Posts Tagged ‘ Κοτόπουλο ’

Κοτόπουλο κρασάτο με φινόκιο

5 Φεβρουαρίου 2011
By

Για το φινόκιο Ναι το ομολογώ, το φινόκιο το έμαθα πολύ πρόσφατα όπως και το κολοκάσι (επίσης πρόσφατη ανακάλυψη για το οποίο θα ακολουθήσει συνταγή κάποια άλλη στιγμή). Το φινόκιο το είχα δει στο μανάβη και δεν του είχα δώσει και τόση σημασία πράγμα πολύ περιέργο για μένα  εφόσον ότι καινούριο και διαφορετικό φαγώσιμο...

Read more »

Κοτόπουλο στιφάδο

4 Φεβρουαρίου 2011
By
Κοτόπουλο στιφάδο

Υλικά για 2 άτομα 1 στήθος κοτόπουλου ή 2 μπούτια 700 γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο 1 φλ. σάλτσα ντομάτας 3-4 κόκκους μπαχάρι 7-8 κόκκους πιπέρι μαύρο 2 φύλλα δάφνης 1/2 φλ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει. Το βγάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη, διατηρώντας το ζεστό. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια,...

Read more »

ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

3 Φεβρουαρίου 2011
By

στήθος κοτόπουλο φιλέτο 500 γρ.χυμό από 2 πορτοκάλιαμέλι 1 κ.σ.ξύσμα από 1 πορτοκάλικουρκουμά 1 κ.γ.πάπρικα 1 κ.γ.ελαιόλαδο 2 κ.σ.αλάτιπιπέρισουσάμιΚόψτε το κοτόπουλο σε κυβάκια και βάλτε το σε ένα βαθύ μπολ. Περιχύστε με τον χυμό πορτοκάλι, βάλτε το ελαιόλαδο, το μέλι, το ξύσμα και τον κουρκουμά. Ανακατέψτε πολύ καλά ώστε η μαρινάδα να πάει παντού....

Read more »

Κοτόπουλο σνίτσελ

22 Ιανουαρίου 2011
By

Υλικά 2 στήθη κοτόπουλο κομμένο σε σνίτσελ φρυγανιά τριμμένη αλεύρι 2 αυγά ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι λεμόνι προαιρετικά κασέρι τριμμένο Εκτέλεση Σπάμε τα αυγά σε ένα βαθύ πιάτο και τα χτυπάμε. Σε άλλο πιάτο βάζουμε αλεύρι και σε άλλο τη ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Γεύση Ελευθερίας

Read more »

Κοτόπιτα με Αρακά

21 Ιανουαρίου 2011
By

Υλικά:1/2 κοτόπουλο χωρίς την πέτσα, με τα κόκκαλα, κομμένο σε μερίδες2 φύλλα σφολιάτας1 1/2 φλιτζ. αρακάς κατεψυγμένος1 κύβος κότας250γρ γραβιέρα τριμμένη1 κρεμμύδι2 σκελίδες σκόρδο2 αυγά (1 ακόμη για την επάλειψη της πίτας)αλάτι, πιπέριΟδηγίες: Βράζετε το κοτόπουλο μαζί με τον κύβο κότας για περίπου 45'. Το στραγγίζετε και το αφήνετε να κρυώσει αρκετά ώστε να...

Read more »

kοτόπουλο «Τυράβγουλο» της Σαντορίνης

8 Νοεμβρίου 2010
By

Υλικά: ¼ του φλιτζανιού «Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Σητείας, Λασιθίου Κρήτης» 1 κοτόπουλο (περίπου 2 κιλά), κομμένο σε μερίδες για κατσαρόλα Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1 φλιτζάνι ξερό κόκκινο κρασί 2 φύλλα δάφνης 2 μεγάλα αβγά, ελαφρώς χτυπημένα ¾ του φλιτζανιού τριμμένο κεφαλοτύρι ή οποιοδήποτε...

Read more »

Πανάρισμα

31 Οκτωβρίου 2010
By

Συχνά καλύπτομαι, είτε πίσω από καταστάσεις, είτε πίσω από διάφορες συμπεριφορές, είτε πίσω από ένα χαμόγελο.Αναρωτήθηκα, καθώς συγύριζα το σπίτι για να μπορώ να το ξανακάνω άνω κάτω μέσα στην εβδομάδα χωρίς τύψεις. Τι είναι αυτό που με κάνει να καλύπτομαι πίσω από διάφορα καλύμματα αντί να αντιμετωπίσω τις καταστάσεις έτσι όπως είμαι  ...

Read more »

Κοτόπουλο με κριθαράκι στο φούρνο (γιουβέτσι)

27 Οκτωβρίου 2010
By

Ένα φαγητό που μου αρέσει πολύ αυτή την εποχή εμένα, και αν είναι και λίγο καυτερούτσικο ακόμη περισσότερο ;)Απολαύστε!!Υλικά:2-3 στήθη κοτόπουλου σε μερίδες ή ένα κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες1 σκελίδα σκόρδο1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο1 φλ. ελαιόλαδο2 πιπερίτσες καυτερές σπασμένες (προαιρετικά ή όσο αντέχετε)1 φλ. κόκκινο κρασί1 κουτί χυμό ντομάτας300 γρ. ψιλό κριθαράκιαλάτι πιπέρι1 κ.γ. ζάχαρηλίγη κανέλα1/4...

Read more »

κοτόπουλο με λαχανικά στο φούρνο

20 Οκτωβρίου 2010
By

1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες4 κολοκυθάκια,4 τομάτες,2 μελιτζάνες,4 πατάτες,2 πιπεριές,4 καρότα,6 σκελίδες σκόρδο ακαθάριστες.2 κρεμμύδια,μαϊντανό, άνηθο, ελαιόλαδο,αλατοπίπεροΠλένουμε ναι κόβουμε τα λαχανικά τα στρώνουμε στο ταψί βάζουμε το κοτόπουλο επάνω. Ρίχνουμε αλατοπίπερο λάδι και νεράκι και βάζουμε στο φούρνο για 50 περίπου λεπτά. Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Lavender & Vegera- Zaros

Read more »

Σουβλάκια κοτομπέικον

16 Σεπτεμβρίου 2010
By

Υλικά 2-3 φιλέτα κοτόπουλου 10 φέτες μπέικον 1 λεμόνι λίγο αλάτι λίγο πιπέρι ξυλάκια για σουβλάκια Εκτέλεση Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μικρότερα κομμάτια, όπως στην τηγανιά. Στο ίδιο μέγεθος κόβουμε και το μπέικον. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Περνάμε στα ξυλάκια εναλλάξ το κοτόπουλο και το μπέικον. Ψήνουμε στο γκριλ ή στη σχάρα,...

Read more »

Συμβουλές για μια υγιεινή και νόστιμη σαλάτα

6 Μαΐου 2010
By

Οι σαλάτες έχουν κάνει μια μακρόχρονη πορεία. Στο παρελθόν, ήταν απλώς ορεκτικά, αλλά σήμερα, οι σαλάτες είναι πολύ πιο πολύχρωμες και νόστιμες. Με διαφορετικά πράσινα λαχανικά, όπως μαρούλι, γαλλική σαλάτα, σπανάκι, εσκαρόλ κερδίζοντας τους περισσότερους, οι σαλάτες τώρα δείχνουν μεγάλη ποικιλομορφία. Ζωντανεύουν τη γεύση τους με την προσθήκη φρούτων, ξηρών καρπών και βρώσιμων λουλουδιών,...

Read more »

Αρακάς με κοτόπουλο

10 Φεβρουαρίου 2010
By

Αρακάς με κοτόπουλο   Υλικά 500 γραμ. Αρακάς 4 μπουτάκια κοτόπουλου 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο Μισό  φλιτζάνι λευκό κρασί 3 ώριμες ντομάτες τριμμένες 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας Μισό  κουτ. γλυκού ζάχαρη μαύρη Μισό φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο αλάτι και πιπέρι Προετοιμασία Πασπαλίζουμε τα μπούτια κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι και τα...

Read more »

Ρολάκια κοτόπουλο γεμιστά με μπέικον

3 Φεβρουαρίου 2010
By

Χωρίς πολλά λόγια, πάμε να σας δείξω πως μαγειρεύω το φαγάκι του τίτλου :))ΧρειαζόμαστεΥλικά:2 στήθια κοτόπουλου φιλέτο4 φέτες μπέικονλάδι1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδισκόρδο 1 κ.γλ. σε σκόνη ή μία σκελίδα ψιλοκομμένη (ό,τι από τα 2 σας εξυπηρετεί)θυμάρι ξερό 1 κ.σ. βούτυρο2 κ.σ. μουστάρδα1 ποτηρόκρασο λευκό κρασί50 γρ. κρέμα γάλατοςΤι κάνουμε:Σε βαθύ και φαρδύ τηγάνι (εγώ...

Read more »