Posts Tagged ‘ Επιδόρπιο ’

Γιορτινό τραπέζι: μους με μανταρίνι και καβουρδισμένο αμύγδαλο

21 Δεκεμβρίου 2015
By
Γιορτινό τραπέζι: μους με μανταρίνι και καβουρδισμένο αμύγδαλο

Μους μανταρίνι ΥΛΙΚΑ για 8 περίπου μερίδες ατομικές, ή ένα μεγάλο μπολ (χωρητικότητας 1λτ) 10γρ ζελατίνη σε σκόνη (1 φάκελο) 5 αβγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια 50 γρ ζάχαρη κρυσταλλική 1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι (cointreau, triple sec ή metaxa) 1 κ.γ. κορν φλάουρ 160μλ χυμό μανταρίνι (από 10 περίπου μανταρίνια) 50μλ χυμό λεμόνι...

Read more »

Κρεμ Μπρουλέ με γεύση Καφέ

18 Δεκεμβρίου 2015
By
Κρεμ Μπρουλέ με γεύση Καφέ

Υλικά (για 6 κρέμες) 475 γρ. κρέμα γάλακτος Arla 36% (ή 350 γρ. κρέμα + 125 γρ. Γάλα πλήρες Arla) 50 ml. καφέ εσπρέσο 6 κρόκους αυγού 75 γρ. ζάχαρη + περίπου 100 γρ. ζάχαρη για το καραμέλωμα Για το γαρνίρισμα: κόκκους καφέ σκέτους / κόκκους καφέ με επικάλυψη σοκολάτας / honeycomb (από το...

Read more »

Κρέμα μήλο-καραμέλα

12 Μαρτίου 2015
By
Κρέμα μήλο-καραμέλα

Υλικά για φόρμα 25 εκ. Για τα καραμελωμένα μήλα: 2 μέτρια κόκκινα μήλα 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη 3 κ.σ. κονιάκ Το χυμό από 1 πορτοκάλι 50 γρ. βούτυρο Για την κρέμα: 600ml. γάλα 300 γρ. ζάχαρη 2 βανίλιες 4 αυγά 2 κρόκους αυγών Χρωματιστή τρούφα για το σερβίρισμα Προετοιμασία Καθάρισε τα μήλα και κόψε...

Read more »

Καπκέικς με μπισκότα ορέο

12 Φεβρουαρίου 2015
By
Καπκέικς με μπισκότα ορέο

Καπκέικς με μπισκότα ορέο Υπέροχα, αφράτα, νόστιμα, σοκολατένια καπκέικς με μπισκότα ορέο και βουτυρόκρεμα!  Υλικά συνταγής για τα καπκέικς: Σκληρή μαργαρίνη: 90 γρ. (σε θερμοκρασία δωματίου) Καστανή ζάχαρη: 200 γρ.  Αυγά: 2 μεγάλα (σε θερμοκρασία δωματίου) Σκούρα σοκολάτα: 90 γρ. Βανίλια: 1 κουταλάκι τσαγιού εκχύλισμα Αλεύρι: 190 γρ. Μπέικιν πάουντερ: 1 κουταλάκι τσαγιού Σόδα: 1/3 κουταλάκι τσαγιού Γάλα: 1 κούπα (σε θερμοκρασία δωματίου)...

Read more »

Δίχρωμο fudge με τρεις σοκολάτες

28 Φεβρουαρίου 2014
By
Δίχρωμο fudge με τρεις σοκολάτες

Κανένας δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος σε αυτό το γλυκό, μαλακό και φουλ σοκολατένιο δημιούργημα. Η πλούσια και γεμάτη γεύση του σε αφήνει εκστασιασμένο. Υλικά : ασπρη σοκολάτα 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα 500 γρ. κουβερτούρα λευκή 1/2 κ.γ. αλάτι μαύρη σοκολάτα 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα 350 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας 175 γρ. κουβερτούρα...

Read more »

Κέικ με καρότο και πορτοκάλι

13 Δεκεμβρίου 2013
By
Κέικ με καρότο και πορτοκάλι

Κέικ με καρότο και πορτοκάλι Αφράτο, νόστιμο, αρωματικό κέικ με καρότο και πορτοκάλι με υπέροχη επικάλυψη με τυρί κρέμα. Από το radicio.com.   Υλικά συνταγής για το κέικ: Ηλιέλαιο: 1/3 κούπας Αλεύρι: 1 1/2 κούπα Κανέλα: 1 κουταλάκι τσαγιού Μοσχοκάρυδο: 1/2 κουταλάκι τσαγιού Γαρύφαλλο: 1/2 κουταλάκι τσαγιού Σόδα: 1 1/2 κουταλάκι τσαγιού Αλάτι: 1/2 κουταλάκι τσαγιού Καστανή ζάχαρη: 1/2 κούπα Αυγά: 2 μεγάλα...

Read more »

Ζελέ μήλο

5 Αυγούστου 2013
By
Ζελέ μήλο

Ζελέ μήλο Δροσερό, υγιεινό, ελαφρύ, με λίγες θερμίδες και καθόλου λιπαρά, αυτό το ζελέ, είναι ιδανικό για όσους προσέχουν την γραμμή τους, αλλά και για τα παιδιά. Υλικά συνταγής: Χυμός μήλου: 1 λίτρο Ζάχαρη: 4 κουταλιές σούπας (μπορείτε να την αυξημειώσετε ανάλογα το γούστο σας) Σκόνη ζελατίνη: 2 φακελάκια (για 1 λίτρο υγρό σύνολο) Μήλα: 2 μέτρια Οδηγίες:...

Read more »

Παγωτό και Παστέλι

2 Αυγούστου 2013
By
Παγωτό και Παστέλι

Παγωτό με Μέλι και Γάλα Χρησιμοποίησα ελληνικό ανθόμελο αλλά και ένα μέλι από άνθη πορτοκαλιάς θα είναι πολύ ωραίο ... Γίνονται περίπου 900 γρ. παγωτό Υλικά 300 ml φρέσκο πλήρες γάλα 6 κρόκοι αβγών μεσαίου μεγέθους 110 γρ. ψιλή ζάχαρη 300 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης (35% λιπαρά) 3 κουταλιές σούπας λεπτόρρευστο μέλι (χρησιμοποίησα ανθόμελο)...

Read more »

Κέικ με ροδόνερο

25 Ιουλίου 2013
By
Κέικ με ροδόνερο

Κέικ με ροδόνερο Ένα πανεύκολο κέικ με υπέροχο άρωμα ροδόνερου. Το επίσης αρωματισμένο γλάσο, το κάνει ακόμη πιο ελκυστικό.   Υλικά συνταγής: Ηλιέλαιο: 1 κούπα (ή άλλο ελαφρύ λάδι) Ζάχαρη: 1 1/2 κούπα Αυγά: 2 μεγάλα Γιαούρτι: 1 κούπα Αλεύρι: 2 κούπες Μπέικιν πάουντερ: 2 κουταλάκια τσαγιού Αλάτι: 2 πρέζες Ροδόνερο: 1 + 1 κουταλιά σούπας Άχνη ζάχαρη: 1 κούπα Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής: 1...

Read more »

Κέικ σοκολάτα και καφέ

11 Ιουλίου 2013
By
Κέικ σοκολάτα και καφέ

Κέικ σοκολάτα και καφέ Νοστιμότατο και πανεύκολο κέικ σοκολάτας με άρωμα καφέ. Όσοι νηστεύουν, το κάνουν απλά χωρίς σαντιγί και με απλό λικέρ καφέ, αντί λικέρ κρέμα - καφέ. Υλικά συνταγής: Αλεύρι: 1 1/2 κούπα Ζάχαρη: 1 κούπα Κακάο: 1/4 κούπας Αλάτι: 1 πρέζα Στιγμιαίο καφέ: 1/2 κουταλάκι (σκόνη) Σόδα: 1 κουταλάκι τσαγιού Βανίλια: 1/2 κουταλάκι εκχύλισμα ή 1 κάψουλα σκόνη...

Read more »

Παγωτό Ραβέντι (Rhubarb) με Τζίντζερ Crumble

29 Ιουνίου 2013
By
Παγωτό Ραβέντι (Rhubarb) με Τζίντζερ Crumble

Παγωτό Ραβέντι (Rhubarb) με Τζίντζερ Crumble Προσαρμοσμένη ελάχιστα από το Delia’s Summer Collection Το παγωτό αυτό δεν είναι πολύ γλυκό οπότε μπορείτε να το σερβίρετε με μια σάλτσα όπως αυτή τη σάλτσα σοκολάτας. Αν δεν έχετε παγωτομηχανή μην ανησυχείτε. Παρακάτω εξηγώ πώς μπορείτε να το φτιάξετε και χωρίς παγωτομηχανή. Γίνονται περίπου 700 γρ. παγωτό Υλικά για...

Read more »

Cupcakes με φρέσκο χαμομήλι

30 Μαΐου 2013
By
Cupcakes με φρέσκο χαμομήλι

Υπάρχουν πολλά γλυκά που δεν έχω φτιάξει ποτέ Μερίδες: 12 cupcakes Υλικά για τα cupcakes 120 ml φρέσκο γάλα, πλήρες 1 μεγάλο αβγό ½ κουταλάκι γλυκού πάστα βανίλιας (ή 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας) 60 γρ. ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο, κομμένο σε μικρά κομμάτια 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις...

Read more »

Παγωμένο γιαούρτι φράουλα (frozen yogurt)

19 Μαΐου 2013
By
Παγωμένο γιαούρτι φράουλα (frozen yogurt)

Παγωμένο γιαούρτι φράουλα (frozen yogurt) Εύκολο, νόστιμο και πολύ υγιεινό και ελαφρύ παγωμένο γιαούρτι με φρέσκες φράουλες. Κατάλληλο ακόμη και για όσους κάνουν δίαιτα και ιδανικό για παιδιά. Υλικά συνταγής: Φρέσκες φράουλες: 750 γρ. Μέλι: 1/2 κούπα  Στραγγιστό, 2% λιπαρά γιαούρτι: 500 γρ. Οδηγίες: 1. Πλένετε τις φράουλες και αφαιρείτε τα κοτσάνια. Τις βάζετε μαζί με το...

Read more »

Φραουλογλυκό στο ποτήρι !

12 Μαΐου 2013
By
Φραουλογλυκό στο ποτήρι !

   Φραουλογλυκό στο ποτήρι! (προσαρμοσμένη συνταγή από το περιοδικό Olive, τεύχος Μαϊου 2010) Υλικά  12-15 σαβαγιάρ 1-2 σφηνάκια λικέρ φράουλας 1 φακελάκι κρέμα σοκολάτας ή βανίλιας (άνθος αραβοσίτου) (αυτή που γίνεται με κρύο γάλα) 300 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ με 1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη. Φράουλες 350 γρ. κομμένες σε φετούλες και...

Read more »