Posts Tagged ‘ γιαχνί ’

Σκουμπρί «γιαχνί»

10 Ιουλίου 2014
By
Σκουμπρί «γιαχνί»

YΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 200 ml έ.π. ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες 200 ml λευκό ξηρό κρασί 4 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο 1 κ.σ. πελτέ, αραιωμένο σε 150 ml νερό  αλάτι και πιπέρι 1 κιλό σκουμπριά, πλυμένα και καθαρισμένα χυμό από 1 λεμόνι 1...

Read more »

Παστός μπακαλιάρος γιαχνί με πατάτες

21 Μαρτίου 2014
By
Παστός μπακαλιάρος γιαχνί με πατάτες

Υλικά 800 γρ. παστός μπακαλιάρος, ξαλμυρισμένος, κομμένος σε μεγάλες μπουκιές 1/2 κουτ. σούπας ξύσμα από ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο + 3 κουτ. σούπας επιπλέον για το σερβίρισμα 2 σκελίδες σκόρδου, ελαφρώς κοπανισμένες 3 - 4 μέτριες ντομάτες ώριμες αλλά σφικτές, ψιλοκομμένες 4 - 5 μέτριες πατάτες (περίπου 1...

Read more »

Πατάτες γιαχνί με κανέλα, δάφνη και ξερή ρίγανη

12 Μαρτίου 2014
By
Πατάτες γιαχνί με κανέλα, δάφνη και ξερή ρίγανη

Ένα απλό αλλά θεσπέσιο φαγητό από το μεγάλο αφιέρωμα στη νηστήσιμη μαγειρική του Αγίου Όρους. Υλικά 1 κιλό πατάτες, κομμένες σε κομμάτια σαν μισές μικρές λεμονόκουπες 3 ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ 4 σκελίδες σκόρδου, σε φετάκια (ή όσο σκόρδο θέλουμε) 2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 2 κουτ. σούπας πελτές 4 δαφνόφυλλα μαυροπίπερο σε σπυριά 1/2...

Read more »

μαυρομάτικα γιαχνί με φασκόμηλο ή μπαρμπούνια σαν πουλιά

18 Οκτωβρίου 2013
By
μαυρομάτικα γιαχνί με φασκόμηλο ή μπαρμπούνια σαν πουλιά

Στην ελληνική κουζίνα τα λέμε και φασόλια γιαχνί, αφού έτσι αποκαλούνται τα φαγητά που μαγειρεύονται με κόκκινη σάλτσα. Υλικά (για 4 άτομα) 300 γραμ. φασόλια μαυρομάτικα (ή άλλα που έχουν μείνει ένα βράδυ σε νερό) 1 κλαράκι θυμάρι 1 κλαράκι δενδρολίβανο 1 κλαράκι φασκόμηλο νερό ------------------- 6 κ.σ. ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες...

Read more »

Πατάτες γιαχνί, νηστίσιμες και μη

1 Μαΐου 2013
By
Πατάτες γιαχνί, νηστίσιμες και μη

Η εποχή είναι η πλέον κατάλληλη γιατί μπορούμε να βρούμε ολόφρεσκες πατάτες και φρέσκα κρεμμυδάκια που έχουν την τιμητική τους, λόγω μαγειρίτσας. Πατάτες γιαχνί, λοιπόν. Πατάτες γιαχνί   1,5 κιλό πατάτες (αν βρείτε φρέσκιες ακόμα καλύτερα), κομμένες μικρά κομμάτια 1 μάτσο σέλινο 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι 2 ντομάτες  μέτριες 100 γρ.χυμό...

Read more »

Καυκαλίδες γιαχνί

22 Δεκεμβρίου 2012
By

Όταν η γιαγιά μου έφτιαχνε αυτό το φαγητό, έλεγε πάντα γελώντας: «τώρα που βρήκαμε πιπέρι, θα βάλουμε και στα λάχανα».Και έριχνε πιπεράκι μπόλικο και γινόντουσαν οι καυκαλίδες, γλύκισμα.   Καυκαλίδες γιαχνίΥλικά•    1 κιλό καυκαλίδες, καθαρισμένες•    1 μεγάλο πράσο, σε ροδέλες•    1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο•    1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη•    ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο•    ½ Διαβάστε...

Read more »

ΚΡΕΑΣ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ

16 Δεκεμβρίου 2012
By
ΚΡΕΑΣ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ

Κρέας γιαχνί με μαστίχα Υλικά     750 γραμμ. μοσχάρι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια     500 γραμμ. κοκκάρι καθαρισμένο (κρεμμύδι)     6-8 σκελίδες σκόρδο     4 ντομάτες     2 κ. γλ. θυμάρι     10 κόκκοι πιπέρι ή μπαχάρι     1 κ. γλ. κύμινο σκόνη     1 κ....

Read more »

πατσάς χειμωνιάτικος – 2 διαφορετικά φαγητά

24 Νοεμβρίου 2012
By
πατσάς χειμωνιάτικος – 2 διαφορετικά φαγητά

- σούπα ποδαράκια(με λεμόνι ή σκορδοστούμπι) και- κοκκινιστό (γιαχνί)photos ερασι τέχνης συνταγή της μαμάς Άνναςπου της την έμαθε η γιαγιά Φωτεινήπαίρνουμε από τον χασάπη ποδαράκια καλά καθαρισμένα και λίγη κοιλιά πολύ καλά καθαρισμένη, να είναι λευκή , κάτασπρη.βάζουμε ένα βαμβάκι με οινόπνευμα μέσα στον νεροχύτη, το ανάβουμε προσεκτικά και καψαλίζουμε τα ποδαράκια και την κοιλιά απ'...

Read more »

πατσάς χειμωνιάτικος – 2 διαφορετικά φαγητά

24 Νοεμβρίου 2012
By
πατσάς χειμωνιάτικος – 2 διαφορετικά φαγητά

- σούπα ποδαράκια(με λεμόνι ή σκορδοστούμπι) και- κοκκινιστό (γιαχνί)photos ερασι τέχνης συνταγή της μαμάς Άνναςπου της την έμαθε η γιαγιά Φωτεινήπαίρνουμε από τον χασάπη ποδαράκια καλά καθαρισμένα και λίγη κοιλιά πολύ καλά καθαρισμένη, να είναι λευκή , κάτασπρη.βάζουμε ένα βαμβάκι με οινόπνευμα μέσα στον νεροχύτη, το ανάβουμε προσεκτικά και καψαλίζουμε τα ποδαράκια και την κοιλιά απ'...

Read more »

φασόλια μαυρομάτικα !

2 Σεπτεμβρίου 2012
By

Μαυρομάτικα σαλάτα (πιάζ)καιΜαυρομάτικα γιαχνίphotos ερασι τέχνηςπρώτα η αφιέρωση από τα μπιρμπιλομάτικα στα μαυρομάτικα,διότι φαγητό δίχως αίσθημαείναι κι αυτό άνοστο !"μαύρα μου μάτιαεγώ γιά σας έκλαψα και θα κλάψωκαι τ' άσπρο μου πουκάμισοστα μαύρα θα το βάψω"και φυσικά, πατάμε πάντα ΕΔΩ : ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥκατόπι, παίρνουμε ωραία Ελληνικά, βραστερά μαυρομάτικα.θα τα φτιάξουμε με δύο τρόπους, κι...

Read more »

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ ΓΙΑΧΝΙ

24 Οκτωβρίου 2011
By

• 1Kg μανιτάρια πλευρώτους • 10 μεγάλες πατάτες κομμένες σε χοντρά ακανόνιστα κομμάτια • 1 φλυτζάνι λάδι • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο • 1 κονσέρβα τοματάκι • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες • 1/3 ματσάκι μαϊντανό • αλάτι και πιπέρι -Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει. -Προσθέτετε και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι. -Προσθέτετε και...

Read more »

κουνουπίδι γιαχνί

6 Οκτωβρίου 2011
By

.κουνουπίδι γιαχνί (κοκκινιστό).γεύση ελληνική και μερακλίδικη !..φωτογραφίες ερασι τέχνης..παίρνουμε το φρέσκο κουνουπίδι και το πλένουμε καλά...σε φαρδιά κατσαρόλα βράζουμε νερό και βάζουμε μέσα το κουνουπίδι, ίσα να πάρει μιά βράση γιά 5', να μαλακώσει ελάχιστα.αλατίζουμε...βγάζουμε το κουνουπίδι απ' το νερό, το σουρώνουμε και το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια (με προσοχή, γιά να μην καούμε...).αλευρώνουμε...

Read more »