Posts Tagged ‘ ζάχαρη ’

Κέικ με καρότο και πορτοκάλι

13 Δεκεμβρίου 2013
By
Κέικ με καρότο και πορτοκάλι

Κέικ με καρότο και πορτοκάλι Αφράτο, νόστιμο, αρωματικό κέικ με καρότο και πορτοκάλι με υπέροχη επικάλυψη με τυρί κρέμα. Από το radicio.com.   Υλικά συνταγής για το κέικ: Ηλιέλαιο: 1/3 κούπας Αλεύρι: 1 1/2 κούπα Κανέλα: 1 κουταλάκι τσαγιού Μοσχοκάρυδο: 1/2 κουταλάκι τσαγιού Γαρύφαλλο: 1/2 κουταλάκι τσαγιού Σόδα: 1 1/2 κουταλάκι τσαγιού Αλάτι: 1/2 κουταλάκι τσαγιού Καστανή ζάχαρη: 1/2 κούπα Αυγά: 2 μεγάλα...

Read more »

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

12 Δεκεμβρίου 2013
By
ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

Μελομακάρονα Μελομακάρονα...το "γαστριμαργικό" σήμα κατατεθέν των χριστουγέννων σε μία συνταγή παραδοσιακή! Θα χρειαστούμε για 80 μελομακάρονα τα εξής: 1 κ. αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις 1 φλυτζ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 1 φλυτζ τσ ηλιέλαιο 1 φλυτζ τσ ζάχαρη 1/2 φλυτζ τσ νερό 1 πορτοκάλι (το ξύσμα του) 1 φλυτζ τσ χυμό πορτοκάλι...

Read more »

Τάρτες µε καραµελωµένα αχλάδια

6 Δεκεμβρίου 2013
By
Τάρτες µε καραµελωµένα αχλάδια

ΥΛΙΚΑ (για 6 ατοµικές τάρτες) Για τη ζύµη 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 γρ. βούτυρο 100 γρ. ζάχαρη 1 αβγό 30 γρ. πούδρα αµυγδάλου 1 πρέζα αλάτι 1 βανιλίνη Για την κρέµα 125 γρ. βούτυρο 125 γρ. ζάχαρη άχνη 2-3 αβγά 20 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 125 γρ. πούδρα αµυγδάλου...

Read more »

Φοντί καραµέλας

5 Δεκεμβρίου 2013
By
Φοντί καραµέλας

ΥΛΙΚΑ (για 6-8 άτοµα) 600 ml κρέµα γάλακτος 1 λουβί βανίλια Μαδαγασκάρης, τους σπόρους 100 γρ. βούτυρο 500 γρ. ζάχαρη   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα κατσαρολάκι, σε µέτρια φωτιά, ρίχνουµε την... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Gourmet

Read more »

Pancake…από Αμερική με αγάπη!

4 Δεκεμβρίου 2013
By
Pancake…από Αμερική με αγάπη!

Υλικά:  Για pancake 1,5 φλιτζάνι αλεύρι 2 κουταλιές ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 3 κουταλάκια μπέικν πάουντερ 1,5 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος  1 αυγό μεγάλο ελαφρώς χτυπημένο 3 κουταλιές βούτυρο λιωμένο κρύο Εκτέλεση: Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και τα ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Read more »

σούπερ σοκολατενιο παντεσπάνι

3 Δεκεμβρίου 2013
By
σούπερ σοκολατενιο παντεσπάνι

Η συνταγη ειναι απο το βιβλιο "μια γιορτη για τα παιδιά" της Αλεξίας Αλεξιάδου Σούπερ σοκολατενιο παντεσπάνι 2 κούπες ζάχαρη 2 κούπες φαρινα 1 κούπα κακάο 1κουταλακι σόδα 1/2 κουταλάκι βανίλιας 1/4 κουταλάκι αλάτι 2 αυγά 1 κούπα γάλα 1/2 κούπα καλαμποκέλαιο 1 κούπα βραστό νερό Χτυπάμε όλα τα υλικά εκτος από το βραστό...

Read more »

CHRISTMAS ΝΤΟΝΑΤΣ

3 Δεκεμβρίου 2013
By
CHRISTMAS ΝΤΟΝΑΤΣ

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ 4 ποτήρια νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 βανίλια ξύσμα από ένα λεμόνι 1 κουταλάκι αλάτι 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη μισό ποτήρι καλαμποκέλαιο 2 φακελάκια μαγιά ξηρή 1 ποτήρι χλιαρό νερό και λίγο ακόμα Σοκολάτα,χρωματιστά γλάσα, ζαχαρόπαστα, χριστουγεννιάτικα ζαχαρωτά Ρίξτε το αλεύρι,την βανίλια. το αλάτι, την ζάχαρη και το ξύσμα στον ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Koykoycook

Read more »

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΗΛΟ

20 Νοεμβρίου 2013
By
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΗΛΟ

Η ιστορία της μαρμελάδας ξεκινά από την Αρχαία Ελλάδα, ως τρόπος διατήρησης αρχικά των κυδωνιών και στην συνέχεια κι άλλων φρούτων. Οι αρχαίοι Έλληνες διατηρούσαν τα κυδώνια βράζοντάς τα σε χαμηλή φωτιά με μέλι 1250 γρ καθαρισμένα μήλα( εμείς βάλαμε πράσινα ξινόμηλα) 4 φλυτζάνια νερό χυμό από 2 λεμόνια 1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική 2 βανίλιες...

Read more »

Funfetti Cake!!

19 Νοεμβρίου 2013
By
Funfetti Cake!!

Η Ολίβια του eimaimama.gr έφτιαξε πραγματικά ένα υπέροχο και πολύ παιχνιδιάρικο κέικ που σίγουρα πάνω απ'όλα θα το λατρέψουν τα μικρά παιδιά!!! Υλικά: Για το παντεσπάνι 2 1/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 1/2 κούπα ζάχαρη 110γρ βούτυρο 1 κ.σ μπέικιν 1/2κ.γ αλάτι 4 ασπράδια 1 βανίλια 2 κ.γ ξύσμα λεμονιού 1 1/4 κούπας...

Read more »

Μηλογλυκο

19 Νοεμβρίου 2013
By
Μηλογλυκο

Υλικά ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 4 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φακελάκι μπέικιν 1/2 κουταλάκι σόδα φαγητού 250 gr. βούτυρο 1 αυγό 1 ποτήρι ζάχαρη ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 8 μήλα 1 1/2 ποτήρι μαύρη ζάχαρη 1 χούφτα σταφίδες μαύρες 1 κουταλιά της σούπας κανέλα Συνταγή Ψιλοκόβουμε τα μήλα, (μπορούμε να το κάνουμε και...

Read more »

Δίχρωμη τούρτα με σαβαγιάρ

12 Νοεμβρίου 2013
By
Δίχρωμη τούρτα με σαβαγιάρ

Μια ωραιότατη τούρτα, που μπορούμε να την φτιάξουμε και με παντεσπάνι αντί για σαβαγιάρ Δίχρωμη τούρτα με σαβαγιάρ  Υλικά •   300 γραμ. σαβαγιάρ •   καβουρντισμένα αμύγδαλα για επικάλυψη •    100 γραμ. γάλα •    1 σφηνάκι (50 γραμ.) λικέρ αμαρέτο ή κονιάκ ή ό,τι άλλο ποτό θέλουμε     Για την κρέμα σοκολάτας   •    450...

Read more »

Κεκάκια με αχλάδι και καστανό βούτυρο

7 Νοεμβρίου 2013
By
Κεκάκια με αχλάδι και καστανό βούτυρο

Αν έχω ελάχιστους ενδοιασμούς σχετικά με την γεύση των αλευριών χωρίς γλουτένη στις τάρτες, στα κέικ όχι απλά δεν έχω κανέναν αλλά τα προτιμώ κιόλας. Η υφή τους είναι απίστευτα βελούδινη και η 140 γρ ανάλατο βούτυρο 50γρ αλεύρι αμύγδαλου 140 γρ ρυζάλευρο 2 κ.σ. άμυλο ταπιόκας 100 μλ μέλι 60 γρ ζάχαρη...

Read more »

Τα μπισκοτά τ’ αμερικανικά. Κανέλλα-ζάχαρη.

2 Οκτωβρίου 2013
By
Τα μπισκοτά τ’ αμερικανικά. Κανέλλα-ζάχαρη.

Από το βιβλίο “Joy the baker cookbook” της Joy the baker Τα μπισκότα αυτά με επικάλυψη κανέλλας-ζάχαρης τα λένε snickerdoodle. Λέμε τώρα… Προσαρμοσμένη στα ελληνικά. Υλικά: 390 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 κουτ. γλυκού baking powder 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι 230 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 300 γρ. ζάχαρη 2 αυγά 1 κουτ. σούπας υγρή βανίλια...

Read more »

ΜΠΑΡΕΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ!!!

2 Σεπτεμβρίου 2013
By
ΜΠΑΡΕΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ!!!

πηγή συνταγής και φώτο από εδώ ahacooking.com     ΜΠΑΡΕΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ   Υλικά  4 αυγά 2-1/4 φλιτζάνια αλεύρι  για όλες τις χρήσεις 1-1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο, μαλακωμένο 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού   Οδηγίες Προθερμάνετε το φούρνο στους ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: GLYKES...

Read more »