Posts Tagged ‘ ζάχαρη ’

Εύκολα τσουρέκια

20 Απριλίου 2011
By

Τα τσουρέκια είναι συνήθως δύσκολη υπόθεση, αυτή η συνταγή τα κάνει εύκολα και μπορείτε να τα φτιάχνετε όχι μόνο τις ημέρες του Πάσχα αλλά όλο τον χρόνο. Την συνταγή την βρήκα σε ένθετο τηλεόρασης και έκανα κάποιες αλλαγές και μετρήσεις έτσι ώστε όλα τα υλικά να είναι μετρημένα !!   Εύκολα τσουρέκια Υλικά 330...

Read more »

Κέικ με μέλι από την Κεφαλλονιά γιατί η ζωή θέλει γλύκα. Και άλλη μια δόση οικολογικής ανησυχίας

16 Απριλίου 2011
By

Οικολογία σου λένε μετά, πρόσεχε το περιβάλλον, οι εταιρείες έχουν μπει για τα καλά στο παιχνίδι κατασκευής ενοχών. Κάνουν τον καταναλωτή να αισθάνεται ενοχές επειδή τα εργοστάσια μολύνουν ασύστολα τον πλανήτη, δεν πάω μακριά, μέχρι τον Ασωπό πάω και έρχομαι πάλι πίσω ξεροσταλιασμένος.  Ενοχές διότι ο καταναλωτής οφείλει να αγοράσει αυτοκίνητα με μειωμένους ρύπους από την αντίστοιχη...

Read more »

Η ζάχαρη – Γλυκιές Αλχημείες

11 Φεβρουαρίου 2011
By

Ιστορική διαδρομή μέσα στους αιώνες της ζάχαρης. Μια πολύ καλή εξιστόρηση απο την εκπομπ΄η του Στέλιου Παρλιάρου στις Γλυκές Αλχημείες του ΜΕΓΑ. Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Uploads by diadromesgr

Read more »

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ

7 Ιανουαρίου 2011
By

Υλικά: 1,5 λίτρο γάλα 1 πακέτο βούτυρο γάλακτος 5 αυγά 1,5 φλυτζάνι ζάχαρη 1/2 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό 3 βανίλιες 1/2 κιλό φύλλο κρούστας Για σιρόπι: 2,5 φλυτζάνια ζάχαρη, 2 φλυτζάνια νερό λίγη φλούδα από λεμόνι 1 ξυλάκι κανέλα Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε το γάλα  σε μία κατσαρόλα  με δύο κουταλιές βούτυρο γάλακτος Τ γάλα προσοχή δεν πρέπει να κάψει. Σέ ένα άλλο σκεύος...

Read more »

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

20 Δεκεμβρίου 2010
By
ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Υλικά 1 ποτήρι ζάχαρη 125 γρ βούτυρο γάλακτος 3 αυγά 3 κουτ.σούπας μπέικιν πάουντερ ½ ποτήρι γάλα 1 ½ ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 ½ ποτήρι καρυδόψιχα χοντροαλεσμένη ½ φλιτζανάκι καφέ κονιάκ 1 ½ κουτ.γλυκού κανέλλα Για το σιρόπι: 2 ποτήρια ζάχαρη 2 ποτήρια νερό την φλούδα μισού λεμονιού 1 ξυλάκικανέλλα 1/2...

Read more »

Συνταγή: Σιάμισιη

24 Σεπτεμβρίου 2010
By

Υλικά 2 φλυτζάνια αλεύρι φαρίνα και ένα φλυτζάνι αλεύρι χωριάτικο 4 κουταλιές βούτυρο 8 κουταλιές περίπου νερό λάδι για τηγάνισμα 1 ποτήρι σιμιγδάλι 4 ποτήρια νερό μισό ποτήρι ζαχαρη μαστίχα κοπανισμένη ανθόνερο ζάχαρη άχνη Εκτέλεση Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό μαζί με το σιμιγδάλι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει, στο...

Read more »

Μελομακάρονα γεμιστά

19 Αυγούστου 2010
By

Υλικά Για τη ζύμη: 750γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1,5 ποτήρι σπορέλαιο (αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το μισό ποτήρι με ελαιόλαδο) 1 φακελάκι μπέικιν 1/2 κ.γ.σόδα 3 κ.σ. ζάχαρη 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι 1 σφηνάκι κονιάκ 1 κ.σ. κοπανισμένα κανελογαρύφαλλα Για το σιρόπι: 2 ποτήρια νερό 1,5 ποτήρι μέλι 2 ποτήρια ζάχαρη...

Read more »

Γαλακτομπούρεκο

19 Αυγούστου 2010
By

Η δοσολογίες είναι για ένα ταψί με διάμετρο 25 εκατοστών. Υλικά Για τη κρέμα 2 λίτρα φρέσκο γάλα 3 κ.σ. κορν φλάουρ 7 κ.σ. άνθος αραβοσίτου 1 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη Για το σιρόπι 7 κούπες ζάχαρη 7 κούπες νερό 1 φλούδα από λεμόνι 2 κ.γ. μέλι 1 φύλλο κρούστας Ηλιέλαιο για τα φύλλα Εκτέλεση...

Read more »

Γαλακτομπούρεκο σε ρολλάκια

20 Ιανουαρίου 2010
By

Γαλακτομπούρεκο για σήμερα :)) Ένα σιροπιαστό γλυκάκι που το τρώω με μεγάλη ευχαρίστηση :P Για να δούμε πως το φτιάχνω :) Χρειαζόμαστε: Υλικά: Κρέμα: Γάλα φρέσκο 1,5 λίτρο Σιμιγδάλι ψιλό 1 φλυτζάνι τσαγιού 3 αυγουλάκια 2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη μία βανίλια Σιρόπι: Ζάχαρη μισό κιλό 1 ποτήρι νερό (όχι ξεχειλισμένο) χυμό από μισό λεμόνι...

Read more »

Γλυκάκια κάνελς – Cannelés bordelais

30 Μαρτίου 2009
By

 Απο εξω μοιαζουν με κεκακια αλλα δεν ειναι. Στην πραγματικοτητα ειναι κατι σαν παραφημενη κρεμα με τραγανη κρουστα. Την συνταγη που χρησιμοποιησα και παραθετω, την βρηκα στο ιντερνετ. Επισης ειδα βιντεο στο youtube για να παρω μια καλυτερη ιδεα τι να περιμενω. Καλα που ειδα τα βιντεο-θα ειχε γινει ο φουρνος μου χαλια....

Read more »

Φλάπτζακς Απλά πράγματα

22 Φεβρουαρίου 2009
By

Φλάπτζακς! Στην Αγγλία τα βρίσκεις παντού. Κάθε καφέ έχει την δική του έκδοση, όλα τα μαγαζάκια και περίπτερα τα πουλούν στις άπειρες συσκευασμένες εκδοχές τους. Όμως τα καλύτερα φτιάχνονται στο σπίτι και τρώγονται φρέσκα! Ειναι γελοία έυκολη συνταγή, έχει αρκετές φυτικές ίνες και είναι και νηστίσιμη. 350γρ βιτάμ 220 γρ ζάχαρη 2 κουταλιές μέλι...

Read more »

Βάφλες

5 Ιανουαρίου 2008
By

Υλικά ½ φλυτζάνι βούτυρο 1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη 8 κρόκους αυγών 1 φλυτζάνι γάλα 2 φλυτζάνια αλεύρι 2 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ ½ κουτ. γλυκού αλάτι ξύσμα λεμονιού Τρόπος παρασκευής Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να γίνει κρέμα. Συνεχίζουμε το χτύπημα καθώς προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ...

Read more »

Πτι – Φούρ

5 Ιανουαρίου 2008
By

Υλικά 1 νεροπότηρο ψιλοκοπανισμένη καρυδόψιχα 1,5 φλυτζάνα ζάχαρη 0,5 κιλό φρέσκο βούτυρο 4 αυγά 1/2 κουταλάκι σόδα 1 κιλό αλεύρι Τρόπος παρασκευής Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 20 λεπτά στο μίξερ. Προσθέτουμε τη σόδα και τους κρόκους από τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 15 λεπτά. Ρίχνουμε αλεύρι σιγά -...

Read more »