Posts Tagged ‘ κονιάκ ’

Κέικ Σαν Ποτάμι Σοκολάτας

8 Μαρτίου 2014
By
Κέικ Σαν Ποτάμι Σοκολάτας

την πιο απόλυτη σοκολατένια γεύση, κάτι που να γίνεται στο λεπτό, και να σου πετυχαίνει στανταράκι όσο άχετος κι αν είσαι Υλικά 450 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 200 γρ. βούτυρο αγελάδος σε κυβάκια 5 αβγά 100 γρ. ζάχαρη 4 κ.σ. κονιάκ Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα. Σε μπεν μαρί-προσέχοντας...

Read more »

Μελομακάρονα

21 Δεκεμβρίου 2013
By
Μελομακάρονα

Υλικά συνταγής: 2 φλιτζάνια του τσαγιού λάδι 4 φλιτζάνια του τσαγιού σιμιγδάλι 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι μαλακό 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη ψιλή χυμός ενός πορτοκαλιού ξύσμα φλούδας ενός πορτοκαλιού 2 φλιτζανάκια του καφέ κονιάκ 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν-πάουντερ ή σόδα λίγη κανέλα λίγα καρύδια κοπανισμένα με σουσάμι 1/2 ποτήρι του κρασιού...

Read more »

Μεθυσμένο χοιρινό με πορτοκάλι και μανιτάρια

15 Δεκεμβρίου 2013
By
Μεθυσμένο χοιρινό με πορτοκάλι και μανιτάρια

Μεθυσμένο χοιρινό με πορτοκάλι και μανιτάρια  Γρήγορη, εύκολη και πολύ εμφανίσιμη. Όσο για τη γεύση, να είστε σίγουροι ότι θα δεχτείτε πολλά συγχαρητήρια... Υλικά 1.000γρ. χοιρινό μπούτι κομμένο σε μικρά κομμάτια 100-150γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε χοντρά κομμάτια (ή ολόκληρα αν είναι μικρά) 1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι 1 φλιτζ. μαυροδάφνη 3/4 φλιτζ....

Read more »

Φοντάν σοκολάτας με αμύγδαλα

19 Μαΐου 2013
By
Φοντάν σοκολάτας με αμύγδαλα

Υλικά: Για 4-6 άτομα 200 γραμμάρια κουβερτούρα Ένα φλιτζάνι αμύγδαλα χοντροκομμένα Δύο σφηνάκια κονιάκ Μισό φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη Ένα κουτί ζαχαρούχο γάλα 50 γραμμάρια βούτυρο Δύο βανίλιες Γλυκό φοντάν με απαλή γεύση και άρωμα για όλες τις ώρες ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: sidagi.gr/feed

Read more »

Μαγειρίτσα με κοτόπουλο

2 Μαΐου 2013
By
Μαγειρίτσα με κοτόπουλο

Υλικά: Για 8-10 άτομα 2 φύλλα δάφνης 1 ποτηράκι κονιάκ 2 αυγά και 1 ασπράδι 1 λεμόνι ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι 1 ½ κιλό φιλέτο κοτόπουλο (στήθος και μπούτια) 3 μαρούλια ψιλοκομμένα 4 φλιτζάνια ψιλοκομμένο άνηθο 4 φλιτζάνια ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι Μια ξεχωριστή επιλογή για όσους αρέσει η μαγειρίτσα χωρίς συκώτι αλλά με πουλερικά ......

Read more »

Φιλέτα γλώσσας με κονιάκ και μέλι

28 Απριλίου 2013
By
Φιλέτα γλώσσας με κονιάκ και μέλι

Φιλέτα γλώσσας με κονιάκ και μέλι Η σημερινή ανάρτηση θα μπορούσε να αποτελεί και μια πρόταση-λύση για Φιλέτα γλώσσας με κονιάκ και μέλι Υλικά 4 φιλέτα γλώσσας 2 κουτ. σούπας μέλι 1 κουτ. σούπας μουστάρδα 1 κουτ. σούπας λεμόνι 1 - 2 σφηνάκια κονιάκ 1/3 κουτ. γλυκού σκόρδο σε σκόνη 1/3 κουτ. γλυκού...

Read more »

Μοσχάρι με κονιάκ και καπνιστή πάπρικα

9 Μαρτίου 2013
By
Μοσχάρι με κονιάκ και καπνιστή πάπρικα

Μοσχάρι με κονιάκ και καπνιστή πάπρικα για 4 άτομα – απαιτούμενος χρόνος: 2 ώρες Υλικά: 800 γρ. μοσχάρι σπάλα κομμένο σε κύβους 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 2 φύλλα δάφνης 1 κ. γλυκού μπαχάρι σε σκόνη χυμό από 1 λεμόνι 1/2 φλ. τσαγιού κονιάκ 600 ml ζωμό λαχανικών ή νερό 1...

Read more »

Ψητά cranberries φούρνου

24 Φεβρουαρίου 2013
By
Ψητά cranberries φούρνου

Υλικά:  Για 4-6 άτομα1συσκευασία των (340 γραμμαρίων) φρέσκα ή κατεψυγμένα cranberries1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη1/3 έως 1/2 φλιτζάνι κονιάκ2 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο ξύσμα πορτοκαλιού Δοκιμάστε κάτι νέο στη κουζίνα σας με απλά και εύκολα υλικά Απαιτούμενος χρόνος:  60 λεπτά Βαθμός δυσκολίας:  1 read more Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: sidagi.gr/feed

Read more »

Ψητά cranberries φούρνου

24 Φεβρουαρίου 2013
By
Ψητά cranberries φούρνου

Υλικά:  Για 4-6 άτομα1συσκευασία των (340 γραμμαρίων) φρέσκα ή κατεψυγμένα cranberries1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη1/3 έως 1/2 φλιτζάνι κονιάκ2 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο ξύσμα πορτοκαλιού Δοκιμάστε κάτι νέο στη κουζίνα σας με απλά και εύκολα υλικά Απαιτούμενος χρόνος:  60 λεπτά Βαθμός δυσκολίας:  1 read more Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: sidagi.gr/feed

Read more »

Ψητά cranberries φούρνου

24 Φεβρουαρίου 2013
By
Ψητά cranberries φούρνου

Υλικά:  Για 4-6 άτομα1συσκευασία των (340 γραμμαρίων) φρέσκα ή κατεψυγμένα cranberries1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη1/3 έως 1/2 φλιτζάνι κονιάκ2 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο ξύσμα πορτοκαλιού Δοκιμάστε κάτι νέο στη κουζίνα σας με απλά και εύκολα υλικά Απαιτούμενος χρόνος:  60 λεπτά Βαθμός δυσκολίας:  1 read more Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: sidagi.gr/feed

Read more »

Ψητά cranberries φούρνου

24 Φεβρουαρίου 2013
By
Ψητά cranberries φούρνου

Υλικά:  Για 4-6 άτομα1συσκευασία των (340 γραμμαρίων) φρέσκα ή κατεψυγμένα cranberries1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη1/3 έως 1/2 φλιτζάνι κονιάκ2 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο ξύσμα πορτοκαλιού Δοκιμάστε κάτι νέο στη κουζίνα σας με απλά και εύκολα υλικά Απαιτούμενος χρόνος:  60 λεπτά Βαθμός δυσκολίας:  1 read more Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: sidagi.gr/feed

Read more »

Ψητά cranberries φούρνου

24 Φεβρουαρίου 2013
By
Ψητά cranberries φούρνου

Υλικά:  Για 4-6 άτομα1συσκευασία των (340 γραμμαρίων) φρέσκα ή κατεψυγμένα cranberries1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη1/3 έως 1/2 φλιτζάνι κονιάκ2 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο ξύσμα πορτοκαλιού Δοκιμάστε κάτι νέο στη κουζίνα σας με απλά και εύκολα υλικά Απαιτούμενος χρόνος:  60 λεπτά Βαθμός δυσκολίας:  1 read more Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: sidagi.gr/feed

Read more »

Γλυκό σάμαλι

16 Φεβρουαρίου 2013
By
Γλυκό σάμαλι

Υλικά:  Για 4-6 άτομαΓια το γλυκό2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό1 κούπα ζάχαρη3 κούπες σόδα ανθρακούχα (υγρό)1 βανίλια1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα5 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερΞύσμα ενός λεμονιούΑσπρισμένα αμύγδαλαΓια το σιρόπι4 1/2 κούπες ζάχαρη4 κούπες νερόΧυμό ενός λεμονιού1/4 της κούπας κονιάκ1 βανίλια Παραδοσιακό γλυκό με απλά και εύκολα υλικά Απαιτούμενος χρόνος:  45...

Read more »

Γλυκό σάμαλι

16 Φεβρουαρίου 2013
By
Γλυκό σάμαλι

Υλικά:  Για 4-6 άτομαΓια το γλυκό2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό1 κούπα ζάχαρη3 κούπες σόδα ανθρακούχα (υγρό)1 βανίλια1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα5 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερΞύσμα ενός λεμονιούΑσπρισμένα αμύγδαλαΓια το σιρόπι4 1/2 κούπες ζάχαρη4 κούπες νερόΧυμό ενός λεμονιού1/4 της κούπας κονιάκ1 βανίλια Παραδοσιακό γλυκό με απλά και εύκολα υλικά Απαιτούμενος χρόνος:  45...

Read more »