Posts Tagged ‘ γλυκά ’

Παγωτό καρπούζι

8 Αυγούστου 2013
By

Γεμίστε την κατάψυξη σας με νόστιμο παγωτό καρπούζι, χωρίς ίχνος ζάχαρης! ΥΛΙΚΑ - 1 φλ. κομμένο καρπούζι σε κύβους - 1 φλ. χυμό πορτοκαλιού - 1 φλ. Νερό - Θήκες για παγωτό ξυλάκι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Χτυπάμε το καρπούζι στο multi, έπειτα ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: ΝΗΣΤΕΙΑ

Read more »

ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙ

25 Ιουλίου 2013
By
ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙ

Υλικά 5 ασπράδια φρέσκων αυγών σε θερμοκρασία δωματίου 1 πρέζα αλάτι 1 φλιτζάνι γεμάτο ζάχαρη 500 γραμμάρια ινδοκάρυδο 1/2 κουτί κορν φλάουρ 2 βανίλιες κερασάκια φρουί γλασέ Εκτέλεση 1. Βάζουμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ μαζί με το αλάτι. Τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ...

Read more »

MUFFINS ME ΚΕΡΑΣΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΛΙΚΕΡ ΚΕΡΑΣΙ!!!

15 Ιουνίου 2013
By
MUFFINS ME ΚΕΡΑΣΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΛΙΚΕΡ ΚΕΡΑΣΙ!!!

Μαφινς με φρεσκα ολοκληρα κερασια,νιφαδες κουβερτουρα και ποτισμενα με λικερ κερασι, πανευκολα χωρις την χρηση του μιξερ ΥΛΙΚΑ (12 Mufinns) 2 φλ. αλευρι φαριν απ (290 γρ.) 1/2 φλ.ζαχαρη 2/3 φλ.γαλα 1 αυγο 125 γρ.βουτυρο λιωμενο και χλιαρο 1 φλ.κερασια χωρις κουκουτσια +12 κερασια ολοκληρα χωρις κουκουτσια αλλα με το κοτσανι τους 50...

Read more »

Παγωτό βανίλια

Παγωτό βανίλια

Υλικά 6 κρόκους αυγών 100γρ. ζάχαρη 250γρ. γάλα πλήρες 250γρ. κρέμα γάλακτος 1 κλωνάρι βανίλια Εκτέλεση Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τους κρόκους, με αυγοδάρτη ή μια σπάτουλα από πλαστικό ή σιλικόνη. Ρίχνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το γάλα και την κρέμα γάλακτος και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: COOK IN LOVE

Read more »

ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ ΞΥΛΑΚΙ – CAKE ICE CREAM ON STICK

8 Μαΐου 2013
By
ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ ΞΥΛΑΚΙ – CAKE ICE CREAM ON STICK

Υλικά 1 δόση παντεσπάνι απο την ΤΟΥΡΤΑ ΠΕΙΡΑΤΗΣ 1 νουτέλα 1 δόση σάλτσα φράουλας (Φτιάχνουμε μια σάλτσα με το 1 κεσεδάκι φράουλες (1/2 κιλό) , 1 φλυτζάνι ζάχαρη και 1/2 νερό) 1 σιρόπι φράουλα αραιωμένο με 3/4 ποτηριού χλιαρό νερό 1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια χρωματιστή τρούφα γλάσο σαντιγύ 1κρέμα μόρφατ μεταλλικό κουτί 1 ποτηράκι κρασιού...

Read more »

AΦΡΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΑ ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ GANACHE!!!

6 Μαΐου 2013
By
AΦΡΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΑ ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ GANACHE!!!

Υπεροχα, λαχταριστα,αφρατα,τραγανα και πεντανοστιμα ατομικα ταρτακια,με γεμιση απο λαχταριστη και πλουσια σε γευση σοκολατα Ganache ΥΛΙΚΑ (για την ζυμη) 8 ταρτακια 175 γρ.αλευρι για ολες τις χρησεις κοσκινισμενο 100 γρ.βουτυρο κομμενο σε κυβακια οχι πολυ παγωμενο (σε θερμοκρασια δωματιου) 25 γρ.ζαχαρη αχνη κοσκινισμενη 1 κροκο αυγου Ξυσμα απο 1/2 λεμονι 2 κ.σουπας κρυο...

Read more »

ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ

30 Απριλίου 2013
By
ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ

Τα υλικά είναι:  Για τη ζύμη  3 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1/2 κουταλάκι αλάτι 1 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη (όχι λυωμένο) 4-5 κουταλιές γιαούρτι Για τη γέμιση 4 μεγάλα μήλα τριμμένα στο χοντρό τρίφτη 2 κουταλιές χυμό λεμονιού 4 κουταλιές μαύρη (κατά προτίμηση) ζάχαρη 1/2 κουταλάκι κανέλα 1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο 1/4...

Read more »

Πασχαλινά κουλουράκια της Χριστίνας

Πασχαλινά κουλουράκια της Χριστίνας

Για 25 – 30 τεμ. Υλικά 1 ½ κιλό αλεύρι 1 ½ κουτ. γλυκού μαστίχα, κοπανισμένη με 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη 2 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο γάλακτος 7 αυγά & 1 ακόμα για το άλειμμα ½ κιλό ζάχαρη 1 φλιτζ. τσαγιού γάλα ½ κουτ. σούπας αμμωνία ½ ποτ. καφέ λάδι αμυγδάλου Εκτέλεση Χτυπάμε το βούτυρο με το...

Read more »

Μελιτίνια , το πασχαλινό γλύκισμα των Κυκλάδων, χωρίς ζάχαρη και βούτυρο !

22 Απριλίου 2013
By
Μελιτίνια , το πασχαλινό γλύκισμα των Κυκλάδων, χωρίς ζάχαρη και βούτυρο !

Η γεύση τους βέβαια με αποζημίωσε και  με το παραπάνω, τα λατρεύω αυτά τα γλυκά από μικρό παιδί που τα έφτιαχνε η μάνα μου. Η μυρωδιά της μαστίχας είναι μεθυστική! Υλικά: Ζύμη: 1 αυγό 220 γρ. αλεύρι ζέας 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 65 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά 15 γρ. ελαιόλαδο 75...

Read more »

Νηστίσιμα σοκολατένια βραχάκια με δημητριακά

18 Απριλίου 2013
By
Νηστίσιμα σοκολατένια βραχάκια με δημητριακά

  Υλικά:  200 γρ. δημητριακά ολικής αλέσεως (Προσοχή! Αν θέλετε να κάνετε νηστίσιμη την τούρτα σας, θα πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τα συστατικά των δημητριακών στην συσκευασία, ώστε να σιγουρευτείτε ότι είναι νηστίσιμα) 350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα Εκτέλεση: Βάζουμε σε ένα μπολ τα δημητριακά μας και τα σπάμε ελαφρώς με το χέρι. Παίρνουμε την...

Read more »

Μακαρόν !

21 Φεβρουαρίου 2013
By
Μακαρόν !

Μερίδες: 20 Xρόνος: 40' λεπτά Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη 220 γραμ ζάχαρη άχνη  100 γραμ ζάχαρη κρυσταλλική  4 ασπράδια αβγών  170 γραμ τριμμένη αμυγδαλόψιχα ΚΡΕΜΑ 1/2 κιλού κρέμα γάλακτος 1/2 βανίλια  1-2 κουτ.γλυκού λικέρ 2 κουταλιές άχνη ζάχαρη 1 κουτ.σούπας μέλι Βάζουμε στο μπλέντερ και χτυπάμε την αμυγδαλόψιχα να γίνει σαν σκόνη.,αμέσως προσθέτουμε και...

Read more »

Καρδια ζάχαρη!(σοκο-καροτο-μηλένιες)

17 Φεβρουαρίου 2013
By
Καρδια  ζάχαρη!(σοκο-καροτο-μηλένιες)

Ευχαριστώ!Ευχαριστώ!Ευχαριστώ!Την Μπετούλα για την τρυφερή ανάρτηση και όλους εσάς που μπήκατε στον κόπο να ευχηθείτε!Από τη γιορτή μας, ένα κερασματάκι,λοιπόν!Καρδιά ζαχαρένια και ροζ, γιατί σωστά το είπε η Μπετούλα από νήπιο ήμουν, και παρέμεινα, αμετανόητα ροζ...ΥΛΙΚΑ(για 12 μάφινς)1+3/4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει3/4 κούπας ζάχαρη1 αυγό1/3 κ.γλυκού κανέλα1/2 κούπας γάλα+ 4 κ.σούπας ακόμη8 κ.σούπας ηλιέλαιο1 μέτριο μήλο...

Read more »

Τούρτα καρδιάς

14 Φεβρουαρίου 2013
By
Τούρτα καρδιάς

 Ο Άγιος Βαλεντίνος γιορτάζεται σήμερα με περίσσια ευλάβεια από πολλούς ερωτευμένους ανά τον κόσμο.Εν ολίγοις η ιστορία του Αγίου Βαλεντίνου έχει ως εξής:Ο Άγιος Βαλεντίνος ήταν ένα χριστιανός ιερέας, κατά την περίοδο της αυτοκρατορίας του Κλαύδιου, ο οποίος τελούσε χριστιανικούς γάμους ανάμεσα σε ζευγάρια. Πίστευε πάρα πολύ στην αγάπη και στην οικογένεια, αλλά αυτό...

Read more »

ΣΟΥΦΛΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

13 Φεβρουαρίου 2013
By

ΥΛΙΚΑ : 1/2 φλ.τσαγιού βούτυρο 1/2 φλ.τσαγιου αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 ζάχαρη κρυσταλλική 1 λοβό βανίλιας 2 αυγά 1 σφηνάκι κονιάκ με άρωμα πορτοκάλι ξύσμα απο 1 πορτοκάλι 1/2 φλ.τσαγιού γάλα φρέσκο 1 πρέζα αλάτι ζάχαρη άχνη για στόλισμα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : Χωρίζετε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια,σε ένα τηγάνι καίτε το βούτυρο και...

Read more »