Posts Tagged ‘ κουζίνα ’

Η τυρόπιτα της ακαμάτρας

11 Ιουλίου 2016
By
Η τυρόπιτα της ακαμάτρας

Υλικά 400 γρ. φέτα (εγώ προτιμώ τις πιο πικάντικες, όπως Ηπείρου ή Δωδώνης) 2 αυγά 2 φλιτζ. γάλα και λίγο ακόμα γάλα σε ένα μικρό μπολάκι 3 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 35 γρ. ξηρή μαγιά 1 χούφτα ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο (αν σας αρέσει ο δυόσμος μπορείτε να βάλετε και περισσότερο) αλάτι και...

Read more »

Σαλάτα καπρέζε: πιο ιταλική δεν γίνεται!

21 Ιουνίου 2016
By
Σαλάτα καπρέζε: πιο ιταλική δεν γίνεται!

Πρώτες αναφορές για την ύπαρξη της σαλάτας καπρέζε έχουμε στη δεκαετία του 1920, καθώς παρουσιάζεται σε ένα μενού από το τραπέζι των φουτουριστών, που σύχναζαν στο ξενοδοχείο Hotel Quisisana του Κάπρι. Το καλοκαίρι του 1924, ο δημιουργός του κινήματος των φουτουριστών, Filippo Tommaso Marinetti, που απ’ ό,τι φαίνεται πρόσεχε πάρα πολύ τη γραμμή του,...

Read more »

Βασιλόπιτα-κέικ με ζαχαρωμένα φρούτα

30 Δεκεμβρίου 2015
By
Βασιλόπιτα-κέικ με ζαχαρωμένα φρούτα

Υλικά 1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ή για όλες τις χρήσεις συν μπέικιν πάουντερ) 2 πακέτα (2 x 250γρ.) φρέσκο βούτυρο 8 αυγά μεγάλα 5 φλ. ζάχαρη 1/2 κ.τ.γλ αλάτι 1 μεγάλο πορτοκάλι, ξύσμα και χυμό 1 λεμόνι, ξύσμα 2 κεσεδάκια γιαούρτι πρόβειο (πετάω την πέτσα) 1 φλ. γάλα 3 βανιλίνες ½ φλ....

Read more »

Με τραχανά, η βασιλόπιτα που νοσταλγώ

29 Δεκεμβρίου 2015
By
Με τραχανά, η βασιλόπιτα που νοσταλγώ

Υλικά χωριάτικο φύλλο τραχανάς ξινός τυρί φέτα γάλα αλατοπίπερο ελαιόλαδο Παρασκευή Απλώνουμε 4 φύλλα στο ταψί μας λαδώνοντας απλόχερα το καθένα. Μεταξύ τρίτου και Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Protagon.gr » Κουζίνα

Read more »

Διαλέγουμε βασιλόπιτα: κέικ, τσουρέκι ή αλμυρή – Υπέροχες συνταγές για βασιλόπιτα

28 Δεκεμβρίου 2015
By
Διαλέγουμε βασιλόπιτα: κέικ, τσουρέκι ή αλμυρή – Υπέροχες συνταγές για βασιλόπιτα

Αναδημοσιεύεται από το bostanistas.gr Ήταν το γλύκισμα που ως παιδιά μας προκαλούσε τα πιο έντονα συναισθήματα: ανυπομονησία μεγάλη για να φτάσει η ώρα της κοπής της, εναγώνιο ψάξιμο για το πού έπεσε φέτος το φλουρί, σκάλισμα με τα δάχτυλα και μετά βιαστικές μπουκιές - αν τύχαινε και ήταν παραχωμένο στη ζύμη και δύσκολο να βρεθεί....

Read more »

Μικρά αμυγδαλωτά με φλούδα μανταρινιού

22 Δεκεμβρίου 2015
By
Μικρά αμυγδαλωτά με φλούδα μανταρινιού

Υλικά (για περίπου 35 κομμάτια ή 60 πολύ μικρά) 5 μανταρίνια, βιολογικά και ακέρωτα, μόνο τη φλούδα 300 γρ. ζάχαρη 300 γρ. αμύγδαλο ψίχα λίγο κονιάκ ή άλλο αλκοολούχο, π.χ. λικέρ εσπεριδοειδών, ακόμα κι ένα απαλό τσίπουρο Ξεφλουδίζω τα μανταρίνια και βράζω τις φλούδες μέχρι να Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: bostanistas.gr

Read more »

Πέντε αστέρια: όλα τα μελομακάρονα

22 Δεκεμβρίου 2015
By
Πέντε αστέρια: όλα τα μελομακάρονα

Τα περισσότερα σπίτια ευλαβικά ακολουθούν την καθιερωμένη τους συνταγή - αν, όπως εμείς, ανήκετε στους ανικανοποίητους, που ακόμα δεν έχουν “κλειδώσει” στο ιδεώδες μελομακάρονο, πειραματιστείτε με τις πέντε εκδοχές των bostanistas και κάντε κλικ σε όποια σας κάνει “κλικ”... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: bostanistas.gr

Read more »

Μελομακάρονα με σοκολάτα, βήμα-βήμα

21 Δεκεμβρίου 2015
By
Μελομακάρονα με σοκολάτα, βήμα-βήμα

2 ποτήρια λάδι 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού και ξύσμα από πορτοκάλι 1 μπέικιν ½ κουταλάκι σόδα 1 κουταλάκι κανέλα 1 κούπα σιμιγδάλι αλεύρι όσο πάρει (περίπου μισό κιλό) Για το σιρόπι: 2 κούπες μέλι 2 κούπες ζάχαρη 2 κούπες νερό Για το στόλισμα: 2 κουβερτούρες και χρωματιστή τρούφα ή ¼ τριμμένα καρύδια Πρώτα από...

Read more »

Φένγκ Σούι (Feng shui) στην κουζίνα σας

21 Σεπτεμβρίου 2012
By
Φένγκ Σούι (Feng shui) στην κουζίνα σας

Το φένγκ σούι είναι η κατανόηση των 5 στοιχείων της φύσης ξύλο, φωτιά, γη, μέταλλο και νερό και η προσπάθεια να τα εναρμονίσουμε με το χώρο μας. Στόχος είναι να έρθουμε πιο κοντά στο «ευ ζήν». διαβάστε περισσότερα Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Συνταγές Mαγειρικής

Read more »

ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΕΡΕΝΤΑ – ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΚΡΕΜΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

15 Ιουλίου 2012
By

http://bletsas.gr Ο ΕΥΤΥΧΗΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΕΡΕΝΤΑ - ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΚΡΕΜΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ Υλικά: 5 κουταλάκια μέλι 4 κουταλάκια ταχίνι 3 κουταλάκια φουντούκια 2 κουταλάκια χαρουπόσκονη Αλάτι Χτυπάς τα φουντούκια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτεις το μέλι, το ταχίνι τη χαρουπόσκονη και λίγο αλάτι και τα χτυπάς όλα μαζί. Σερβίρεις την πάστα πραλίνας φουντουκιού σε...

Read more »

Μελομακάρονα- η κουζίνα της μαμάς- www.ert.gr

1 Φεβρουαρίου 2012
By

Μια εύκολη χριστουγεννιάτικη συνταγή απο τον Ευτύχη Μπλέτσα. Ο Ευτύχης Μπλέτσας έγινε γνωστός μέσα από την εκπομπή «Η Κουζίνα της Μαμάς», τις εμφανίσεις του σε αναρίθμητες τηλεοπτικές εκπομπές και τα άρθρα ή συνεντεύξεις του που έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά και εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας. Έχει ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο μελετώντας...

Read more »

Ρατατούιγ (τουρλού)

29 Δεκεμβρίου 2011
By

  Υλικά: 2 κιλό ντοματάκια ώριμα για σάλτσα 3 κρεμμύδια 4 σκελίδες σκόρδο 2 πιπεριές πράσινες ½ κιλό κολοκυθάκια ½ κιλό μελιτζάνες 2 φλιτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο Εκτέλεση: Σε μια μικρή... Related posts: Μελιτζάνες παπουτσάκια με ταραμά Υλικά (4-6 άτομα): 6 μέτριες μακρόστενες μελιτζάνες 1 ματσάκι μαϊντανό... Γεμιστές ντομάτες μελιτζάνες και πιπεριές της μαμάς Υλικά...

Read more »

Μελομακάρονα- η κουζίνα της μαμάς- www.ert.gr

13 Δεκεμβρίου 2011
By

Μια εύκολη χριστουγεννιάτικη συνταγή απο τον Ευτύχη Μπλέτσα. Ο Ευτύχης Μπλέτσας έγινε γνωστός μέσα από την εκπομπή «Η Κουζίνα της Μαμάς», τις εμφανίσεις του σε αναρίθμητες τηλεοπτικές εκπομπές και τα άρθρα ή συνεντεύξεις του που έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά και εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας. Έχει ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο μελετώντας...

Read more »

Πίτσα

10 Απριλίου 2010
By

Κυρίες & κύριοι πίτσαααααααααααα για σήμερα :))))))))))Πάμε να δούμε πως την φτιάχνω :))Χρειαζόμαστε:Για το ζυμάριμισό κιλο αλεύρι για όλες τις χρήσειςμισό κ.γλ. αλάτι1 φακ. ξερή μαγιάελαιόλαδο 3 κ.σ.1 κούπα τσαγιού χλιαρό νερό(βγαίνουν 2 πίτσες στα στρογγυλά ταψάκια που είναι για πίτσες με τις τρυπούλες)Γέμιση400 γρ. γκούντα τριμμένη (και για τις 2 πίτσες)ζαμπόν (τόσο όσο...

Read more »