Posts Tagged ‘ Κιμάς ’

Αφράτοι κεφτέδες

29 Αυγούστου 2010
By
Αφράτοι κεφτέδες

800 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος με χοιρινό 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένο και στυμμένο 2 μεγάλα κρεμμύδια, τριμμένα στον τρίφτη 1 ώριμη ντομάτα (σφιχτή), τριμμένη στον τρίφτη 1 φλιτζανάκι του καφέ ξίδι από κρασί 1 αυγό 1 κ.γλ. ρίγανη 1 κ.σ. φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος 1 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα αλεύρι για το...

Read more »

Κανελόνια με κιμά και κρέμα

29 Αυγούστου 2010
By

Υλικά 24 κανελόνια 2 φλ. απλή σάλτσα ντομάτας Για τη γέμιση 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος δύο φορές περασμένο 4 κ.σ ελαιόλαδο 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 φλ. τσαγιού τριμμένη ντομάτα 1/2 ξύλο κανέλας 1 δαφνόφυλλο 1 κ.γλ. ζάχαρη ¼ φλ. τσαγιού κονιάκ φρεσκοτριμμένο πιπέρι αλάτι 1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη...

Read more »

Μουσσακάς!!

10 Αυγούστου 2010
By

Ευχαριστώ θερμά το http://moussakas.com/ την βοηθειά του !!!Υλικά:1 κιλό μελιτζάνες1 κιλό πατάτεςαλάτι,πιπέριλάδι για το τηγάνισμαΣάλτσα κιμά:1 κιλό κιμά (ότι σας αρέσει)2 κρεμμίδια ψιλοκομμένα3 σκελίδες σκόρδο4 ντομάτες τριμμένες 5 κ.σ. ντοματοπελτέ1 πρέζα ζάχαρη1 κύβο knorr ή αλάτιπιπέριμισό ματσάκι μαιντανόμισό φλιτζάνι κρασί 1 φύλο δάφνης (προαιρετικά)1 ξυλαράκι κανέλα (προαιρετικά)Μπεσαμέλ:8 κ.σ. βούτιρο8 κ.σ. αλέυρι5 φλ.γάλααλάτι πιπέριμοσχοκάριδο1 φλ....

Read more »

Σουτζουκάκια με πατάτες τηγανιτές

14 Μαρτίου 2010
By

Συστατικά:- 1/2 κιλό κιμά- 2 μικρά κριθαρένια παξιμαδάκια- 1 αυγό- 1/2 κ.γλ κίμινο - 1 κ.γλ μείγμα για γύρο- 2-3 σκελίδες σκόρδο- 2 κ.σ ελαιόλαδο- 2 κ.σ ξύδι- αλάτι, πιπέριΓια τη σάλτσα- 1 συσκευασία των 250 γρ χυμό ντομάτας για κοκκινιστά- 2 κρεμμύδια- 2 σκελίδες σκόρδο- 3 κ.σ ελαιόλαδοΕκτέλεση:1. Τοποθετούμε τον κιμά σε ένα...

Read more »

ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ ΤΗΣ ΛΙΛΑΣ

9 Μαρτίου 2010
By

Από τα πιο αγαπημένα μου φαγητά είναι αυτό το υπέροχο πιάτο!!ΥΛΙΚΑ500 γρ. κιμάς ανάμεικτος χοιρινός και μοσχαρίσιος1 κούπα φρυγανιά τριμμένη1 φλιτζανάκι καφέ ελαιόλαδο1 κρεμμύδι3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες1/2  κουταλάκι γλυκού σκόνη κύμινο1/2 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά1/2 κουταλάκι γλυκού σκόνη μουστάρδας αλάτι, πιπέριΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ1 γεμάτη κουταλιά βούτυρο1 κούπα τριμμένη ντομάτα φρέσκια1/2 κούπας συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας1/2...

Read more »

Τορτίγια με κιμά

21 Ιανουαρίου 2010
By

Συστατικά: - 500 γρ κιμά μοσχαρίσιο άπαχο - 1 πράσινη, 1 κόκκινη, 1 κίτρινη πιπεριά - Τυρί (καπνιστό ή οποιοδήποτε μαλακό) - 1 ντομάτα - 2 κ.σ ελαιόλαδο - 4 κ.σ κρασί - 8 τορτίγιες - Barbeque sause ή κέτσαπ - Tabasco - 3 σκελίδες σκόρδο - Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα Εκτέλεση: 1.Τρίβουμε με...

Read more »

Φρέσκια σπιτική crème fraîche και sour cream

16 Νοεμβρίου 2009
By
Φρέσκια σπιτική crème fraîche και sour cream

Στην γευστική παράδοση της Ελλάδας δεν υπάρχουν αυτές οι κρέμες. Όλα ξεκινούν από το γάλα. Το γάλα περιέχει κρέμα, λιγότερο ή περισσότερο παχειά ανάλογα με το ζώο προέλευσης και τη διατροφή του. Απο αυτήν την κρέμα, στην Ελλάδα, φτιάχνουμε το βούτυρο και το καϊμάκι (μια κρέμα συμπύκνωσης, με 60% περιεκτικότητα σε λιπαρά). Επεξεργασμένη, πωλείται...

Read more »

Κολοκυθάκια γεμιστά (αυγολέμονο)

29 Ιανουαρίου 2008
By

ΥΛΙΚΑ 8 κολοκυθάκια (για γέμισμα, μεγαλούτσικα) ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο 1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι καρολίνα 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο  μαϊντανό Αλάτι, πιπέρι Κορν φλάουρ (περίπου 1 κουτάλι σούπας) 2 αυγά Φρέσκο χυμό από 1-2 λεμόνια Τρόπος παρασκευής Βάζετε τα κολοκύθια σε μια λεκάνη με νερό για μισή ώρα περίπου...

Read more »