Posts Tagged ‘ Επιδόρπια ’

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΙΚ

9 Δεκεμβρίου 2013
By
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΙΚ

Α ΜΕΙΓΜΑ 325 γρ βούτυρο ευρωπαϊκό 260 γρ ζάχαρη άχνη ξύσμα από 1 πορτοκάλι 1 βανίλια σκόνη 1 γρ φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο 1 γρ γλυκάνισο σκόνη η μαστίχα αν θέλετε 5 γρ μαχλέπι τριμμένο σκόνη Β ΜΕΙΓΜΑ 3 αυγά 65 γρ γάλα φρέσκο 25 γρ κονιάκ Γ  ΜΕΙΓΜΑ 450 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 8 γρ μπαίκιν...

Read more »

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΣΠΙΤΙΚΑ

5 Δεκεμβρίου 2013
By
ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΣΠΙΤΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ 500 γρ σοκολάτα κουβερτούρα 500 γρ σοκολάτα γάλακτος 400 gr λευκή κουβερτούρα φουντούκια κερασάκια εσάνς ρούμι η ότι άλλο άρωμα θέλετε Cranberries Ότι άλλο υλικό προτιμάτε( κάστανα, καρύδια, αμύγδαλα , χουρμάδες) Λιώνουμε τις 2 κουβερτούρες μαζί . Βάζουμε ...   Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Koykoycook

Read more »

CHRISTMAS ΝΤΟΝΑΤΣ

3 Δεκεμβρίου 2013
By
CHRISTMAS ΝΤΟΝΑΤΣ

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ 4 ποτήρια νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 βανίλια ξύσμα από ένα λεμόνι 1 κουταλάκι αλάτι 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη μισό ποτήρι καλαμποκέλαιο 2 φακελάκια μαγιά ξηρή 1 ποτήρι χλιαρό νερό και λίγο ακόμα Σοκολάτα,χρωματιστά γλάσα, ζαχαρόπαστα, χριστουγεννιάτικα ζαχαρωτά Ρίξτε το αλεύρι,την βανίλια. το αλάτι, την ζάχαρη και το ξύσμα στον ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Koykoycook

Read more »

Μους με κακάο και αβοκάντο

20 Νοεμβρίου 2013
By
Μους με κακάο και αβοκάντο

the recipe in english Μια ιδιαίτερη μους ...χωρίς σοκολάτα, χωρίς βούτυρο, χωρίς ζάχαρη, χωρίς αυγά και χωρίς αλεύρι. Τα υλικά της....υγιεινά και θρεπτικά! Δοκιμάστε τη!!! υλικά 100γρ καρύδια 60γρ κράνμπερις αποξηραμένα 60γρ δαμάσκηνα αποξηραμένα 2 ώριμα αβοκάντο 3 κουταλιές κακάο 2 κουταλιές ελαιόλαδο 2 κουταλιές μέλι 1 κουταλιά cocoa nibs 1 κουταλιά σπόροι chia...

Read more »

LEMON CAKE ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

8 Νοεμβρίου 2013
By
LEMON CAKE ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Η Donna Hay  είναι μια διάσημη food stylist, συγγραφέας, και εκδότρια από την Αυστραλία ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ 3/4  (180 ml)φλιτζανιού σπορέλαιο 2 αυγά το ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι 3 κουταλιές τής σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού 1,3/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη (385 gr) 1 φλυτζάνι γιαούρτι 2% (280 gr) η πλήρες 2 κούπες αλεύρι (300 gr) που φουσκώνει...

Read more »

Tarte tatin με μήλα, σταφίδες και καρύδια

16 Οκτωβρίου 2013
By
Tarte tatin με μήλα, σταφίδες και καρύδια

Η Tarte Tatin, γαλλικό γλυκό του 19ου αιώνα με καταγωγή σίγουρα γαλλική αλλά αμφισβητούμενη. Οι μεν λένε ότι γεννήθηκε ΥΛΙΚΑ 1 φύλλο σφολιάτας βουτύρου 4 πράσινα μήλα granny smith 3 κόκκινα μήλα στάρκιν 30 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα 4 κ.σ. σταφίδες ξανθές 130 γρ. ζάχαρη 100 γρ. βούτυρο + 20 γρ. για τη φόρμα...

Read more »

Γρήγορη μπουγάτσα με γάλα

26 Σεπτεμβρίου 2013
By
Γρήγορη μπουγάτσα με γάλα

Μπουγάτσα... ένα από τα πιο αγαπημένα εδέσματα του μπαμπά μου! Δεν θυμάμαι να υπάρχει ούτε μια φορά που να πήγαμε στις Σέρρες και να μην καθήσαμε να φάμε μπουγάτσα ΥΛΙΚΑ 1 πακέτο φύλλα κρούστας για γλυκά και πίτες 200 γρ. βούτυρο (ή ανάμικτο με μαργαρίνη) 1 ζαχαρούχο γάλα (400 ml) 800 ml φρέσκο...

Read more »

ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

28 Μαΐου 2013
By
ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ 300 γρ σοκολάτα κουβερτούρα 3 κουταλιές λικέρ πορτοκάλι η χυμό πορτοκαλιού 1 φακελάκι νεσκαφέω(προαιρετικό) 5 αυγά 5 βανίλιες 400 γρ κρέμα γάλακτος   Βάλτε την σοκολάτα, με τον νεσκαφέ και μια κουταλιά λικέρ κουαντρώ η γκράν μαρνιέ να λιώσουν σε ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Koykoycook

Read more »

ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

10 Μαΐου 2013
By
ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

Πρώτες ύλες για το χαλβά είναι συνήθως κάποια λιπαρή ουσία (βούτυρο, ελαιόλαδο, ηλιέλαιο, ταχίνι), άμυλο (νισεστές, σιμιγδάλι, ταχίνι, ενώ σε μερικές χώρες χρησιμοποιούν και υλικά όπως καρότο, ρεβίθι ή παπάγια) και ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ 2 νεροπότηρα χονδρό σιμιγδάλι 4 ποτήρια γάλα φρέσκο 3 ποτήρια ζάχαρη 3 βανίλιες 5 κουταλιές της σούπας καλό βούτυρο ασπρισμένα και καβουρντισμένα αμύγδαλα Λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε μέσα το ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Koykoycook

Read more »

Αρμενοβίλ …μια μοναδική νοστιμιά!

7 Μαΐου 2013
By
Αρμενοβίλ …μια μοναδική νοστιμιά!

ΥΛΙΚΑ για 12 μερίδες Για το παγωτό 500 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 500 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά 120 γρ. κουβερτούρα ψιλοτριμμένη Για τα αμύγδαλα κροκάν 100 γρ. αμύγδαλα με τη φλούδα τους ψημένα, ανάλατα 100 γρ. ζάχαρη Για τις μαρέγκες 120 γραμ. ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου 200 γραμ. ζάχαρη...

Read more »

Τσίζκεϊκ Νέας Υόρκης με Σοκολάτα Μαρς και Γλυκό Συκαλάκι

Τσίζκεϊκ Νέας Υόρκης με Σοκολάτα Μαρς και Γλυκό Συκαλάκι

Σήμερα σας κερνάω αυτό το  Αμερικάνικο Τσίζκεϊκ που φτιάχνω εδώ και πολλά χρόνια και είναι από τα αγαπημένα... Τσίζκεϊκ Νέας Υόρκης με Σοκολάτα Μαρς και Γλυκό Συκαλάκι, συνταγή της Ήβης Χρόνος προετοιμασίας:  30 λεπτά Χρόνος ψησίματος:  1 ώρα Μερίδες:  12 ή και περισσότερες Για ταψί διαμέτρου 26 εκ Για τη βάση: 250 γρ. μπισκότα digestive 130 γρ....

Read more »

Λαχανικά στο φούρνο με κρούστα από παξιμάδι και γραβιέρα

23 Φεβρουαρίου 2013
By
Λαχανικά στο φούρνο με κρούστα από παξιμάδι και γραβιέρα

Υλικά (για 6 άτοµα) • 1 σελινόριζα • 4 καρότα • 2 πατάτες • 1 φινόκιο • 1 µατσάκι µαϊντανό ψιλοκοµµένο • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο • 1 κ.τ.γ. µουστάρδα • 5 κρίθινα παξιµάδια • 1 φλιτζ. καρύδι ψιλοκοµµένο • 2 φλιτζ. γραβιέρα τριµµένη • 4 κ.τ.σ. ελαιόλαδο • αλάτι • πιπέρι Ετοιµασία 1. Κόβετε σε µέτρια κοµµάτια τη σελινόριζα, τα καρότα, τις πατάτες και το φινόκιο και τα τοποθετείτε...

Read more »

Μους σοκολάτας με τυρί κρέμα

18 Φεβρουαρίου 2013
By
Μους σοκολάτας με τυρί κρέμα

Ένα γλυκάκι πολύ ελαφρύ και εξαιρετικά γευστικό, γρήγορο και εύκολο.Τη μους, μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε και σαν γέμιση σε τούρτες, αλλά και σε κέικ και μπισκότα.Αν θέλουμε, τη φτιάχνουμε και με μαύρη κουβερτούρα. Διαβάστε περισσότερα » Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Τα φαγητά της γιαγιάς

Read more »

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΑΓΕΙΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΥΚΟΦΡΙΔΗΣ

16 Φεβρουαρίου 2013
By
ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΑΓΕΙΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΥΚΟΦΡΙΔΗΣ

ΥΛΙΚΑ -150 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΡΟΚΟΙ ΑΒΓΟΥ -550 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΑΒΓΑ -250 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ -600 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ -400 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟ -115 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΛΕΥΡΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΡΧΙΚΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΠΑΣΙΝΑ ΣΕ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ,ΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΑΒΓΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕ ΣΥΡΜΑ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΔΕΣΟΥΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΑΦΡΑΤΗΣ ΚΡΕΜΑΣ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ...

Read more »