Posts Tagged ‘ βασιλόπιτα ’

Απλή βασιλόπιτα

30 Δεκεμβρίου 2015
By
Απλή βασιλόπιτα

Τι χρειαζόμαστε: 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 6 κρόκους αυγών σε θερμοκρασία δωματίου 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη 3 1/2 φλ.τσαγιού αλεύρι Γ.Ο.Χ. κοσκινισμένο 3 1/2 κ.γ. μπείκιν παόυντερ 1 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι ξύσμα από ένα πορτοκάλι 1 βανίλια λίγο αλάτι ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα Πώς το κάνουμε: Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο...

Read more »

Βασιλόπιτα πολύ αφράτη

30 Δεκεμβρίου 2015
By
Βασιλόπιτα πολύ αφράτη

Υλικά •    500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο •    220 γραμ. μαργαρίνη ή 1 φλυτζ. τσαγιού •    480 γραμ. ζάχαρη ή 2 φλυτζ. τσαγιού •    6 αυγά φρέσκα •    270 γραμ. γάλα φρέσκο ή 1 φλυτζ. τσαγιού •    1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού •    ξύσμα από 1 λεμόνι •    4 κουτ. γλυκού...

Read more »

Η Καλύτερη Βασιλόπιτα Αμυγδάλου

Η Καλύτερη Βασιλόπιτα Αμυγδάλου

Υλικά: 285 γραμμάρια αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρδισμένα και τριμμένα 115 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ½ κ.γ. αλάτι ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ ¼ κ.γ. μαγειρική σόδα Ξύσμα από 1 λεμόνι 1 κουταλιά χυμό λεμονιού 5 μεγάλα αυγά (300 γραμμάρια), χωρισμένα 250 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη 185 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο 10 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε το...

Read more »

Βασιλόπιτα με λευκή σοκολάτα, αμύγδαλα και λεμόνι (2016)

30 Δεκεμβρίου 2015
By
Βασιλόπιτα με λευκή σοκολάτα, αμύγδαλα και λεμόνι (2016)

Η φετινή μας βασιλόπιτα, αφράτη και μυρωδάτη! Υλικά: 250 γρ. φαρίνα κόκκινη 4 αυγά  250 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο soft 1 φλιτζ.τσ. ζάχαρη κρυσταλλική 1 φλιτζ.τσ. πορτοκαλάδα με ανθρακικό  1/2 ποτήρι γάλα 1/2 κρασοπότηρο κονιάκ 2 βανιλίτσες 1 κουτ.σ. μέλι ξύσμα από 1 μικρό λεμονάκι ακέρωτο 1/2 φλιτζ.αμυγδαλόψιχα καβουρντισμένη και ψιλοκομμένη Για την επικάλυψη:...

Read more »

Συνταγή για Βασιλόπιτα!

28 Δεκεμβρίου 2015
By
Συνταγή για Βασιλόπιτα!

  Υλικά: 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα φρέσκο 2 κουταλάκια γλυκού μαγιά 4 αυγά 1 φλιτζάνι βούτυρο γάλακτος 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη 1 φακελάκι μαχλέπι κοπανισμένο Ξύσμα ενός λεμονιού 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό αλάτι 1 κιλό αλεύρι Λίγα αμύγδαλα 1 νόμισμα μικρό σε μέγεθος τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο. Εκτέλεση: Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε μισό φλιτζάνι...

Read more »

Η Βασιλόπιτα Του 2016 της Ελένης Ψυχούλη

28 Δεκεμβρίου 2015
By
Η Βασιλόπιτα Του 2016 της Ελένης Ψυχούλη

  Υλικά 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γρ. ταχίνι ΣΑΛΟΝΙΚΙΟ ΜΕΛΕΤΙΑΔΗΣ 2 μεγάλα φλ. χυμό πορτοκαλιού ξύσμα από 1 πορτοκάλι 1 φλ. ζάχαρη 1 κ.γ. μαγειρική σόδα 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1 κ.γ. γαρύφαλο σκόνη 1 κ.γ. μαχλέπι 1 κ.γ. κανέλα 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο σκόνη 1 σφηνάκι κονιάκ 1 φλ. αμύγδαλα...

Read more »

Βασιλόπιτα με Κρέμα Κάστανου 2016

27 Δεκεμβρίου 2015
By
Βασιλόπιτα με Κρέμα Κάστανου 2016

Μεθυστικά αρώματα κονιάκ, αστεροειδούς, γαρίφαλου, καβουρντισμένου αμύγδαλου, σοκολάτας, μαστίχας, των αιθέριων ελαίων του πορτοκαλιού κι η βελούδινη γλυκιά κρέμα κάστανου αναδύονται απ΄ αυτή τη Βασιλόπιτα και την τοποθετούν σε άλλη διάσταση. Με την πρώτη μπουκιά ένα απίστευτο κράμα γεύσεων και αρωμάτων εκρήγνυνται στον ουρανίσκο και η ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Kitchen Stori.es

Read more »

Βασιλόπιτα ποντιακή

25 Δεκεμβρίου 2015
By
Βασιλόπιτα ποντιακή

Βασιλόπιτα ποντιακή Βασιλόπιτα με… τυρί; Κι όμως! Η ποντιακή βασιλόπιτα περιέχει μια γενναία ποσότητα ανάλατου τυριού 70 γρ. νωπή μαγιά (από το φούρνο της γειτονιάς ή από τα ψυγεία των σούπερ μάρκετ όπου πωλείται σε μικρά κυβάκια βάρους 25 - 26 γρ.) 1 φλιτζάνι χλιαρό γάλα 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις...

Read more »

Βασιλόπιτα κέικ γεμιστό

25 Δεκεμβρίου 2015
By
Βασιλόπιτα κέικ γεμιστό

Βασιλόπιτα κέικ γεμιστό Υλικά: Για 16 κομμάτια Για το κέικ 4 αυγά (προτιμήστε βιολογικά) 300 γρ. ζάχαρη 200 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ, λιωμένη (χωρίς όμως να κάψει) και κρυωμένη 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ Για τη γέμιση 200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, τριμμένη στη...

Read more »

Παραδοσιακή ποντιακή βασιλόπιτα

25 Δεκεμβρίου 2015
By
Παραδοσιακή ποντιακή βασιλόπιτα

Παραδοσιακή ποντιακή βασιλόπιτα Η ποντιακή βασιλόπιτα είναι μια αλμυρή πίτα, και όχι γλυκιά όπως αυτές που συνηθίζουμε να φτιάχνουμε. Η αυθεντική συνταγή γινόταν με προζύμι. Εμείς σας δίνουμε τη συνταγή με προζύμι αλλά και με μαγιά. ΥΛΙΚA 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 80 γρ. μαγιά νωπή ή δύο φακελάκια ξηρή ή 250...

Read more »

Παραδοσιακή Συνταγή για Βασιλόπιτα της Γιαγιάς

21 Δεκεμβρίου 2015
By
Παραδοσιακή Συνταγή για Βασιλόπιτα της Γιαγιάς

Υλικά 1 1/2 κούπα βούτυρο αγελάδας σε θερμοκρασία δωμάτιου 2 1/2 κούπες ζάχαρη 6 κρόκους 6 ασπράδια 4 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κουταλάκι Baking Powder 1/2 κουταλάκι αλάτι Ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 κούπα φρέσκο στυμμένο πορτοκάλι 1 κούπα καβουρδισμένα τριμμένα φουντούκια 1 κούπα σταγόνες σοκολάτας Για το στόλισμα Ζάχαρη άχνη...

Read more »

Βασιλόπιτα τσουρέκι

17 Δεκεμβρίου 2015
By
Βασιλόπιτα τσουρέκι

Βασιλόπιτα τσουρέκι Η Βασιλόπιτα δεν λείπει από κανένα σπίτι. Άλλοι την προτιμούν κέικ και άλλοι τσουρέκι... Αν είσαι από τους τελευταίους δοκίμασε την παρακάτω συνταγή... Συστατικά 650 γρ. σκληρό αλεύρι 175 ml γάλα φρέσκο χλιαρό 150 γρ. ζάχαρη 100 γρ. βούτυρο γάλακτος 1 κύβο (42 γρ.) μαγιάς 1 βανίλια 1/2 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη Ξύσμα από...

Read more »

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΡΙΦΤΗ για τους QUANTI MODI DI FARE E RIFARE

13 Δεκεμβρίου 2015
By
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΡΙΦΤΗ για τους QUANTI MODI DI FARE E RIFARE

Δόση : 1 βασιλόπιτα 1250 gr Βαθμός δυσκολίας : εύκολο Υλικά : 500 gr αλεύρι γοχ., 150 αλεύρι αμυγδαλόψιχας, 160 gr βούτυρο αγελάδος, 200 gr ζάχαρη κρυσταλλική, 2 κρόκους αυγών, 1 σφηνάκι (30 ml) λικέρ αμαρέττο, 1 κ.γ. σόδα φαγητού, 1 κ.γ. (7 ) baking powder, 1 κ.γ. εσάνς πικραμύγδαλο, 1/2 κ.γ. αλάτι ψιλό,...

Read more »

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ S.P. 2016 του Παρλιάρου

12 Δεκεμβρίου 2015
By
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ S.P. 2016 του Παρλιάρου

ΥΛΙΚΑ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ S.P. 2015 : - 300 γρ. ξερά σύκα ψιλοκομμένα - 200 γρ. κονιάκ - 250 γρ. βούτυρο LURPAK - 250 γρ. ζάχαρη άχνη - 6 μεγάλα αυγά - 250 γρ. φουντούκι σε σκόνη - 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΑΛΛΑΤΙΝΗ - 1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ ΑΛΛΑΤΙΝΗ   https://www.youtube.com/watch?v=0r0ZCq9cnVM ΕΚΤΕΛΕΣΗ...

Read more »