Posts Tagged ‘ κονσερβοποίηση ’

Σπιτική κονσέρβα πατζάρια – ένα τουρσί, όλο γλύκα!

29 Ιουνίου 2012
By
Σπιτική κονσέρβα πατζάρια  – ένα τουρσί, όλο γλύκα!

Κονσέρβα πατζάρια έχετε αγοράσει ποτέ; ή τα βρασμένα στην πλαστική vacuum συσκευασία; αυτή είναι η απόλυτη ευκολία για να κάνεις γρήγορα πατζαροσαλάτα, ζεστή ή κρύα σούπα, κέτσαπ. Ενας φίλος μου λάτρευε τα πατζάρια ζελέ, σαν ορεκτικό, δεμένα με ζελέ κεράσι. Δεν έβγαζε ψητή γαλοπούλα, χωρίς αυτά. Η Nigella τα αλέθει σε κρύα καλοκαιρινή σούπα,...

Read more »

Μαρμελάδα κορόμηλο – η ζελεδένια

26 Ιουνίου 2012
By
Μαρμελάδα κορόμηλο  – η ζελεδένια

Αυτή η μαρμελάδα μου θυμίζει τη φίλη μου, τη Σταυρούλα, που μου είχε φέρει ένα βάζο με την πιο καλοδουλεμένη μαρμελάδα κορόμηλο που είχα δει ποτέ. Είχε αφαιρέσει τη φλούδα, είχε δέσει τη μαρμελάδα και την είχε περάσει από σίτα. διαβάστε περισσότερα Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: TasteFULL

Read more »

Σπιτική κομπόστα κεράσι ή βύσσινο

20 Ιουνίου 2012
By
Σπιτική κομπόστα κεράσι ή βύσσινο

Η κομπόστα κεράσι είναι μια πολυτελής κομπόστα που δεν κυκλοφορεί στο εμπόριο. Νομίζω πως μόνο βύσσινο κυκλοφορεί σε γυάλινα βάζα. Την χρησιμοποιούσα για να δέσω ζελέ πάνω σε cheesecake ψυγείου και για να φτιάξω black forest. διαβάστε περισσότερα Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: TasteFULL

Read more »

Μαρμελάδα βερύκοκο – η καλοκαιρινή

19 Ιουνίου 2012
By
Μαρμελάδα βερύκοκο  – η καλοκαιρινή

Η μαρμελάδα βερύκοκο είναι η βασίλισσα στις κίτρινες μαρμελάδες όπως η μαρμελάδα φράουλα είναι η βασίλισσα στις κόκκινες. Και στις δύο κατηγορίες βρίσκονται φρούτα που συναγωνίζονται πολύ για την πρωτιά, όμως για λόγους μειωμένης προσφοράς και ζήτησης, παραμένουν σε δεύτερες θέσεις. διαβάστε περισσότερα Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: TasteFULL

Read more »

Σπιτική κομπόστα βερύκοκο

18 Ιουνίου 2012
By
Σπιτική κομπόστα βερύκοκο

Η δεύτερη αγαπημένη κονσέρβα εμπορίου στο πατρικό μου σπίτι. Η πρώτη ήταν η κονσέρβα ροδάκινο γιατί ήταν τραγανή και το φρούτο σφικτό. Η κομπόστα βερύκοκκο συνήθως ήταν πιο μαλακή και δεν μου άρεσε τόσο. Όμως όταν κάνω τα δικά μου βερύκοκα κομπόστα, μετουσιώνται. Δεν παρατηρώ αν είναι μαλακά -που δεν είναι, αν το φρούτο...

Read more »

Σπιτική κονσέρβα αρακά

10 Ιουνίου 2012
By
Σπιτική κονσέρβα αρακά

Γιατί να φτιάξουμε κονσέρβα αρακά; όταν ο κατεψυγμένος είναι διαθέσιμος όλο το χρόνο; Όταν πάψουν αυτές οι ερωτήσεις να έρχονται άμεσα στο μυαλό μας, τότε θα είμαστε σε καλή πορεία για τη δημιουργία αποθεμάτων φαγητού και την αυτόνομη διαχείριση της κουζίνας μας. Δεν σκέφτομαι αν θα μας χρειαστεί στα χρόνια που έρχονται, λόγω κρίσης....

Read more »

Σπιτική κονσέρβα τόνου – σε λάδι ή νερό

4 Ιουνίου 2012
By
Σπιτική κονσέρβα τόνου  – σε λάδι ή νερό

Με ενθουσίασε αυτή η ανακάλυψη. Δεν είχα ποτέ σκεφτεί πως θα μπορούσα να φτιάξω τη δική μου κονσέρβα τόνου. Για τα ιταλικά νοικοκυριά είναι συνηθισμένη πρακτική που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Είναι σίγουρο πως και σε κάποια ελληνικά νοικοκυριά θα υπήρχε αυτή η γνώση, πριν εμφανιστούν οι κονσέρβες ψαριών στο εμπόριο. Η διαφορά μας με...

Read more »

Πως αξιοποιώ τις αγκινάρες – δεν αφήνω τίποτα χαμένο!

23 Μαρτίου 2012
By
Πως αξιοποιώ τις αγκινάρες  – δεν αφήνω τίποτα χαμένο!

Για τους ανθρώπους της πόλης οι αγκινάρες είναι ένα ακριβό λαχανικό. Ξεκινούν με 1ευρώ το κομμάτι το Φεβρουάριο και καταλήγουν σε 0,30ευρώ τον Μάϊο. Τον Ιούνιο ξεχερσώνουν την καλλιέργεια. Για να κάνεις ένα οικογενειακό φαγητό με αγκινάρες θέλεις προϋπολογισμό. Προχθές στη λαϊκή, στη 1μμ, πωλούσαν 10 αγκινάρες 5ευρώ. διαβάστε περισσότερα Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή...

Read more »

Πικάντικη μαρμελάδα καυτερής πιπεριάς

20 Μαρτίου 2012
By
Πικάντικη μαρμελάδα καυτερής πιπεριάς

Μαρμελάδα την λες γιατί μοιάζει στην ζελατινώδη υφή της μαρμελάδας. Πικάντικη την λέω γιατί μια νότα ξυδιού αναδύεται στην μυρωδιά. Όταν την τρως δεν νοιώθεις έντονα ούτε τη ζάχαρη, ούτε το ξύδι. Ενα διάφανο κόκκινο πορτοκαλί ζελεδένιο σύννεφο απλώνεται πάνω στο ψωμί και σκορπά τη φρεσκάδα της ζουμερής πιπεριάς Φλωρίνης και την ένταση της...

Read more »

Αχλάδια κομπόστα σε βάζο – έτοιμα για τον χειμώνα!

15 Σεπτεμβρίου 2011
By

Ένα από τα project του φετινού καλοκαιριού ήταν να διαχειριστώ πολλά κιλά αχλάδια -ίσως και πάνω από 40- μέσα σε 3 ημέρες. Υλικά : Αχλάδια Ζάχαρη Νερό Λεμόνι Αρμπαρόριζα ή βανίλια ή κανέλα Εκτέλεση: Καθαρίζετε τα αχλάδια από τη φλούδα τους με τον ξεφλουδιστή. Χωρίζετε το αχλάδι στη μέση με το μεγάλο μαχαίρι. Αφαιρείτε...

Read more »

Πελτές ντομάτας – ο σπιτικός

26 Ιουνίου 2011
By

Ο πελτές της 1ης φωτογραφίας στο τέλος του άρθρου, ήταν η αιτία για να μάθω πως αποκτά την ιδιότητά του να κοκκινίζει με μικρή ποσότητα το φαγητό. Μην βιαστείτε να πείτε πως είναι συμπυκνωμένος, γι'αυτό. Χρησιμοποίησα πάνω από 5 κουταλιές της σούπας για να κάνω φασολάκια και κόκκινο χρώμα, σαν του έτοιμου, δεν πήρα...

Read more »