Posts Tagged ‘ Γαλλικά πιάτα ’

Γαλλική Κρεμμυδόσουπα

23 Ιανουαρίου 2013
By
Γαλλική Κρεμμυδόσουπα

Γαλλική Κρεμμυδόσουπα (Soupe à l'oignon). Ένα κατ΄εξοχήν γαλλικό πιάτο -πιάτο του φτωχού- σε εποχές που τα κρεμμύδια υπήρχαν άφθονα και εύκολα να τα προμηθευτεί ο πτωχός αγροτικός πληθυσμός. Ένα πιάτο αρκετά δημοφιλές από την εποχή των Ρωμαίων. Στη σύγχρονη εκδοχή της αυτή η σούπα γίνεται με καραμελωμένα κρεμμύδια, άφθονο ζωμό κρέατος και φρυγανισμένα κρουτόν,...

Read more »

Tarte Tatin

20 Ιανουαρίου 2013
By
Tarte Tatin

Tarte Tatin με τραγανά, εύγευστα μήλα, ώστε να αποδώσουμε σε αυτήν την τάρτα τις αντίστοιχες διαστάσεις του θρύλου των αδελφών Stéphanie και Caroline Tatin, ο οποίος θρύλος τη γέννησε, την περιβάλλει, και τη θέλει με μήλα. Γίνεται επίσης με μπανάνες, αχλάδια αλλά και με κυδώνια.Καραμελωμένα μήλα, λοιπόν, μέσα σε βούτυρο και ζάχαρη, καλυμμένα με...

Read more »

Κρέπες με Ζαμπόν και Μανιτάρια

24 Οκτωβρίου 2012
By
Κρέπες με Ζαμπόν και Μανιτάρια

Αλμυρές κρέπες γεμιστές, με ζαμπόν και μανιτάρια. Ζουμερές, γευστικές, βελούδινες εξωτερικά και εσωτερικά, πασπαλισμένες, με γραβιέρα η οποία, όταν ψήνεται, τους χαρίζει χρυσαφένια όψη.Οι κρέπες αλμυρές ή γλυκές γίνονται εύκολα, είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στην πατρίδα τους τη Γαλλία και όχι μόνον, απλά χρειάζεται κάποιος χρόνος να προετοιμαστούν.Τις γεμίζουμε, με μια πολλή γευστική γέμιση και...

Read more »

Τάρτα Φράουλας

27 Μαΐου 2012
By
Τάρτα Φράουλας

Φράουλες σε τάρτα και ταρτάκια. Κόκκινες, ώριμες, γλυκές και ακαταμάχητες φράουλες επάνω σε μια εύγευστη κρέμα ζαχαροπλαστικής, φτιαγμένη από εμάς. Μια κριτσανιστή pâte sablée αγκαλιάζει αρμονικά το σύνολο των υλικών για να μας χαρίσει ένα όμορφο, γευστικότατο αποτέλεσμα Γαλλικής λιχουδιάς.Δοκιμάστε την! εργασία: 01h:00′ χρόνος: 01h:30′ μεσαίο: Συνεχίζεται... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Kitchen Stori.es

Read more »

Γαλλικό Τοστ με Φράουλες

1 Απριλίου 2012
By
Γαλλικό Τοστ με Φράουλες

French Toast / Γαλλικό Τοστ / Αυγόφετες, επί το ελληνικότερον! Αλλά...αλλά με νόστιμα, αφράτα μίνι κρουασάν, ψημένα στο φούρνο για μια πιο απολαυστική εκδοχή από τις κλασικές φέτες ψωμιού του τοστ τηγανισμένες ή του μπαγιάτικου ψωμιού. Παραγεμισμένα με χτυπημένο μαλακό τυρί κρέμα, ζάχαρη άχνη και μυρωδάτο ξύσμα λεμονιού. Μια αφράτη, λεμονάτη, μοναδική κρέμα τυριού....

Read more »

Τάρτα Κόκκινης Πιπεριάς

15 Σεπτεμβρίου 2011
By

Τάρτα με κόκκινες πιπεριές τουρσί, πασπαλισμένη με θρυμματισμένο φιστίκι Αιγίνης και ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και όλα αυτά "φωλιασμένα" σε μια τραγανή, ροδόχρωμη κρούστα παρμεζάνας. Η ζύμη παρμεζάνας της χαρίζει έντονη, πικάντικη, τυρένια γεύση και τη νοστιμίζει ιδιαίτερα! εργασία: 00h:30′ χρόνος: 01h:30′ εύκολο: 2/5 Συνεχίζεται... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Kitchen Stori.es

Read more »

Αναζήτηση συνταγής:

Loading