Posts Tagged ‘ Αυγά ’

Βάφλες (βασική συνταγή)

24 Νοεμβρίου 2010
By
Βάφλες (βασική συνταγή)

Υλικά 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 2 κούπες γάλα χλιαρό 3 αυγά χωρισμένα ασπράδια-κρόκους 2-3 κουταλιές σούπας ζάχαρη 1 κουτάλια σούπας βιταμ λιωμένο 3 βανίλιες Εκτέλεση Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα αφήνουμε στην άκρη. Στο μπολ του ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Γεύση Ελευθερίας

Read more »

Σύγλινα μέ αυγά

10 Νοεμβρίου 2010
By

υλικά 300 γραμμάρια σύγλινα 4 αυγά αλάτι πιπέρι Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα σύγλινα (αφού τα κόψουμε σε μικρά κομμάτια και αφαιρέσουμε το λίπος),και τα τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά.Χτυπάμε τα αυγά με ελάχιστο αλάτι και πιπέρι και περιχύνομε τα σύγλινα.Οταν ψηθεί το σφουγγάτο απο τήν μια πλευρά το γυρίζουμε να ψηθεί και απο τήν...

Read more »

Aυγά γεμιστά με καβουρόψυχα, τόνο και γαρίδες

5 Νοεμβρίου 2010
By

Υλικά: 6 αυγά βραστά 1 φλιτ.τσαγιού καβουρόψυχα,τόνο ή γαρίδες αλάτι,πιπέρι μουστάρδα λεμόνι μαγιονέζα Εκτέλεση: Κόβουμε τα αυγά στην μέση οριζοντίως και αφαιρούμε τα κροκάδια. Τα λιώνουμε και προσθέτουμε την καβουρόψυχα ή τον τόνο ή τις γαρίδες(ψιλοκομμένα). Προσθέτουμε επίσης αλάτι,πιπέρι,μουστάρδα και 4-5 κουταλιές σούπας μαγιονέζα.Γεμίζουμε τα ασπράδια ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Fagopoti

Read more »

Μακαρονόπιτα!!

29 Σεπτεμβρίου 2010
By

Η μακαρονόπιτα είναι πολύ γνωστή σε όλη την Ελλάδα,την φτιάχνουν σε πολλές παραλλαγές ανά μέρος.Η γιαγιά μου,μου είχε δείξει αυτήν την συνταγή που σας φτιάχνω με μια μικρή διαφορά,το φύλλο ήταν σπιτικό και για αλλαντικό χρησιμοποίησε Απάκι(καπνιστό κρέας,γνωστό στην Κρήτη).Εγώ σας βάζω το έτοιμο φύλλο για πιο γρήγορα και εύκολα,εσείς μπορείτε να φτιάξετε σπιτικό φύλλο ή να πάτε σε προηγούμενη...

Read more »

Σάντουιτς με cookies

30 Απριλίου 2010
By

Υλικά -1 φλιτζάνι παγωμένη κρέμα γάλακτος -2/3 φλιτζανιού κατεψυγμένο χυμό πορτοκαλιού,, να έχει αποψυχθεί εν μέρει - 250 γραμ. μπισκότα-κούκις σοκολάτας (40 μπισκότα) -ξύσμα πορτοκαλιού (για τη διακόσμηση) Εκτέλεση Σε ένα μπολ, χτυπάω στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και το χυμό πορτοκαλιού. Βάλτε 8 μπισκότα-cookies σε μια λαδόκολλα σε απόσταση μεταξύ τους. Βάλτε πάνω...

Read more »

Διχτυωτό σχέδιο για πίτες και τάρτες

29 Απριλίου 2010
By

Για τις πίτες με πολύ ζουμερή γέμιση, όπως μούρο ή ροδάκινο, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα πλέγμα-δίχτυ στην κορυφή αντί για ένα φύλλο από πάνω, διότι παρέχει περισσότερο χώρο και έτσι διευκολύνει τον ατμό να φύγει κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Για να δημιουργήσετε ένα τέτοιο πλέγμα, ανοίγετε ένα φύλλο, στη συνέχεια το κόβετε...

Read more »

Πως να διακοσμήσετε τις άκρες της τάρτας ή της πίτας σας

28 Απριλίου 2010
By

Είτε η πίτα ή η τάρτα σας σας έχει ένα διπλή ή μονή κρούστα, οι διακοσμημένες άκρες θα την κάνουν να φανεί μοναδική και ιδιαίτερη. Η απλούστερη μέθοδος είναι το πρεσάρισμα: χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι (συγκεκριμένα τα δόντια του πιρουνιού) ή ένα εργαλείο για πρεσάρισμα και πιέστε ελαφρά τις εξωτερικές άκρες της ζύμης, δημιουργώντας ακόμη...

Read more »

Χόρτα ομελέτα

17 Δεκεμβρίου 2009
By

Υλικά -5 αυγά -1 μερίδα χόρτα βρασμένα -1 φλιτζανάκι λάδι -Αλάτι -Πιπέρι -Κύμινο Προετοιμασία Αυτή την συνταγή μας την έφτιαχνε συχνά η μάνα μου όταν είχαμε χόρτα βρασμένα και την επομένη μέρα είχαν περισσέψει. Οπότε για να μας ευχαριστήσει έκανε ομελέτα. Τα χόρτα μπορεί να είναι είτε ραδίκια, τσιμούλια ,βρούβες είτε ότι άλλο θέλουμε....

Read more »

Φρέσκια σπιτική crème fraîche και sour cream

16 Νοεμβρίου 2009
By
Φρέσκια σπιτική crème fraîche και sour cream

Στην γευστική παράδοση της Ελλάδας δεν υπάρχουν αυτές οι κρέμες. Όλα ξεκινούν από το γάλα. Το γάλα περιέχει κρέμα, λιγότερο ή περισσότερο παχειά ανάλογα με το ζώο προέλευσης και τη διατροφή του. Απο αυτήν την κρέμα, στην Ελλάδα, φτιάχνουμε το βούτυρο και το καϊμάκι (μια κρέμα συμπύκνωσης, με 60% περιεκτικότητα σε λιπαρά). Επεξεργασμένη, πωλείται...

Read more »

Γλυκάκια κάνελς – Cannelés bordelais

30 Μαρτίου 2009
By

 Απο εξω μοιαζουν με κεκακια αλλα δεν ειναι. Στην πραγματικοτητα ειναι κατι σαν παραφημενη κρεμα με τραγανη κρουστα. Την συνταγη που χρησιμοποιησα και παραθετω, την βρηκα στο ιντερνετ. Επισης ειδα βιντεο στο youtube για να παρω μια καλυτερη ιδεα τι να περιμενω. Καλα που ειδα τα βιντεο-θα ειχε γινει ο φουρνος μου χαλια....

Read more »

Γαλακτομπούρεκο της θείας Σοφίας

10 Οκτωβρίου 2008
By

Ωραίο το μπλε πιατάκι, ε; Αντάξιου του απίθανου γαλακτομπούρεκου της θείας Σοφίας. Η αυθεντική συνταγή, όπως την έμαθε η μαμά μου απο την θεία εδώ και καμιά 20αριά χρόνια, είναι για τρίγωνα. Το κάθε φύλο τυλίγεται τριγωνικά με μια κουταλίτσα κρέμα, και τα τρίγωνα ψήνονται και σιροπιάζονται όπως και το απλωτό γαλακτομπούρεκο. ½ κιλό φύλα μπακλαβά 1 λίτρο...

Read more »

Πτι – Φούρ

5 Ιανουαρίου 2008
By

Υλικά 1 νεροπότηρο ψιλοκοπανισμένη καρυδόψιχα 1,5 φλυτζάνα ζάχαρη 0,5 κιλό φρέσκο βούτυρο 4 αυγά 1/2 κουταλάκι σόδα 1 κιλό αλεύρι Τρόπος παρασκευής Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 20 λεπτά στο μίξερ. Προσθέτουμε τη σόδα και τους κρόκους από τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 15 λεπτά. Ρίχνουμε αλεύρι σιγά -...

Read more »