Posts Tagged ‘ γλυκοπατάτα ’

Γλυκοπατάτα γεμιστή με πιπεριές και κατίκι

11 Ιουλίου 2016
By
Γλυκοπατάτα γεμιστή με πιπεριές και κατίκι

ΥΛΙΚΑ 2 μεγάλες γλυκοπατάτες 1/2 πιπεριά κόκκινη, σε καρεδάκια 1/2 πιπεριά κίτρινη, σε καρεδάκια 1/2 πιπεριά πορτοκαλί, σε καρεδάκια 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό 2 κ.σ. κατίκι 1 πρέζα κάρυ (ή όσο χρειάζεται για να γίνει η γεύση που θέλουμε) 1/2 κ.γλ. ζάχαρη Αλάτι και πιπέρι 3 κ.σ. ελαιόλαδο ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Προθερμαίνουμε...

Read more »

Τάρτα με Γλυκοπατάτες

2 Δεκεμβρίου 2014
By
Τάρτα με Γλυκοπατάτες

Τα Υλικά 1 φύλλο φρέσκιας σφολιάτας 1 κουταλιά ανάλατο, φρέσκο βούτυρο, κρύο Για τη Γέμιση 2 αυγά 400γραμ. ψημένες και ξεφλουδισμένες κίτρινες γλυκοπατάτες 200γραμ. ανθότυρο 100ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά 2 κουταλιές άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια 1 κουταλάκι ζάχαρη με βανίλια ή ½ κουταλάκι απόσταγμα βανίλιας 1 ½ κουταλάκι τριμμένη κανέλα ή 1 κουταλάκι κανέλα και ½ κουταλάκι τριμμένο...

Read more »

Γλυκοπατάτες ακορντεόν

22 Φεβρουαρίου 2013
By
Γλυκοπατάτες ακορντεόν

Υλικά:  Για 4-6 άτομα4 μεγάλες γλυκοπατάτες1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα1 ντομάτα κομμένη σε μικρούς κύβους1 αυγό χτυπημένο1 σκελίδα σκόρδο τριμμένοελαιόλαδοαλάτιπιπέρι Εύκολο και εντυπωσιακό ορεκτικό με γλυκοπατάτες για όλη την οικογένεια Απαιτούμενος χρόνος:  60 λεπτά Βαθμός δυσκολίας:  3 Ονοματεπώνυμο email Τηλέφωνο read more Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: sidagi.gr/feed

Read more »

Πουρές γλυκοπατάτας με κανέλλα

4 Φεβρουαρίου 2013
By
Πουρές γλυκοπατάτας με κανέλλα

Αλεσμένη γλυκοπατάτα με λίγη κανέλιτσα και έχουμε το ιδανικό συνοδευτικό για τα ψητά : Πουρέ γλυκοπατάτας! Χορτοφάγικά σχετικά υλικά : Συνταγές με κρέμα γάλακτος Συνταγές με κανέλλα Βάζουμε σε ένα μικρό κασαρολάκι την κρέμα γάλακτος μαζί με τα μυρωδικά, γλυκάνισο και κανέλλα να πάρουν μια βράση και αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα ......

Read more »

Σαλάτα με ψητή Κίτρινη Κολοκύθα και Γλυκοπατάτα

4 Φεβρουαρίου 2013
By
Σαλάτα με ψητή Κίτρινη Κολοκύθα και Γλυκοπατάτα

Η εξαιρετική μελωμένη ψητή σαλάτα με βασικά υλικά την ουδέτερη γευστικά αλλά πολύ αρωματική σάρκα της κίτρινης κολοκύθας και τη βουτυράτη γλυκοπατάτα. Και τα δύο αυτά υλικά αποτελούν Τα Υλικά ½ μικρή κίτρινη κολοκύθα 3 μέτριες γλυκοπατάτες, κατά προτίμηση με λευκό εσωτερικό 2 μέτρια κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα λεπτά φετάκια 2 κόκκινες γλυκές πιπεριές,...

Read more »

Δυναμωτική κοτόσουπα με γλυκοπατάτα και κάρυ σε "μπολ" που… τρώγεται

27 Ιανουαρίου 2013
By
Δυναμωτική κοτόσουπα με γλυκοπατάτα και κάρυ σε "μπολ" που… τρώγεται

Δυναμωτική κοτόσουπα με γλυκοπατάτα και κάρυ σε "μπολ" που... τρώγεταιΝομίζετε ότι στον κόσμο υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα αποξένωσης; Πιστεύετε ότι οι άνθρωποι είναι κλεισμένοι στα καβούκια τους, χωρίς την παραμικρή ελπίδα να σωθούν από τη μοναξιά που τους κυκλώνει; Δοκιμάστε να μπείτε στο μετρό μια καθημερινή σε ώρα αιχμής και θα αλλάξετε γνώμη! Διότι...

Read more »

Σούπα με γλυκοπατάτα και κολοκύθα

6 Δεκεμβρίου 2012
By
Σούπα με γλυκοπατάτα και κολοκύθα

Υλικά για 4 άτομα 600 gr γλυκοπατάτα 600 γρ κολοκύθα 1 μεγάλο κρεμμύδι 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο 4 ποτήρια ζωμό της αρεσκείας (αν είναι δικός σας από καλό κρέας ή κοτόπουλο ακόμα καλύτερα) λίγο λάδι αλάτι Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς. Καθαρίζετε την γλυκοπατάτα και την κολοκύθα...

Read more »

Ο Χρήστος Παπαγεωργίου μαγειρεύει μαζί με την Ελένη Ψυχούλη αρνίσιο μπιφτέκι με παντζάρια και τζατζίκι, σουβλάκι από μπριζόλες λαιμού γεμιστές με μπέικον και καπνιστό τυρί και ψαρονέφρι με βολβούς στην εκπομπή «Chef on air».

9 Φεβρουαρίου 2012
By

Ο Χρήστος Παπαγεωργίου μαζί με την Ελένη Ψυχούλη στο σεφ στον αέρα μας φτιάχνουν αρνίσιο μπιφτέκι με παντζάρια και τζατζίκι, σερβιρισμένο σε ψωμί, σουβλάκι από  μπριζόλες λαιμού γεμιστές με μπέικον... Υλικά για το σουβλάκι από  μπριζόλες λαιμού γεμιστές με μπέικον και καπνιστό τυρί: 4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού χωρίς κόκκαλο (ζητήστε από τον χασάπη να...

Read more »

Πουρές γλυκοπατάτας με ροκφόρ και καρύδια στο φούρνο

20 Ιανουαρίου 2012
By
Πουρές  γλυκοπατάτας  με  ροκφόρ  και  καρύδια  στο  φούρνο

Υλικά... 1 κιλό  γλυκοπατάτες, 3 κουταλιές σούπας τριμμένο ροκφόρ, ½ φλιτζάνι τριμμένη καρυδόψιχα, λίγο φασκόμηλο φρέσκο ή ξερό, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι.  Εκτέλεση…  Καθαρίστε και κόψτε τις γλυκοπατάτες σε μικρά κομμάτια και βάλτε τις στο ταψί, αλατίστε τις, περιχύστε με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε τις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170˚C για 1 ώρα. Με τον τρόπο αυτό...

Read more »

Φαλάφελ γλυκοπατάτας & σως από ταχίνι και γιαούρτι σόγιας

17 Μαΐου 2011
By

 Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ μπορώ να τρώω φαλάφελ κάθε ημέρα. Υπάρχουν τόσες παραλλαγές, που δεν βαριέμαι ποτέ.  Σήμερα, δοκίμασα μία πολύ νόστιμη συνταγή από το μπλογκ Fat Free VeganΘα τη βρείτε εδώ. Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: !Vegan Συνταγές!

Read more »

Σαλάτα με κριθάρι και γλυκοπατάτες

9 Νοεμβρίου 2010
By

Υλικά για 4-6 μερίδες1 κούπα κριθάρι ή κινόα*2 κούπες νερό1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες1 1/2 κούπα γλυκοπατάτες, κομμένες σε κυβάκια2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο1 μέτρια πιπεριά, ψιλοκομμένη1 κουτ. του γλυκού κύμινο1/4 της κούπας φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο**2 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού (περίπου ένα λεμόνι)1 κουτ. της σούπας σάλτσα σόγιας1 κουτ. της σούπας...

Read more »