Posts Tagged ‘ κυδώνι ’

Ταρτα με κυδώνια

23 Ιανουαρίου 2015
By
Ταρτα με κυδώνια

Υλικά: Για 4-6 άτομα 1 φύλλο σφολιάτας εμπορίου 4 κυδώνια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες 150 γραμμάρια ζάχαρη 1 κουταλιά του γλυκού βανίλια εσάνς βούτυρο λίγη κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά Απολαυστική και μυρωδάτη τάρτα με αρωματικά κυδώνια για ένα ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: sidagi.gr/feed

Read more »

Τάρτα Σοκολάτας με Κυδώνι

Τάρτα Σοκολάτας με Κυδώνι

Τάρτα Σοκολάτας και Κυδώνι Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά Μερίδες: 8 – 10 Υλικά Βάση Τάρτας: 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (προαιρετικά) ½ κ.γ. αλάτι 200 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, κρύο, τριμμένο από το χοντρό τρίφτη ή κομμένο σε μικρά κομμάτια 2 – 3 κουταλιές...

Read more »

Γλυκό του κουταλιού κυδώνι

12 Οκτωβρίου 2013
By
Γλυκό του κουταλιού κυδώνι

Υλικά: 4 κιλά κυδώνια(θα μείνουν 3 περίπου με το καθάρισμα) 2800γρ ζάχαρη 4 ποτήρια νερό 5 κ.σ χυμό λεμονιού Κλωναράκια αρμπαρόριζας 350γρ αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα στα 4 (προαιρετικά) Εκτέλεση: Πλένουμε τα κυδώνια,τα ξεφλουδίζουμε και τα... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Olga's cuisine...και καλή σας όρεξη!!!

Read more »

Κάπκεϊκς Μπανάνας με Γλάσο Σοκολάτας και Κυδώνι

Κάπκεϊκς Μπανάνας με Γλάσο Σοκολάτας και Κυδώνι

Σήμερα έχουμε την επέτειο του γάμου μας και σας κερνάμε γλυκάκι. Υλικά: 130 γραμμάρια ζάχαρη (περίπου 2/3 κούπας) 100 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου (περίπου 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας) 2 αυγά (μεσαίου μεγέθους, 60 – 65 γραμμάρια το καθένα) 185 γραμμάρια γινωμένες μπανάνες (275 γραμμάρια με τη φλούδα – 2 μετρίου...

Read more »

Ζελέ κυδωνιού

2 Οκτωβρίου 2013
By
Ζελέ κυδωνιού

Από αυτά τα κάπως αδικηµένα φρούτα, φτιάχνω ζελέ και µε την ψίχα τους κάνω καραµελίτσες χωρίς χρώµατα και συντηρητικά που τις δίνω άφοβα στα παιδιά µου. Διαλέγω κυδώνια ώριµα, αλλά όχι παραγινωµένα, τα σκουπίζω καλά µε ένα πανί για να αφαιρέσω το χνούδι και τα καθαρίζω µε ένα λεπτό µαχαίρι. Κρατάω τα φλούδια και τα κουκούτσια...

Read more »

μαρμελάδα κυδώνι: ελιξήριο καθημερινού ερωτισμού

18 Φεβρουαρίου 2013
By
μαρμελάδα κυδώνι: ελιξήριο καθημερινού ερωτισμού

Το κυδώνι, το «χρυσό μήλο» της αρχαιότητας, είναι άρρηκτα δεμένο με τον έρωτα. Πιθανότατα προϋπήρχε του μήλου με το οποίο είναι συγγενές, μάλιστα στην ιστορία του μοναδικού «μήλου» που έδωσε η Εύα στον Αδάμ εικάζεται ότι στην πραγματικότητα επρόκειτο για κυδώνι, στο οποίο τότε αναφερόντουσαν ως μήλο (lost in translation που λέμε). Στην ελληνική...

Read more »

Τάρτα Tatin με Κανταΐφι και Κυδώνια

1 Φεβρουαρίου 2013
By
Τάρτα Tatin με Κανταΐφι και Κυδώνια

Μια διαφορετική Τάρτα Tatin με καραμελωμένα, μυρωδάτα κυδώνια μέσα σε μια τραγανή και ροδοψημένη βάση από σιροπιαστό κανταΐφι. Ένας απολαυστικός, συνδυασμός, οπτικά αλλά και γευστικά!Μια πολύ νόστιμη και αρωματική Τάρτα, για όσους αγαπούν τη γεύση και το άρωμα των κυδωνιών αλλά και την ξεχωριστή γλυκύτητα των συγκεκριμένων μπαχαρικών!Διαβάστε περισσότερα » Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή...

Read more »

Αρνάκι με Κυδώνια και Κρόκο Κοζάνης

26 Ιανουαρίου 2013
By

Μια παλιά εορταστική και νοστιμότατη συνταγή από την περιοχή μου, για όσους αγαπούν τον ιδιαίτερο συνδυασμό κρέατος και φρούτων.Ένα πιάτο που μαγειρευόταν με ιδιαίτερη φροντίδα, όταν στο σπίτι υπήρχε αρκετό κρέας και μικρά μυρωδάτα κυδώνια-μοσχοκύδωνα τα έλεγαν-πρώτα στην κατσαρόλα και τελείωνε στο φούρνο ή το τζάκι, μέσα σε πήλινο σκεύος. Αποτελούσε μια εξαιρετική πολυτέλεια για...

Read more »

Χριστουγεννιάτικη γεμιστή γαλοπούλα ελευθέρας βοσκής

23 Δεκεμβρίου 2012
By
Χριστουγεννιάτικη γεμιστή γαλοπούλα ελευθέρας βοσκής

Αναζητώντας γαλοπούλα για το χριστουγεννιάτικο ΒΗΜΑ Gourmet την 1η Δεκεμβρίου, συνειδητοποίησα πως φρέσκες γαλοπούλες δεν υπάρχουν τόσο νωρίς, στην αγορά. Μερικές είχε στείλει η Γεωργική Σχολή της Θεσσαλονίκης για την Ημέρα Ευχαριστιών των Αμερικανών, όποιων γιόρταζαν την ημέρα και την είχαν παραγγείλει στον κρεοπώλη τους. Η διαθέσιμη λύση ήταν οι Υλικά : 1...

Read more »

Κυδώνι γλυκό κουταλιού

28 Νοεμβρίου 2012
By
Κυδώνι γλυκό κουταλιού

Η συνταγή είναι της Σοφίας Σκούρα. Υλικά 1 1/4 (1,250 γρ.) κιλού καθαρισμένο κυδώνι 1 1/4 (1,250 γρ) κιλού ζάχαρη 2 φλυτζάνια νερό 2 βανίλιες ή δύο τρία φυλλαράκια αρμπαρόριζα 1 κουταλάκι του γλυκού λεμόνι 1/2 φλυτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα Εκτέλεση Διαλέγουμε μεγάλα αφράτα κυδώνια, τα καθαρίζουμε από την φλούδα και τα κόβουμε σε λεπτές...

Read more »

Νηστίσιμο με κάστανα

28 Νοεμβρίου 2012
By
Νηστίσιμο με κάστανα

Μια υπέροχη συνταγή που βρήκα στο ημερολόγιο Άστεων Γεύσεις και έρχεται από την περιοχή Βόλου, Πηλίου. 4-5 πράσα 2 κυδώνια 10-15 κάστανα 1 κρεμμύδι ½ ματσάκι σέλινο αλάτι, πιπέρι, λάδι → Καθαρίζουμε καλά τα πράσα και τα χοντροκόβουμε. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, και το σέλινο σε κομμάτια 2-3 εκατοστών. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κυδώνια από...

Read more »

Μαρμελάδα κυδώνι

25 Νοεμβρίου 2012
By

Έχετε δοκιμάσει μαρμελάδα κυδώνι; Μια ασυνήθιστη μαρμελάδα θα έλεγα, αφού δεν είναι από αυτές που κυκλοφορούν συνήθως στις κουζίνες μας ή στο εμπόριο. Ασυνήθιστη επίσης στην υφή της. Δεν είναι όπως οι συνηθισμένες ζουμερές και βελούδινες μαρμελάδες. Το κυδώνι έχει κόκκους και οι κόκκοι είναι "εμφανείς" στη γεύση. Παρόλα αυτά νόστιμη και ιδιαίτερη! Μαρμελάδα...

Read more »

Κυδώνι: ωφέλιμο και γευστικό

10 Νοεμβρίου 2012
By

Γνωστό και ως «χρυσό μήλο», αλλά και ως σύμβολο του έρωτα, το κυδώνι αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς συμμάχους της υγείας από την οικογένεια των φρούτων και τι καλύτερο; Βρίσκεται και στην εποχή του. Η διατροφική του αξία Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, όπως και κάλιο, ενώ περιέχει επίσης βιταμίνη C, A και...

Read more »

Τάρτα με Κυδώνια και Αμύγδαλα

9 Νοεμβρίου 2012
By

Η Κυδωνιά κατάγεται από την περιοχή του Καυκάσου αλλά τη συναντάμε, σαν αυτοφυές δένδρο, σε πολλές Μεσογειακές χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα.   Οι μυρωδάτοι καρποί της, τα Κυδώνια, ήταν γνωστοί και πολύ αγαπητοί από την αρχαιότητα. Το όνομα αυτού του φρούτου, λένε, ότι προήλθε από το λατινικό “cydonium malum” (malus,-i= η...

Read more »