Posts Tagged ‘ Καθημερινή κουζίνα ’

Γλυκοπατάτα γεμιστή με πιπεριές και κατίκι

11 Ιουλίου 2016
By
Γλυκοπατάτα γεμιστή με πιπεριές και κατίκι

ΥΛΙΚΑ 2 μεγάλες γλυκοπατάτες 1/2 πιπεριά κόκκινη, σε καρεδάκια 1/2 πιπεριά κίτρινη, σε καρεδάκια 1/2 πιπεριά πορτοκαλί, σε καρεδάκια 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό 2 κ.σ. κατίκι 1 πρέζα κάρυ (ή όσο χρειάζεται για να γίνει η γεύση που θέλουμε) 1/2 κ.γλ. ζάχαρη Αλάτι και πιπέρι 3 κ.σ. ελαιόλαδο ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Προθερμαίνουμε...

Read more »

Πίτσα – παπουτσάκια… ελληνοϊταλική υπερπαραγωγή

28 Αυγούστου 2014
By
Πίτσα – παπουτσάκια…  ελληνοϊταλική υπερπαραγωγή

ΥΛΙΚΑΓια τη ζύμη 2/3 κούπας χλιαρό νερό 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 2 φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 κ.γλ. αλάτι 1 κ.γλ. ζάχαρη 1 κ.σ. ελαιόλαδο Για την γέμιση 2 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες σε φέτες, ψημένες στο φούρνο 350 γρ. ανάμικτα κίτρινα τυριά (μοτσαρέλα, ένταμ, γκούντα) 150 γρ. φέτα θρυμματισμένη (προαιρετικά) 5 κ.σ....

Read more »

Η χαρά της γεμιστής πιπεριάς

16 Ιουλίου 2014
By
Η χαρά της γεμιστής πιπεριάς

ΥΛΙΚΑ   3 μεγάλες κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες στη μέση 150 γρ. ψωμί μπαγιάτικο θρυμματισμένο στο multi 150 γρ. τυριά κίτρινα (κεφαλοτύρι, γραβιέρα, καπνιστό ρεγκάτο) τριμμένα 100 γρ. φέτα θρυμματισμένη 1 αυγό μεγάλο 1 μέτρια ντομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα πολτοποιημένη στο multi + 2/3 φλ.τσ. νερό 2 κ.σ. δυόσμο...

Read more »

Κοτόπουλο ταντούρι με ρύζι μπασμάτι και ράιτα

13 Μαρτίου 2014
By
Κοτόπουλο ταντούρι με ρύζι μπασμάτι και ράιτα

Καλή σας μέρα!!  Πολύ καιρό τώρα διαβάζω διάφορες συνταγές για κοτόπουλο ταντούρι... με γεύσεις και αρώματα Ανατολής αλλά και με τη νοστιμιά του γιαουρτιού ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα 4 μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα, κομμένα σε κομμάτια 300 γρ. γιαούρτι με 2% λιπαρά Χυμό από 2 μέτρια λεμόνια 1 κ.γλ. κάρυ 2/3 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά 1...

Read more »

Δίχρωμοι λαχανοντολμάδες με κιμά, καπνιστό μπέικον και …μεθυσμένο αυγολέμονο

5 Δεκεμβρίου 2013
By
Δίχρωμοι λαχανοντολμάδες με κιμά, καπνιστό μπέικον και …μεθυσμένο αυγολέμονο

 Ένα αγαπημένο φαγητό, καθημερινό αλλά και γιορτινό μια και στην οικογενειά μου συνηθίζουμε να "φιλοξενούμε" λαχανοντολμάδες με κιμά την τρίτη μέρα των Χριστουγέννων. ΥΛΙΚΑ 1/2 άσπρο λάχανο 1/2 κόκκινο λάχανο 600 γρ. κιμά 200 γρ. καπνιστό μπέικον ψιλοκομμένο 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 200 γρ. ρύζι 1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο + 2/3 φλ.τσ. ελαιόλαδο...

Read more »

Πιλάφι με ρεβίθια και σταφίδες

23 Οκτωβρίου 2013
By
Πιλάφι με ρεβίθια και σταφίδες

 Σήμερα θα σας δείξω τί ανακάλυψα στο βιβλίο του Ν.Τσελεμεντέ... μια γαμήλια σπεσιαλιτέ από το Ικόνιο της Μικράς Ασίας!! ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα 3 κ.σ. φιδέ σπασμένο 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 1/2 φλ.τσ. ρεβίθια αποφλοιωμένα 1 φλ.τσ. ρύζι μπασμάτι 2 φλ.τσ. νερό ή ζωμό κότας ή ζωμό λαχανικών 3 κ.σ. βούτυρο πρόβειο ή...

Read more »

Παστιτσάδα… σχεδόν η κλασσική

29 Αυγούστου 2013
By
Παστιτσάδα… σχεδόν η κλασσική

Ένα υπέροχο Κερκυραϊκό φαγητό που μας πάει πίσω πολλά χρόνια. Ένα πιάτο που το γεύτηκα όσες φορές πήγα στο αγαπημένο μου νησί και που δεν υπήρξε φορά να μην το απολαύσω. Οι εκδοχές του δύο... με ή χωρίς ντομάτες. ΥΛΙΚΑ για 6 μερίδες 1 κόκορας τεμαχισμένος 3 ώριμες ντομάτες 1 φλ.τσ. κόκκινο κρασί ημίγλυκο...

Read more »

Μπριάμ φούρνου με κεφτεδάκια και φέτα

2 Αυγούστου 2013
By
Μπριάμ φούρνου με κεφτεδάκια και φέτα

Θα με θυμηθείτε σας λέω και σας διαβεβαιώνω ότι εκτός από πολύ νόστιμο είναι και εύκολο αλλά και οικονομικό. ΥΛΙΚΑ (6-8 μερίδες) 2 μεγάλες πατάτες, σε φέτες 3-4 μεγάλα κολοκύθια, σε κύβους 2 μεγάλες ντομάτες τριμμένες 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο 1 μεγάλη μελιτζάνα 1 φλ.τσ. νερό 1 φλ.τσ. φέτα θρυμματισμένη 3/4 φλ.τσ....

Read more »

Φακόρυζο με καραμελωμένα πράσα και κρεμμύδια

19 Απριλίου 2013
By
Φακόρυζο με καραμελωμένα πράσα και κρεμμύδια

Καλή σας μέρα! Το σημερινό φαγητό έχει χώρα καταγωγής, απ' όσο γνωρίζω, την αγαπημένη μας Κύπρο. Είναι νηστίσιμο αλλά δεν του λείπει η νοστιμιά κι από διατροφικής άποψης είναι ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα 1 φλ.τσ. φακές 200 γρ. ρύζι αρμπόριο (ή όποιο είδος θέλουμε) 3 μέτρια κρεμμύδια (1 ψιλοκομμένο για το ριζότο και 2...

Read more »

Ριζότο με λιαστές ντομάτες και ρόκα

27 Φεβρουαρίου 2013
By
Ριζότο με λιαστές ντομάτες και ρόκα

Μη μου πείτε ότι δεν θέλετε ένα πιάτο νόστιμο και γρήγορο;; Μη μου πείτε ότι μόνον εγώ έχω αδυναμία σε τέτοια πιάτα;;; Ελπίζω όχι ...έτσι όπως τρέχουν οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι ό,τι καλύτερο για μέσα στην εβδομάδα. Εάν αυτό το πιάτο είναι και υγιεινό και εύκολο, τότε το λατρεύω!!!  Το συγκεκριμένο ριζότο έχει...

Read more »

Μπριζόλες χοιρινές μαριναρισμένες σε γάλα

22 Φεβρουαρίου 2013
By
Μπριζόλες χοιρινές μαριναρισμένες σε γάλα

Κυριακάτικο κι εύκολο πιάτο για σήμερα μιας και η Κυριακή είναι και πάλι κοντά! Χοιρινές μπριζόλες... απλές, απλούστατες που μαλακώνουν αλλά και νοστιμίζουν απίστευτα μένοντας μερικές ώρες μέσα σε γαλατένια μαρινάδα, ιδανικό περιβάλλον για να γίνει το κρέας απίστευτα μαλακό. Eξ άλλου αυτός είναι και ο σκοπός της μαρινάδας... να κάνει το κρέας πιο...

Read more »

Ομελέτα με κρεμμυδάκια, πράσα και καβουρμά

15 Φεβρουαρίου 2013
By
Ομελέτα με κρεμμυδάκια, πράσα και καβουρμά

Καλή σας μέρα! Για σήμερα κάτι γρήγορο και απλό. Ένα πιάτο που ετοιμάζεται σε λίγα λεπτά κι όμως είναι πλήρες και χορταστικό. Ένα πιάτο που σαν φοιτήτρια το τιμούσα συχνά πυκνά. Πότε με πανσέτα, πότε με καβουρμά, πότε με ζαμπόν η ομελέτα ήταν, είναι και θα είναι ένα πιάτο διαχρονικά επίκαιρο για μικρούς και...

Read more »

Ομελέτα με κρεμμυδάκια, πράσα και καβουρμά

15 Φεβρουαρίου 2013
By
Ομελέτα με κρεμμυδάκια, πράσα και καβουρμά

ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα 1 πράσο ψιλοκομμένο (το άσπρο μέρος) 4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (το πράσινο μέρος) 100 γρ. καβουρμά ψιλοκομμένο 4-5 αβγά, ελαφρά χτυπημένα 2-3 κ.σ. γάλα ή κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι 1 κ.σ. τυρί κρέμα Αλάτι και πιπέρι 1 πρέζα γλυκιά πάπρικα 2 κ.σ. ελαιόλαδο ελαφρύ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα (ή...

Read more »

Ριζότο με παντζάρια και μεθυσμένες γαριδούλες

12 Φεβρουαρίου 2013
By
Ριζότο με παντζάρια και μεθυσμένες γαριδούλες

Καλή σας μέρα! Ένα ριζότο κατακόκκινο, του πάθους με νοστιμιά απίστευτη! Ένα ριζότο που γαρνιρισμένο με τη ρόκα και τις μικρές, κομψές, μεθυσμένες γαριδούλες μετατρέπεται σε ένα πιάτο γκουρμέ, πλην όμως οικονομικό που δεν θα επιβαρύνει καθόλου τον ατομικό ή οικογενειακό προϋπολογισμό. Ένα ριζότο που έχει κι άλλο πλεονέκτημα... αυτό της εύκολης παρασκευής που...

Read more »