Posts Tagged ‘ κρέας ’

Κότσι χοιρινό με τραγανή πέτσα & πουρές γλυκοπατάτας

11 Δεκεμβρίου 2015
By
Κότσι χοιρινό με τραγανή πέτσα & πουρές γλυκοπατάτας

Υλικά (για 4 – 5 άτομα) 1 κότσι χοιρινό με πέτσα 1.8-2 κιλά χοντρό αλάτι πιπέρι 1 μπουκάλι μπύρα Grimbergen Double Ambree 3-5 σκελίδες σκόρδο 4-6 φύλλα δάφνης 1 κρεμμύδι κομμένο στη μέση 1 κ.σ. δεντρολίβανο Παρασκευή: 1. Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο με τα μυστικά για την τραγανή πέτσα στο χοιρινό πριν ξεκινήσετε, ώστε να...

Read more »

Τα κιμαδοπιτάκια της κυρίας Δόξας – στα Ιωάννινα

1 Δεκεμβρίου 2014
By
Τα κιμαδοπιτάκια της κυρίας Δόξας – στα Ιωάννινα

Τρυφερή ζύμη, νόστιμη γέμιση! Υλικά : Για τη ζύμη 2 ποτήρια ανθρακούχα σόδα ή sprite 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού έτοιμο 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο απαλό 125γρ μαργαρίνη ή βούτυρο Αλεύρι όσο πάρει, που νομίζω ήταν σχεδόν 1.200γρ Για τη γέμιση 500γρ κιμά μοσχαρίσιο 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, κίμινο, πάπρικα γλυκειά και καυτερή 2-3...

Read more »

Κοκκινιστό μοσχάρι

27 Αυγούστου 2014
By
Κοκκινιστό μοσχάρι

 ΥΛΙΚΑ 1 Κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες 2 σκελίδες σκόρδο στον τρίφτη 1 ξερό κρεμμύδι στον τριίφτη τριμμένο 1 κουταλάκι γλυκού σκόνη τζίντερ 1 κουτ σούπας πελτέ ντομάτας 3 ώριμες ντομάτες   6 κουτ σούπας λάδι 1 ξυλάκι κανέλλα προαιρετικά, Αλάτι πιπέρι λίγη ζάχαρη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε  την κατσαρόλα με το λάδι στην...

Read more »

Η ποιο νόστιμη γέμιση γαλοπούλας που έχετε δοκιμάσει !

23 Δεκεμβρίου 2013
By
Η ποιο νόστιμη γέμιση γαλοπούλας που έχετε δοκιμάσει !

Η ποιο νόστιμη γέμιση γαλοπούλας που έχετε δοκιμάσει ! Η ποιο νόστιμη γέμιση γαλοπούλας που έχετε δοκιμάσει !   Υλικά    Για την γέμιση 300 γρ.χοιρινός κιμάς, μία φορά περασμένος 300 γρ.μοσχαρίσιος κιμάς, μία φορά περασμένος τα εντόσθια ψιλοκομμένα 6 κ.σ ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 200 γρ.λουκάνικα ψιλοκομμένα 100 γρ.μπέικον ψιλοκομμένο 1 φλ....

Read more »

Μεθυσμένο χοιρινό με πορτοκάλι και μανιτάρια

15 Δεκεμβρίου 2013
By
Μεθυσμένο χοιρινό με πορτοκάλι και μανιτάρια

Μεθυσμένο χοιρινό με πορτοκάλι και μανιτάρια  Γρήγορη, εύκολη και πολύ εμφανίσιμη. Όσο για τη γεύση, να είστε σίγουροι ότι θα δεχτείτε πολλά συγχαρητήρια... Υλικά 1.000γρ. χοιρινό μπούτι κομμένο σε μικρά κομμάτια 100-150γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε χοντρά κομμάτια (ή ολόκληρα αν είναι μικρά) 1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι 1 φλιτζ. μαυροδάφνη 3/4 φλιτζ....

Read more »

Χοιρινό μπούτι στο Φούρνο

20 Νοεμβρίου 2013
By
Χοιρινό μπούτι στο Φούρνο

Υλικά 1 κομμάτι χοιρινό μπούτι με κόκαλο (500 γρ. ) 1 ντομάτα σε φέτες 1 πράσο κομμένο 2 σκελίδες σκόρδο Αλάτι Πιπέρι 1 κ.σ. μουστάρδα 1 κ.σ. μπούκοβο ½ φλ. κρασί ¼ φλ. νερό 2 κ.σ. ελαιόλαδο Εκτέλεση Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: NostimeSyntages

Read more »

κεφτεδάκια με κουσκούς 1000+1 νύχτες

26 Σεπτεμβρίου 2013
By
κεφτεδάκια με κουσκούς 1000+1 νύχτες

Υλικά (για 4 άτομα) 600 γραμ. μοσχαρίσιος κιμάς φάρμας Μπράλου 1½ φέτα μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένη σε γάλα και στυμμένη 1 κ.σ. ηλιόσπορους ή κουκουνάρι ½ κ.σ. κύμινο ½ κ.σ. κάρδαμο τριμμένο 1 κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο ή φρέσκο πολύ ψιλοκομμένο ½ κ.σ. σπόρους μάραθου σε σκόνη αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι για τη σάλτσα 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο...

Read more »

Μοσχαρίσια Μάγουλα στη Λαδόκολλα

1 Σεπτεμβρίου 2013
By
Μοσχαρίσια Μάγουλα στη Λαδόκολλα

Υλικά 2 μάγουλα από μικρό μοσχάρι 1 ώριμη ντομάτα κομμένη σε φέτες 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη 1 ολόκληρο κρεμμύδι 1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο Αλάτι-πιπέρι-μπόλικη ρίγανη Εκτέλεση Βάζουμε αρχικά τα μάγουλα σε μπόλικο νερό και το αλλάζουμε αρκετές φορές, μέχρι το... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Οι Συνταγές της Λόπης

Read more »

Χωριάτικη «κόκκινη» μακαρονάδα με αθότυρο

19 Ιουλίου 2013
By
Χωριάτικη «κόκκινη» μακαρονάδα με αθότυρο

Ένα κυριακάτικο πιάτο εποχής! Υλικά: 1 κιλό κρέας για μαγειρευτό 5-6 ντομάτες ώριμες (να βγει 1,5 περίπου βαθύ πιάτο πολτός) Αλάτι Πιπέρι ½ -3/4 κούπας ελαιόλαδο (ανάλογα με το πόσο λιπαρό είναι το κρέας) 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ¼ κούπας κρασί ½ κιλό μακαρόνια (σε όποιο πάχος μας αρέσουν) Ξερό αθότυρο Επί το έργον:...

Read more »

συκώτι ρολό γεμιστό με αρωματικά: αμαρτία εξομολογημένη

29 Ιουνίου 2013
By
συκώτι ρολό γεμιστό με αρωματικά: αμαρτία εξομολογημένη

Προετοιμασία: 40 λεπτά περίπου όλα μαζί. Μπορείτε να κάνετε τη σάλτσα νωρίτερα μέχρι το σημείο που προστίθεται το βούτυρο και να την ζεστάνετε σε σιγανή φωτιά. Υλικά (για 4 άτομα) 1 ολόκληρο συκώτι αρνίσιο (σε 1 ή 2 κομμάτια), χωρίς το νεύρο, πλυμένο και στεγνό 2 κλωναράκια δενδρολίβανο, τα φύλλα, ψιλοκομμένα 5-6 φύλλα φασκόμηλο ψιλοκομμένα...

Read more »

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΚΙ ΦΑΓΗΤΟ

15 Ιουνίου 2013
By
ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΚΙ ΦΑΓΗΤΟ

Υλικά 1 κιλό κατσικάκι κομμένο σε μερίδες 2/3 της κούπας λάδι 2 ώριμες ντομάτες και 1 κ. σ. ντοματοπελτέ 1 κιλό μπάμιες το χυμό από 2 λεμόνια και 1 κ. σ. ντοματοπελτέ 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο αλάτι Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά προσθέτουμε το κρέας, αλατίζουμε, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για...

Read more »

ΨΗΤΟ ΦΟΥΡΝΟΥ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΚΟΝΙΑΚ

27 Μαΐου 2013
By
ΨΗΤΟ ΦΟΥΡΝΟΥ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΚΟΝΙΑΚ

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1 χοιρινό μπούτι χωρίς κόκκαλο σε δίχτυ 10 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα 2 για το  γέμισμα του ψητού 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες  για το σοτάρισμα 1 φλυτζάνι κονιάκ για το σβήσιμο 3 κύβους  βοδινού η ότι άλλο ζωμό θέλετε αλάτι και πιπέρι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με γεύση μαύρου πιπεριού από...

Read more »

Μοσχαράκι κοκκινιστό μούρλια!

21 Μαΐου 2013
By
Μοσχαράκι κοκκινιστό μούρλια!

Υλικά 1 κιλό μοσχάρι 2/3 της κούπας λάδι 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 3 ώριμες ντομάτες τριμμένες και 1 κ.σ. ντοματοπελτέ διαλυμένο μέσα τους αλάτι , 1 κ.γ. θυμάρι, πιπέρι Τσιγαρίζουμε το λάδι με τα κρεμμύδια για 4 λεπτά .Προσθέτουμε το κρέας και αλατίζουμε. Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα ανακατεύοντας τακτικά για ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή...

Read more »

κουνέλι με λεμονοθύμαρο και πατάτες-μάφιν

20 Μαΐου 2013
By
κουνέλι με λεμονοθύμαρο και πατάτες-μάφιν

  Υλικά (για 6 άτομα) 1 κουνέλι 1.5 κιλό περίπου, κομμένο στα 8 ή 10 ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο 8 κ.σ. ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και ψιλοκομμένες 200 ml λευκό κρασί 100 ml ζωμό λαχανικών ή νερό 7-8 κλωναράκια λεμονοθύμαρο, τα φύλλα 4-5 κλωναράκια μαντζουράνα 1 φύλλο δάφνη αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι φυλλαράκια απ’ τα...

Read more »