Posts Tagged ‘ θυμάρι ’

Ψητός Σολομός με Σαλάτα Kale και dressing με Σησαμέλαιο, Σκόρδο και Τζίντζερ

9 Δεκεμβρίου 2015
By
Ψητός Σολομός με Σαλάτα Kale και dressing με Σησαμέλαιο, Σκόρδο και Τζίντζερ

υλικά για τον σολoμό  2 φιλέτα σολoμού (125γρ το καθένα) ξύσμα από 1 λεμόνι 1 κουταλάκι θυμάρι 1/2 κουταλάκι ζάχαρη 1 κουταλάκι αλάτι πιπέρι 2 κουταλάκια ελαιόλαδο   υλικά για τη σαλάτα 1 μάτσο kale φρέσκο κόλιανδρο 1/3 ποτήρι ελαιόλαδο 3 σκελίδες σκόρδο 3 κουταλιές σόγια 2 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο λευκό 2 κουταλιές μέλι 1...

Read more »

Λαζάνια με μελιτζάνες

12 Οκτωβρίου 2014
By
Λαζάνια με μελιτζάνες

Λαζάνια με μελιτζάνες Υπέροχα, νοστιμότατα λαζάνια, με μελιτζάνες σε σάλτσα ντομάτας και τυρί. Ένα χορταστικό πιάτο χωρίς κρέας! Από το radicio.com. Υλικά συνταγής για τα λαζάνια: Αλεύρι: 2300 γρ. Αυγά: 3 πολύ μεγάλα Υλικά συνταγής για τη γέμιση: Φλάσκες μελιτζάνες: 2 μεγάλες (ή 3 μέτριες) Ψιλοκομμένο σκόρδο: 2 σκελίδες Ελαιόλαδο: 4 κουταλιές σούπας Ξεφλουδισμένες ντομάτες ρόμα: 2 κονσέρβες των 400...

Read more »

Μπιφτέκια χοιρινά

22 Ιουνίου 2014
By
Μπιφτέκια χοιρινά

Μπιφτέκια χοιρινά Νόστιμα μπιφτέκια, με χοιρινό κρέας και μυρωδικά, ταιριάζουν πολύ με πίτες και τηγανιτές πατάτες. Από το radicio.com. Υλικά συνταγής: Χοιρινός κιμάς: 1000 γρ. (από σπάλα) Μπαγιάτικο ψωμί: 3 φέτες (χωρίς την κόρα και καλύτερα χωριάτικο ή με προζύμι) Ψιλοκομμένος μαϊντανός: 1/3 ματσάκι Αλάτι: 2 κουταλάκια Πιπέρι: 1/2 κουταλάκι Ξερή ρίγανη: 1/2 κουταλάκι Ξερό θυμάρι: 1/2 κουταλάκι Ξερό κρεμμύδι: 1 κουταλιά...

Read more »

Πέρκα στο φούρνο

13 Ιουνίου 2014
By
Πέρκα στο φούρνο

Πέρκα στο φούρνο Γρήγορη και εύκολη συνταγή για φιλέτο πέρκας, ψητό στο φούρνο με πατατούλες και ντομάτα. Από το radicio.com. Υλικά συνταγής: Φιλέτο πέρκας: 800 γρ. περίπου Πατάτες: 1 κιλό Ντομάτες: 4 + 2 μέτριες Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μικρό Τριμμένο σκόρδο: 1 σκελίδα Ελαιόλαδο: 1/2 κούπα Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει Ρίγανη: 1 κουταλάκι Θυμάρι: 1 κουταλάκι Ψιλοκομμένο μαϊντανό: 2 - 3 κουταλιές σούπας...

Read more »

Γεμιστά κολοκυθάκια με φέτα και μανιτάρια

4 Ιουνίου 2014
By
Γεμιστά κολοκυθάκια με φέτα και μανιτάρια

Μια διαφορετική συνταγή για γεμιστά κολοκυθάκια, πολύ γευστική και σύντομη στην εκτέλεσή της! Υλικά: 4 μεγάλα κολοκυθάκια 1/2 κιλό μικρά φρέσκα μανιτάρια 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο 3/4 κούπας τριμμένη φέτα Λίγη μοτσαρέλα τριμμένη Αλάτι, πιπέρι Πάπρικα, θυμάρι Ελαιόλαδο Εκτέλεση: Πλένουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια μας στη μέση. Αδειάζουμε με ένα Διαβάστε...

Read more »

Μπριζόλες με μανιτάρια

1 Ιουνίου 2014
By
Μπριζόλες με μανιτάρια

Μπριζόλες με μανιτάρια Εύκολη, πλούσια, νοστιμότατη συνταγή για χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι με σάλτσα μανιταριών και κρέμας γάλακτος. Από το radicio.com. Χοιρινές μπριζόλες: 4 μέτριες (950 γρ. περίπου) Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει Ελαιόλαδο: 2 κουταλιές σούπας Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μικρό Ψιλοκομμένο σκόρδο: 1 σκελίδα Ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά: 1 μεγάλη Κομμένα φέτες μανιτάρια: 500 γρ. (ιταλικά καφέ ή απλά άσπρα) Λευκό...

Read more »

Μακαρόνια µε γκούλας από αρνί

9 Νοεμβρίου 2013
By
Μακαρόνια µε γκούλας από αρνί

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα) 100 ml µαυροδάφνη 350 γρ. αρνίσιο µπούτι, χωρίς το κόκαλο 500 γρ. µακαρόνια Νο 5 60 γρ. πάστα λιαστής ντοµάτας 100 ml έ.π. ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον (για τα µακαρόνια) 1 µέτριο κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο 1 σκελίδα σκόρδου 50 γρ. σέλερι, ψιλοκοµµένο 50 ml κόκκινο κρασί 2 κ.σ. φρέσκο θυµάρι, τα φυλλαράκια + 3-4...

Read more »

Γκαλέτ με σαλάμι αέρος και καραμελωμένα κρεμμύδια

19 Ιουλίου 2013
By
Γκαλέτ με σαλάμι αέρος και καραμελωμένα κρεμμύδια

Υλικά:     1 φύλλο ζύμη κουρού     12 φέτες σαλάμι αέρος     150 γρ. γραβιέρα τριμμένη Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια: 400 γρ. κρεμμύδια 3 κ. σούπας  ελαιόλαδο 1 κ. γλυκού μαργαρίνη η βούτυρο 5 κ. σούπας τσίπουρο 1 κ. σούπας μαύρη ζάχαρη 1 κ. σούπας θυμάρι φρέσκο αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση: Κόβουμε τα κρεμμύδια...

Read more »

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με παντζάρια

18 Μαΐου 2013
By
Μοσχαρίσιες μπριζόλες με παντζάρια

Πολύ νόστιμος συνδυασμός είναι μοσχαρίσιες μπριζόλες με παντζάρια! Σας παρουσιάζουμε και μια απλή μαρινάδα για τις μοσχαρίσιες αλλά και ένα πολύ γευστικό συνοδευτικό, τα παντζάρια και σως από κατίκι Δομοκού!   Υλικά (Σερβίρει 4) 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες (κομμάτι της επιλογής σας) 8 παντζάρια 3/4 φλυτζανιού φουντούκια 1 φλυτζάνι κατίκι Δομοκού 1 1/2 κουτ. σούπας μουστάρδα...

Read more »

Φρυγαδέλια – ηπειρώτικος µεζές

9 Μαΐου 2013
By
Φρυγαδέλια –  ηπειρώτικος µεζές

Ενας ηπειρώτικος µεζές που γίνεται εύκολα στον φούρνο. Φτιάχνεται µε συκωτάκια και µπόλικα µυρωδικά ΥΛΙΚΑ (για 12 άτοµα) 2 αρνίσιες σκέπες 2 αρνίσιες συκωταριές ξύσµα και χυµός από 2 λεµόνια, ακέρωτα + χυµός από ½ λεµόνι επιπλέον, για τις σκέπες 5-6 κλωνάρια φρέσκιας ρίγανης, τα φύλλα 5-6 κλωνάρια φρέσκου θυµαριού, τα φύλλα 2 κλωνάρια φρέσκου...

Read more »

Γαλοπούλα με τζίντζερ και λεμόνι

10 Μαρτίου 2013
By
Γαλοπούλα με τζίντζερ και λεμόνι

Γαλοπούλα με τζίντζερ και λεμόνι Νοστιμότατη συνταγή, μπορεί να γίνει με γαλοπούλα, αλλά και με κοτόπουλο και είναι κατάλληλη για δίαιτα χαμηλή σε λιπαρά, υδατάνθρακες και θερμίδες. Υλικά συνταγής:  Ελαιόλαδο: μερικές σταγόνες Κομμένο λωρίδες φιλέτο γαλοπούλας: 1 κιλό Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μεγάλο Ψιλοκομμένο σκόρδο: 3 σκελίδες Τριμμένο φρέσκο τζίντζερ: 1 κουταλάκι τσαγιού Λεμόνι: 1 μεγάλο, χυμό και ξύσμα Σάλτσα σόγιας: 4 κουταλιές σούπας Τριμμένη κανέλα: 1 πρέζα...

Read more »

Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες

19 Φεβρουαρίου 2013
By
Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες

Υλικά:  Για 4-6 άτομα1 αστεροειδής γλυκάνισος1 δαφνόφυλλο, φρέσκο ή ξερό5 - 6 κλωνάρια θυμάρι ή 1 κουταλιά σούπας θυμάρι ξερόαλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο1/4 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος χωρίς τα χοντρά κοτσάνιαάγουρο ελαιόλαδο για το τελείωμα4 φέτες από κότσι μοσχαρίσιο  500 γραμμάρια η κάθε μία150 ml ελαιόλαδο300 γραμμάρια κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα800 γραμμάρια ντοματάκια από κονσέρβα ψιλοκομμένα2 σκελίδες...

Read more »

Σαλάτα με χταπόδι λεμονάτο και πατάτες

14 Φεβρουαρίου 2013
By
Σαλάτα με χταπόδι λεμονάτο και πατάτες

Υλικά:  Για 2-4 άτομα2 χούφτες ρόκα2 χούφτες μαϊντανόελαιόλαδο1 λεμόνι κομμένο στα 8αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι1 φρέσκο χταπόδι1,5 κιλό6-8 μικρές πατάτεςτο χυμό από 2 λεμόνια4 σκελίδες σκόρδο12 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι Σερβίρετε με τις φέτες λεμονιού και λίγο μπαλσάμικο ξίδι Απαιτούμενος χρόνος:  20 λεπτά Βαθμός δυσκολίας:  1 read more Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: sidagi.gr/feed

Read more »

Σαλάτα με χταπόδι λεμονάτο και πατάτες

14 Φεβρουαρίου 2013
By
Σαλάτα με χταπόδι λεμονάτο και πατάτες

Υλικά:  Για 2-4 άτομα2 χούφτες ρόκα2 χούφτες μαϊντανόελαιόλαδο1 λεμόνι κομμένο στα 8αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι1 φρέσκο χταπόδι1,5 κιλό6-8 μικρές πατάτεςτο χυμό από 2 λεμόνια4 σκελίδες σκόρδο12 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι Σερβίρετε με τις φέτες λεμονιού και λίγο μπαλσάμικο ξίδι Απαιτούμενος χρόνος:  20 λεπτά Βαθμός δυσκολίας:  1 read more Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: sidagi.gr/feed

Read more »