Posts Tagged ‘ κρέμα ζαχαροπλαστικής ’

Μαρεγκάτο, της Παρασκευής

8 Φεβρουαρίου 2013
By

Ευπαρουσίαστο και νόστιμο γλυκό με φράουλες, από την μαμά Παρασκευή. Υλικά για 6 μεγάλα ποτήρια: 800γρ. γάλα φρέσκο 200γρ. κρέμα γάλακτος 2 σακουλάκια έτοιμη σκόνη κρέμα ζαχαροπλαστικής 12 φράουλες 12 μαρέγκες Εκτέλεση: Χτυπάμε το γάλα με την σκόνη κρεμάς ζαχαροπλαστικής. Όταν πήξει, προσθέτουμε τη ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Συνταγές της Ματιάς

Read more »

Γλώσσα της πεθεράς / Millefeuille with creme patisserie & whipped cream

30 Νοεμβρίου 2012
By
Γλώσσα της πεθεράς / Millefeuille with creme patisserie & whipped cream

Τι χρειαζόμαστε  : 1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής 1 δόση σαντιγύ 1 δόση σιρόπι 2 φύλλα σφολιάτας 1 κρόκο αυγού σαντιγύ 250 ml κρέμα γάλακτος 2-3 κ.σ. ζάχαρη άχνη 1 κ.γ. εσανς βανίλιας σιρόπι 250 γρ. ζάχαρη 250 ml νερό 3 κ.σ. γλυκόζη Πως φτιάχνουμε τις γλώσσες της πεθεράς : Φτιάχνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής (εγώ την έκανα την...

Read more »

Κρέμα ζαχαροπλαστικής / Pastry Cream

28 Νοεμβρίου 2012
By
Κρέμα ζαχαροπλαστικής / Pastry Cream

Τι χρειαζόμαστε : 300 ml γάλα (πλήρες ή 2%) 3 κρόκους αυγών 50 γρ. ζάχαρη 20 γρ. αλεύρι (κοσκινισμένο) 20 γρ. corn flour (κοσκινισμένο) 1 κ.γ. υγρή βανίλια Πως φτιάχνουμε τη κρέμα ζαχαροπλαστικής : Σε ενα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί καλά. Μέχρι να αρχίσει να κάνει αφρό στα πλαϊνά τοιχώματα. Μέχρι να...

Read more »

Τούρτα Μπλακ Φόρεστ με Μασκαρπόνε, βήμα-βήμα

Τούρτα Μπλακ Φόρεστ με Μασκαρπόνε, βήμα-βήμα

Αγαπητοί αναγνώστες του μπλογκ μου, Θα ήθελα να απολογηθώ που δεν βάζω συνταγές όσο συχνά θα ήθελα αλλά ελπίζω να σας αποζημιώσω μ’αυτή την υπέροχη τούρτα Μπλακ Φόρεστ ή Φορέ Νουάρ που είναι... Growing up in a large Greek-Cypriot family steeped in culinary tradition, my love for cooking started at a very young age....

Read more »

Τούρτα Ανανά

8 Αυγούστου 2012
By
Τούρτα Ανανά

Ζωγραφίσαμε πάλι…. Υλικά 2 φακελάκια ζελέ ανανά 1 κομπόστα  ανανά 2 φακελάκια κρεμά ζαχαροπλαστικής στιγμής ή μια δόση κρεμά 1 κρέμα γάλακτος 250γρ 2 συσκευασίες σαβουαγιάρ μπισκότα 1 λίτρο γάλα 3 ποτήρια νερό Εκτέλεση Βάζουμε τα φακελάκια ζελέ, σε ένα βαθύ τάπερ  και τα διαλύουμε με 2 ποτήρια βραστό νερό, μόλις λιώσει η σκόνη...

Read more »

Κρεμά ζαχαροπλαστικής 2

18 Ιουνίου 2012
By
Κρεμά ζαχαροπλαστικής 2

Τα βασικά… Υλικά 350 γρ. φρέσκο γάλα150 γρ. κρέμα γάλακτος80 γρ. ζάχαρη1 αβγό3 κρόκοι αβγών40 γρ. κορν φλάουρ1 κλωναράκι βανίλια150 γρ Σαντιγύ Εκτελέση Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρεμά γάλακτος ,το γάλα και το κλωνάρι της βανίλια που το έχουμε χαράξει στην μέση (εγώ δεν είχα και έβαλα 2 βανίλιες σε σκόνη) να βράσει,...

Read more »

Σοκόλαση, της Έφης

11 Ιουνίου 2012
By

Μια παγωμένη σοκολατένια κόλαση με φρούτα. Ακολουθείστε τις οδηγίες της συνταγής και... απολαύστε!Related Posts No related posts. Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Συνταγές της Ματιάς

Read more »

Κωκ ή Κωκάκια

Σήμερα κερνάμε Κωκ ή κωκάκια γιατί γιορτάζει η Ευαγγελία μας.  Χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν και Χρόνια Πολλά για την εθνική μας επέτειο. Αν και τα κωκάκια δεν είναι το γλυκό που θα έχουμε σήμερα στο σπίτι, είπα να βάλω μια  συνταγή που έφτιαξα αρκετά παλιά και δεν βρήκα καιρό να την αναρτήσω.  ...

Read more »

Εύκολο Μιλ Φέιγ, της Μαρίας

16 Ιανουαρίου 2012
By

Ακολουθήστε τη συνταγή που μας έστειλε η Μαρία Παρασκευά και θα απολαύσετε χωρίς ιδιαίτερο κόπο ένα πολύ γευστικό Μιλ Φέιγ!Related Posts Εύκολο γλυκό μιλφέϊγ, της Ειρήνης Μιλφέιγ στιγμής Cheese cake, της Μαρίας Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Συνταγές της Ματιάς

Read more »

Τούρτα, της Τζένης

7 Οκτωβρίου 2011
By

Φτιάξτε μια εύκολη και νόστιμη σπιτική τούρτα, ακολουθώντας τα βήματα της συνταγής που μας έστειλε η Τζένη Μάρκου και... καλοφάγωτη! Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Συνταγές της Ματιάς

Read more »

Μιλφέιγ: 1000 φύλλα

2 Μαΐου 2011
By

To μιλφέιγ προέρχεται από τη γαλλική λέξη mille-feuille που σημαίνει “χίλια (1000) φύλλα” και αναφέρεται στις πολλές στρώσεις της σφολιάτας, είναι ένα γλυκό γαλλικής καταγωγής. Πρώτη φορά αναφέρθηκε στο βιβλίο Cuisinier françois του François Pierre de La Varennein το 1651 και αργότερα βελτιώθηκε απο τη Marie-Antoine Carême στα τέλη του 180υ αιώνα. Στην Αγγλία...

Read more »