Posts Tagged ‘ Γρήγορο φαγητό ’

Χριστουγεννιάτικο δέντρο – με έτοιμο τσουρέκι pandoro

20 Δεκεμβρίου 2012
By
Χριστουγεννιάτικο δέντρο  – με έτοιμο τσουρέκι pandoro

Πέρσι είχα δει αυτήν την συνταγή στο περιοδικό Taste Italia. Το Pandoro είναι παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο τσουρέκι σκέτο, ψημένο σε φόρμα με σχήμα αστεριού. Δεν έχει σταφίδες και γλασέ φρούτα που έχει το Panettone, το οποίο είναι επίσης χριστουγεννιάτικο τσουρέκι σε μορφή στρογγυλής μπόμπας. διαβάστε περισσότερα Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: TasteFULL

Read more »

Μανιτάρια Stroganoff – το γρήγορο πιάτο των γαλλικών bistro

26 Νοεμβρίου 2012
By
Μανιτάρια Stroganoff  – το γρήγορο πιάτο των γαλλικών bistro

Αυτή είναι η πιο γρήγορη και χορταστική παρασκευή με μανιτάρια, που μπορείτε να φτιάχνετε. Η κρεμώδης σάλτσα συνοδεύει πατάτες, ζυμαρικά, ρύζι ή ψητό κρέας ή απλά σκεπάζει μια μεγάλη φέτα χωριάτικο ψωμί ολικής άλεσης για ένα απλό και χορταστικό γεύμα. Συχνά τα συνοδεύω με απλό πουρέ πατάτας, χωρίς βούτυρο και λάδι. διαβάστε περισσότερα Διαβάστε...

Read more »

Spicy Red Pepper Relish Burger – [email protected] Friday’s

7 Νοεμβρίου 2012
By
Spicy Red Pepper Relish Burger – TasteFULL@T.G.I. Friday’s

Εσείς που ήλθατε στο TasteFULL, μέσα από το QR Code στον κατάλογο των TGI Friday's, καλώς ορίσατε! Μην χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε ένα μοναδικό και ιδιαίτερο burger, όσο υπάρχει στον κατάλογο: Spicy Red Pepper Relish Burger διαβάστε περισσότερα Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: TasteFULL

Read more »

Spicy Red Pepper Relish Burger – [email protected] Friday’s

7 Νοεμβρίου 2012
By
Spicy Red Pepper Relish Burger – TasteFULL@T.G.I. Friday’s

Εσείς που ήλθατε στο TasteFULL, μέσα από το QR Code στον κατάλογο των TGI Friday's, καλώς ορίσατε! Μην χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε ένα μοναδικό και ιδιαίτερο burger, όσο υπάρχει στον κατάλογο: Spicy Red Pepper Relish Burger διαβάστε περισσότερα Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: TasteFULL

Read more »

Φακές σούπα – εύπεπτες, νόστιμες, ποτέ βαρετές!

13 Οκτωβρίου 2012
By
Φακές σούπα – εύπεπτες, νόστιμες, ποτέ βαρετές!

Τι να γράψεις για μια τόσο απλή και γνωστή συνταγή; ποιά μυστικά να εντοπίσεις που κάνουν το φαγητό καλύτερο; όλες οι συνταγές ενώνουν τα υλικά στην κατσαρόλα και βράζουν μέχρι να μαλακώσουν και να χυλώσουν οι φακές. διαβάστε περισσότερα Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: TasteFULL

Read more »

Συκόπαστο ή συκοπάστελο – με φρέσκα σύκα

29 Σεπτεμβρίου 2012
By
Συκόπαστο ή συκοπάστελο – με φρέσκα σύκα

Εχω ξεκινήσει από το κυδωνόπαστο. Για μένα, το κυδωνόπαστο δεν είναι άλλο ένα γλυκό στο τραπέζι, αλλά ένας τρόπος συντήρησης του φρούτου. Επίσης, είναι από τα ωραιότερα συνοδευτικά των τυριών, όλο το χειμώνα. Μπαστουνάκια ή κεφαλάκια κυδωνόπαστου είναι τα πιο πολυτελή χριστουγεννιάτικα δώρα για μένα. διαβάστε περισσότερα Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: TasteFULL

Read more »

Ημερολόγιο κρητικής διατροφής 2013 – 365 κρητικές συνταγές

31 Αυγούστου 2012
By
Ημερολόγιο κρητικής διατροφής 2013 – 365 κρητικές συνταγές

Καλό μήνα, καλό φθινόπωρο, καλό ξεκίνημα στα νέα σχέδια. Μόλις χθες ανακάλυψα ένα βιβλίο-διαμάντι και αποφάσισα να εγκαινιάσω τον Σεπτέμβριο, όχι με μία συνταγή αλλά με 365 νόστιμες κρητικές συνταγές! διαβάστε περισσότερα Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: TasteFULL

Read more »

Fruit leather – συντήρηση φρούτων χωρίς ζάχαρη

28 Αυγούστου 2012
By
Fruit leather – συντήρηση φρούτων χωρίς ζάχαρη

Κάνω ποδαρικό με το δεξί στα άρθρα της νέας σεζόν, με μια ανακάλυψη που με ενθουσίασε και είμαι σίγουρη πως θα ξεμυαλίσει πολύ κόσμο στην Ελλάδα. Κυρίως τα κορίτσια που αχολούνται με διακοσμητική ζαχαροπλαστική, με διοργάνωση πάρτι και γιορτινών εκδηλώσεων. Αλλά περισσότερο από όλους πιστεύω πως θα ενθουσιαστούν τα παιδιά μας, γιατί είναι ένα...

Read more »

Σπιτικός ξινόχοντρος και γαλόχοντρος – ο τραχανάς της Κρήτης

9 Ιουλίου 2012
By
Σπιτικός ξινόχοντρος και γαλόχοντρος – ο τραχανάς της Κρήτης

Όταν πρωτοέγραψα το άρθρο για τον τραχανά, το 2009, είχα διαβάσει πολύ και είχα παιδευτεί να κατανοήσω πως ο τραχανάς δεν είναι ίδιος σε όλη την Ελλάδα και δεν είναι μόνο αυτός που είχα μάθει εγω να τρώω στο πατρικό μου σπίτι. διαβάστε περισσότερα Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: TasteFULL

Read more »

Σπιτική κονσέρβα πατζάρια – ένα τουρσί, όλο γλύκα!

29 Ιουνίου 2012
By
Σπιτική κονσέρβα πατζάρια  – ένα τουρσί, όλο γλύκα!

Κονσέρβα πατζάρια έχετε αγοράσει ποτέ; ή τα βρασμένα στην πλαστική vacuum συσκευασία; αυτή είναι η απόλυτη ευκολία για να κάνεις γρήγορα πατζαροσαλάτα, ζεστή ή κρύα σούπα, κέτσαπ. Ενας φίλος μου λάτρευε τα πατζάρια ζελέ, σαν ορεκτικό, δεμένα με ζελέ κεράσι. Δεν έβγαζε ψητή γαλοπούλα, χωρίς αυτά. Η Nigella τα αλέθει σε κρύα καλοκαιρινή σούπα,...

Read more »

Μαρμελάδα κορόμηλο – η ζελεδένια

26 Ιουνίου 2012
By
Μαρμελάδα κορόμηλο  – η ζελεδένια

Αυτή η μαρμελάδα μου θυμίζει τη φίλη μου, τη Σταυρούλα, που μου είχε φέρει ένα βάζο με την πιο καλοδουλεμένη μαρμελάδα κορόμηλο που είχα δει ποτέ. Είχε αφαιρέσει τη φλούδα, είχε δέσει τη μαρμελάδα και την είχε περάσει από σίτα. διαβάστε περισσότερα Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: TasteFULL

Read more »

Cherry brandy – το λικέρ κεράσι του παππού μου

25 Ιουνίου 2012
By
Cherry brandy  – το λικέρ κεράσι του παππού μου

Αυτό το σ/κ ήταν αφιερωμένο στα κεράσια ξανά. Πήρα 3,5 κιλά μαύρο κεράσι, από το Μούρεσι Πηλίου, με 2ευρώ/κιλό. Έβαλα τα 2,5κιλά σε βάζα με ποτό, για να κάνω λικέρ. Με τα υπόλοιπα έκανα άλλη μια κομπόστα κεράσι, μαρμελάδα κεράσι και τα κουκούτσια που είχαν ψαχνό πάνω τους, τα έβαλα να χρωματίσουν και να...

Read more »

Καλοκαιρινά γεμιστά κατσαρόλας – τα τρυφερά!

22 Ιουνίου 2012
By
Καλοκαιρινά γεμιστά κατσαρόλας  – τα τρυφερά!

Ξεκινήστε από το τέλος την ανάγνωση αυτού του άρθρου. Από τις φωτογραφίες της μελιτζάνας και της πιπεριάς ανοιγμένες στη μέση. Παρατηρήστε πόσο βελούδινο, μελωμένο και ζουμερό δείχνει το ρύζι. Παρατηρήστε πόσο τρυφερή δείχνει η σάρκα της μελιτζάνας, πόσο φουσκωμένη είναι η τομάτα και η πιπεριά. Αυτό το αποτέλεσμα δεν βγαίνει εύκολα σε γεμιστά φούρνου....

Read more »

Σπιτική κομπόστα κεράσι ή βύσσινο

20 Ιουνίου 2012
By
Σπιτική κομπόστα κεράσι ή βύσσινο

Η κομπόστα κεράσι είναι μια πολυτελής κομπόστα που δεν κυκλοφορεί στο εμπόριο. Νομίζω πως μόνο βύσσινο κυκλοφορεί σε γυάλινα βάζα. Την χρησιμοποιούσα για να δέσω ζελέ πάνω σε cheesecake ψυγείου και για να φτιάξω black forest. διαβάστε περισσότερα Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: TasteFULL

Read more »