Posts Tagged ‘ Ελαιόλαδο ’

Μαγειρίτσα Κερκυραϊκή (Τσιλιχούρδα)

16 Απριλίου 2014
By
Μαγειρίτσα Κερκυραϊκή (Τσιλιχούρδα)

Υλικά:  Για 4-6 άτομα 2 συκωταριές αρνίσιες μαζί με τα εντόσθια 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο 1 ποτηράκι λευκό κρασί 3 σκελίδες σκόρδο φρέσκο 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 6-7 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα Χυμό από 2 λεμόνια αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο Η γνήσια Κερκυραϊκή συνταγή για τσιλίχουρδα, το φαγητό που κατά...

Read more »

Αρνάκι Φούρνου με Τομάτα

16 Απριλίου 2014
By
Αρνάκι Φούρνου με Τομάτα

Μπουτάκι αρνίσιο ή κατσικίσιο, το οποίο μπορεί να γίνει το Κυριακάτικο γεύμα μας αλλά και το πασχαλινό πιάτο για όσους δεν έχουν την ευκολία της σούβλας ή απλά το προτιμούν ψητό στο φούρνο. Η πρόταση αυτού του ψητού είναι με φρέσκια τομάτα, αρωματικά μπαχαρικά και με ζουμερές ροδοκοκκινισμένες πατάτες. Τόσο απλό μα τόσο νόστιμο....

Read more »

Χριστουγεννιάτικη γουρουνοπούλα γεμιστή

21 Δεκεμβρίου 2013
By
Χριστουγεννιάτικη γουρουνοπούλα γεμιστή

Υλικά:  Για 8-10 άτομα 1 γουρουνόπουλο έως 6 κιλά 1 ½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος ¼ φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο 2-3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 8 σκελίδες σκόρδο 500 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο 500 γραμμάρια γραβιέρα κομμένη σε μικρούς κύβους 1 ½ -2 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο 40-50 γραμμάρια κουκουνάρι λίγες σταφίδες και λίγα κάστανα (προαιρετικά) Εύκολη και...

Read more »

Γέμιση γαλοπούλας με μανιτάρια

18 Δεκεμβρίου 2013
By
Γέμιση γαλοπούλας με μανιτάρια

Υλικά:  Για 8-10 άτομα: 1,5 κούπα του καφέ ρύζι 1 μέτριο κρεμμύδι 500 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους τα συκωτάκια της γαλοπούλας μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι 1/2 κούπα λάδι 1 κούπα κρασί λευκό άνιθο Ταιριάζει απόλυτα με τρυφερό κρέας της γαλοπούλας! ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: sidagi.gr/feed

Read more »

Χταπόδι Καρπάτσο & Ξυδάτο

23 Οκτωβρίου 2013
By
Χταπόδι Καρπάτσο & Ξυδάτο

Ο όρος Carpaccio - Καρπάτσο αναφέρεται σε ένα Ιταλικό πιάτο, το οποίο περιλαμβάνει λεπτοκομμένες, σχεδόν διαφανείς, φέτες ωμού ή ελάχιστα μαγειρεμένου βοδινού κρέατος ή ψαριού. Καταναλώνεται καρυκευμένο με ελαιόλαδο, λεμόνι, flakes παρμεζάνας, μπαχαρικά και ενίοτε με λευκή τρούφα (μανιτάρι). Επίσης ο όρος Carpaccio - Καρπάτσο συχνά χρησιμοποιείται για να συμπεριλάβει συνταγές μαγειρεμένες. Αυτή είναι...

Read more »

Μπουτάκια Κοτόπουλου στη Σχάρα

2 Οκτωβρίου 2013
By
Μπουτάκια Κοτόπουλου στη Σχάρα

Ψητά μπουτάκια κοτόπουλου στα κάρβουνα ή ψητά στο φούρνο της κουζίνας μας -ελλείψει ψησταριάς- μπορούν να γίνουν εύγευστα και ζουμερά φτάνει να μαριναριστούν μέσα σε πικάντικα υλικά. Για εμάς το καλύτερο συνοδευτικό για αυτό το φαγητό είναι οι Τηγανιτές Πατάτες Φούρνου. Νόστιμo και εύκολο στην ετοιμασία του πιάτο, που μπορεί να γίνει με όποια...

Read more »

Κοτοπουλο λεμονατο με μανιταρια (Χούμπλικ)

13 Σεπτεμβρίου 2013
By
Κοτοπουλο λεμονατο με μανιταρια (Χούμπλικ)

Υλικά: κοτόπουλο - 1 τεμ. μέτριο σε μερίδες με την πέτσα του μανιτάρια - 1 κιλό (φρέσκα ή κονσέρβα) λεμόνι - 1-2 σε χυμό κύβος - 1 τεμ. κότας ελαιόλαδο - αλάτι - πιπέρι - ρίγανη - Κρεμύδι - σκόρδο (προαιρετικά) Εκτέλεση: Σε πλατιά κατσαρόλα ή στην χύτρα βάζουμε πρώτα τα μανιτάρια χωρίς λάδι να σοταριστού ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: greek cuisine syntages recipes glyka food...

Read more »

Κόκκινες φακές σούπα

13 Σεπτεμβρίου 2013
By
Κόκκινες φακές σούπα

Κόκκινες φακές σούπα Εύκολη, νόστιμη συνταγή και πολύ θρεπτική συνταγή για σούπα με κόκκινες φακές και λαχανικά! Υλικά συνταγής: Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μέτριο Κομμένα φέτες καρότα: 2 μέτρια Κομμένες κύβους πατάτες: 2 μέτριες (400γρ. περίπου) Ελαιόλαδο: 1/4 κούπας Σκόνη κάρι: 1 κουταλιά σούπας Ψιλοκομμένο σκόρδο: 2 σκελίδες Κόκκινες φακές: 1 κούπα (200 γρ. περίπου) Ψιλοκομμένες ντομάτες: 400 γρ. (φρέσκες ή κονσέρβα) Κόκκινα...

Read more »

Ντομάτες λιαστές

29 Αυγούστου 2013
By
Ντομάτες λιαστές

Ντομάτες λιαστές Οι λιαστές ντομάτες γίνονται πανεύκολα στο σπίτι. Το μόνο που χρειάζεται είναι ντομάτες και ... ήλιος! Η συνταγή είναι από την φίλη μας Μαρούλα Υλικά συνταγής: Ώριμες γερές ντομάτες: ρόμα 2 κιλά Χοντρό θαλασσινό αλάτι: 1/2 κούπα Ελαιόλαδο: 1 - 2 κούπες περίπου Αρωματικά: της αρεσκείας σας π.χ. σκόρδο, βασιλικό, δεντρολίβανο, ρίγανη κτλ Οδηγίες: 1. Πλένετε...

Read more »

Ρύζι με μπιζέλια και πολύχρωμες πιπεριές

8 Αυγούστου 2013
By
Ρύζι με μπιζέλια και πολύχρωμες πιπεριές

  Συνταγή-φωτογραφία: Μαρία Υλικά για 4-5 μερίδες 150-200 γρ. ψιλοκομμένες πιπεριές πράσινες, κόκκινες και κίτρινες Μια κουταλιά του γλυκού ψιλοκομμένο κρεμμύδι 100 γραμ. μπιζέλια κίτρινα ξερά 200 γρ. ρύζι, κατά προτίμηση παρμπόιλντ Ντοματοπελτές διπλής συμπύκνωσης Λίγη κανέλα και κίμινο Ελαιόλαδο Αλάτι Εκτέλεση Αν θέλουμε, βάζουμε τα μπιζέλια σε ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: ΝΗΣΤΕΙΑ

Read more »

Μοσχάρι κοκκινιστό με μελιτζάνες Χούμπλικ

ngredients: Μοσχαράκι - 400 γρ. σε μικρούς κύβους μπουκιάς Μελιτζάνες - 3-4 ξεπικρισμένες σε αλατόνερο, κομμένες σε χοντρές φέτες Ελαιόλαδο - 2 κ.σ. Ντομάτα - φρέσκια, τριμμένη Αλατοπίπερο - λίγο Κανέλα - λίγη Ρίγανη - λίγη Κρεμύδι - 1 μεγάλο Σκόρδο - 2 σκελίδες κομμένες σε φετάκια Εκτέλεση: Στην χύτρα μας ροδίζουμε με 1 κ.σ λάδι το κρέας να θωρακιστεί καλά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: greek...

Read more »

Γκαλέτ με σαλάμι αέρος και καραμελωμένα κρεμμύδια

19 Ιουλίου 2013
By
Γκαλέτ με σαλάμι αέρος και καραμελωμένα κρεμμύδια

Υλικά:     1 φύλλο ζύμη κουρού     12 φέτες σαλάμι αέρος     150 γρ. γραβιέρα τριμμένη Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια: 400 γρ. κρεμμύδια 3 κ. σούπας  ελαιόλαδο 1 κ. γλυκού μαργαρίνη η βούτυρο 5 κ. σούπας τσίπουρο 1 κ. σούπας μαύρη ζάχαρη 1 κ. σούπας θυμάρι φρέσκο αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση: Κόβουμε τα κρεμμύδια...

Read more »

Καναπεδάκια με σολομό

18 Ιουλίου 2013
By
Καναπεδάκια με σολομό

Υλικά: Για 4-6 άτομα 1 κουτί σολομό 2 κόκκινες πιπεριές 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες μια κουταλιά της σούπας λάδι χυμό απο 1 λεμόνι λίγο φρέσκο πιπέρι Ψωμί για καναπεδάκια Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα το ορεκτικό της παρέας.... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: sidagi.gr/feed

Read more »

Αρωματικό Ελαιόλαδο

28 Ιουνίου 2013
By
Αρωματικό Ελαιόλαδο

Το ωμό ελαιόλαδο είναι εξαιρετικά ευεργετικό για την υγεία μας αλλά πάντοτε πρέπει να καταναλώνουμε με μέτρο. Τώρα το καλοκαίρι το απολαμβάνουμε μέσα στην κλασική ντοματοσαλάτα, που της χαρίζει πλούσια γεύση, και σε όλα τα λαδερά. Μπορούμε όμως ευκολότατα να το... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Τα ταξίδια μου

Read more »