Posts Tagged ‘ Επιδόρπια ’

Η Καλύτερη Βασιλόπιτα Αμυγδάλου

Η Καλύτερη Βασιλόπιτα Αμυγδάλου

Υλικά: 285 γραμμάρια αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρδισμένα και τριμμένα 115 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ½ κ.γ. αλάτι ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ ¼ κ.γ. μαγειρική σόδα Ξύσμα από 1 λεμόνι 1 κουταλιά χυμό λεμονιού 5 μεγάλα αυγά (300 γραμμάρια), χωρισμένα 250 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη 185 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο 10 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε το...

Read more »

KΟΥΠΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ – ΜΠΑΝΑΝΑ

23 Δεκεμβρίου 2015
By
KΟΥΠΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ – ΜΠΑΝΑΝΑ

ΥΛΙΚΑ: 1 ώριμη μπανάνα κομμένη σε φέτες 3/4 φλ. κουβερτούρα τεμαχισμένη 1/4 φλ. γάλα 1 χούφτα φυστίκια τριμμένα (προαιρετικά)  ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ζεσταίνουμε σ' ένα κατσαρολάκι το γάλα. Μόλις ζεσταθεί... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: That's Eat!

Read more »

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΑΙ ΜΕΡΕΝΤΑ

4 Ιανουαρίου 2015
By
ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΑΙ ΜΕΡΕΝΤΑ

Ποσότητα: 40 τρουφάκια  ΥΛΙΚΑ: 500 gr. βασιλόπιτα 400 γρ. μερέντα 6-7 κουτ. σούπας φυστικοβούτυρο 1 κουτ. σούπας μέλι για τη διακόσμηση: πολύχρωμη τρούφα και γκανάς ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε ένα μεγάλο μπολ κάνουμε θρύψαλα τη βασιλόπιτα με τα χέρια μας. Προσθέτουμε ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: That's Eat!

Read more »

H πιο απλή λεμονόπιτα

7 Νοεμβρίου 2014
By
H πιο απλή λεμονόπιτα

ΥΛΙΚΑ για ταψί με 30 εκ. διάμετρο  1 λίτρο φρέσκο γάλα 200 γρ (1 κεσεδάκι) στραγγιστό γιαούρτι 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 350 γρ. ζάχαρη Χυμό από 2 λεμόνια ξύσμα από 1 λεμόνι 4-5 αυγά μεγάλα 1 φακελάκι βανίλια 1 πρέζα αλάτι 30 γρ. βούτυρο + λίγο βούτυρο για να αλείψουμε το ταψί 5 κ.σ. αμυγδαλάκια...

Read more »

ΤΑΡΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΓΛΑΣΕ

27 Οκτωβρίου 2014
By
ΤΑΡΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΓΛΑΣΕ

 ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ   125 γρ βούτυρο η μαργαρίνη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 60 γρ ζάχαρη μια πρέζα αλάτι 1 αυγό ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι 350 γρ περίπου κόκκινη φαρίνα ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΙΣΕΡΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ   μισό  λίτρο γάλα 1 βανίλια 2 κουταλάκια του γλυκού εσάνς πορτοκαλιού ξύσμα από ένα πορτοκάλι 1 βανίλια 5 κρόκοι αυγού 125 γρ...

Read more »

Τάρτα Σοκολάτας με Κυδώνι

Τάρτα Σοκολάτας με Κυδώνι

Τάρτα Σοκολάτας και Κυδώνι Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά Μερίδες: 8 – 10 Υλικά Βάση Τάρτας: 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (προαιρετικά) ½ κ.γ. αλάτι 200 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, κρύο, τριμμένο από το χοντρό τρίφτη ή κομμένο σε μικρά κομμάτια 2 – 3 κουταλιές...

Read more »

Κορμός ψυγείου δίχρωμος με καραμέλα και σοκολάτα

10 Ιουλίου 2014
By
Κορμός ψυγείου δίχρωμος με καραμέλα και σοκολάτα

Όπου δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια παραλλαγή του μαμαδίστικου μπισκοτόγλυκου των παιδικών μας χρόνων ΥΛΙΚΑ (για 1 μακρόστενη μεγάλη φόρμα του κέικ) 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ Κρέμα βανίλιας: 50 γρ.(5 κ.σούπας) άνθος αραβοσίτου 5 κ.σούπας ζάχαρη 660 γρ.(2+3/4 κούπες)  γάλα 1 κ.σούπας βούτυρο Κρέμα σοκολάτας: 50 γρ.(5 κ.σούπας) άνθος αραβοσίτου 5...

Read more »

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

13 Μαρτίου 2014
By

Οδηγίες για  παρασκευή μαρμελάδων Διαλέξτε προσεκτικά τα φρούτα! Χρησιμοποιείτε καθαρό και αποστειρωμένο εξοπλισμό. Μπορεί να φαίνεται κοινότυπο, είναι όμως αξιοσημείωτο. Η διαδικασία της κονσερβοποίησης μαζί με τον φόβο της μόλυνσης μπορεί να σας αγχώσει. Μην ξεχνάτε να πλύνετε καλά τα φρούτα πριν τα χρησιμοποιήσετε. Χρησιμοποιείτε μικρά βάζα, ώστε να φεύγει λίγη λίγη ποσότητα και μην χαλάει γρήγορα η μαρμελάδα...

Read more »

Μια σοκολατένια πάστα από τα παλιά …Αφρικάνα

8 Μαρτίου 2014
By
Μια σοκολατένια πάστα από τα παλιά …Αφρικάνα

ΥΛΙΚΑ για ένα ταψάκι 25x35 cm (10 πάστες) Για το παντεσπάνι 8 κ.σ. κοφτές αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 κ.σ. κοφτές κακάο 1 κ.γλ. στιγμιαίο καφέ (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και καφέ ντεκαφεϊνέ) 1 κ.γλ. κοφτό μπέικιν πάουντερ 4 αυγά μεγάλα 12 κ.σ. κοφτές ζάχαρη 2 κ.σ. νερό 1 πρέζα αλάτι 2 καψουλάκια βανίλιας Για...

Read more »

Μια σιροπιαστή μηλόπιτα με ανθότυρο… το γλυκό της Τυρινής

28 Φεβρουαρίου 2014
By
Μια σιροπιαστή μηλόπιτα με ανθότυρο… το γλυκό της Τυρινής

Καλή σας μέρα!!! Φτάνουμε στο τέλος της Τυρινής εβδομάδας κι αυτό σημαίνει ότι η κυρά Σαρακοστή κοντεύει να χτυπήσει την πόρτα μας. Θα φέρει μαζί της τη νηστεία, την αποτοξίνωση αλλά και   ΥΛΙΚΑ 3 αυγά μεγάλα 220 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο 400 ml (1 κουτί) ζαχαρούχο γάλα 150 ml νερό 100 γρ. γιαούρτι 2...

Read more »

ΤΣΙΖΚΕΙΚ ΜΕ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ,ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

28 Φεβρουαρίου 2014
By
ΤΣΙΖΚΕΙΚ ΜΕ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ,ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Το τυρί μασκαρπόνε για όποιον δε γνωρίζει  είναι τοπικό της Λομβαρδίας και φτιάχνεται από αγελαδινό τυρί,(την κρέμα του). ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ 1 πακέτο πτιμπέρ σοκολάτας (225γρ) μισό πακέτο digestives(125 gr) 3 μεγάλες κουταλιές της σούπας βούτυρο το ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι Περάστε τα μπισκότα από το μούλτι. Σε αντικολλητικό σκεύος  βάλτε το...

Read more »

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΔΡΑΚΙ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

23 Δεκεμβρίου 2013
By
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΔΡΑΚΙ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ Μισό φλυτζάνι καρύδι η φουντούκι τριμμένο 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο μισό κουταλάκι κοφτό κανέλα 1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο 1/3 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη μισό φλυτζάνι σταφίδες η αποξηραμένα Cranberries λίγο βούτυρο η μαργαρίνη  ίσα ίσα να υγρανθούν τα υλικά 1 φύλλο σφολιάτας (αυτή η δόση είναι για ένα δενδράκι) Ανακατέψτε όλα τα...

Read more »

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ

18 Δεκεμβρίου 2013
By
ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ

ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ 250 γρ μαργαρίνη η βιτάμ 125 γρ ζάχαρη  άχνη 2 βανίλιες λίγο φρέσκο τριμμένο μοσχοκάρυδο λίγο κανέλα( στην μύτη μικρού κουταλιού) ξύσμα από ένα πορτοκάλι 1 πρέζα αλάτι 2 αυγά 1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ 750  γρ αλεύρι περίπου 1 ασπράδι αυγού ελαφρά χτυπημένο για την επάλειψη Χτυπήστε στο μίξερ την μαργαρίνη  με την ζάχαρη. Ρίξτε τις ... Διαβάστε...

Read more »

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΟΥΣΕΛΙΝ ΜΕ ΜΑΡΕΓΚΑ

14 Δεκεμβρίου 2013
By
ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΟΥΣΕΛΙΝ ΜΕ ΜΑΡΕΓΚΑ

ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ 11 ολόκληρα αυγά 300 γρ καρυδόψιχα 300 γρ ζάχαρη 120 γρ φρυγανιά τριμμένη 180 γρ σιμιγδάλι ψιλό ξύσμα από 2 πορτοκάλια 20 γρ μπαίκιν 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο 1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο 1 κουταλιά της σούπας κανέλα Χωρίζουμε τα αυγά. Χτυπάμε τα ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Koykoycook

Read more »