Posts Tagged ‘ Αυγά ’

Απ’ την Ισπανία στην Τζια: στραπατσάδα πράσινη

4 Αυγούστου 2014
By
Απ’ την Ισπανία στην Τζια: στραπατσάδα πράσινη

Οι εφευρετικοί μάγειρες της Μεσογείου χρησιμοποιούν κάθε εποχικό λαχανικό, μυρωδικά ή χορταρικά και τα συνδυάζουν με αυγά για να φτιάξουν φριτάτα ή φρουτάλια Ομελέτα-στραπατσάδα με φρέσκα κουκιά (ή φασολάκια) και σκόρδο Εμπνευσμένη από την ισπανική ομελέτα με σπαράγγια του David Tanis ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες και κομμένες σε φέτες, και αν έχετε...

Read more »

Αλμυρό κέικ

21 Ιουνίου 2014
By
Αλμυρό κέικ

Όλα όσα θέλεις από ένα πλούσιο και γευστικό πρωινό, έγιναν τώρα ένα αφράτο και απολαυστικό κέικ με τυρί και αλλαντικά Υλικά για την στρογγυλή φόρμα του κέικ 1 φαρίνα 250 γρ. μαργαρίνη soft 4 αυγά 400 γρ. διάφορα μαλακά τυριά 250 γρ. γάλα 200 γρ. διάφορα αλλαντικά κομμένα σε κυβάκια (προαιρετικά) αλάτι – πιπέρι...

Read more »

Γιαννιώτικη κοτόπιτα

17 Ιουνίου 2014
By
Γιαννιώτικη κοτόπιτα

Με ρίζες και πάλι από την Ήπειρο, αυτή η πίτα είναι η καλύτερη αφορμή να μεταμορφώσεις το βραστό κοτόπουλο σε ένα φαγητό που δε θα αφήσει ασυγκίνητο κανένα Υλικά για 4 άτομα 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας 1 κοτόπουλο βρασμένο ή έτοιμο ψημένο 1/2 κιλό φέτα 2 αυγά 1 κρέμα γάλακτος Εκτέλεση Πρώτα βράσε...

Read more »

Στραπατσάδα

16 Ιουνίου 2014
By
Στραπατσάδα

Βασικά συστατικά μιας στραπατσάδας τα αυγά, η φέτα και οι ντομάτες και από κει και πέρα ό,τι υλικό έχεις στη διάθεσή σου  Υλικά (για δύο άτομα) 1 κουταλιά σούπας λάδι 1 κρεμμύδι ξερό 1 πιπεριά πράσινη 2 ντομάτες 1 λουκάνικο χωριάτικο με πορτοκάλι (αυτό είχα) 4 αυγά 1 σφηνάκι γάλα 100 γραμμάρια φέτα Φρεσκοτριμμένο...

Read more »

Φρουτάλια στον φούρνο

16 Ιουνίου 2014
By
Φρουτάλια στον φούρνο

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 500 γρ. πατάτες, σε κύβους 300 γρ. κολοκύθια, σε ροδέλες 250 γρ. λουκάνικο της αρεσκείας σας, σε ροδέλες 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 8 αβγά ½ κ.γ. αλάτι ½ κ.γ. πιπέρι ½ κ.γ. αποξηραμένο δυόσμο 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες 4 κ.σ. μαλακή μυζήθρα, για το σερβίρισμα   4-8 φύλλα φρέσκου δυόσμου, για το σερβίρισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Προθερμαίνουμε...

Read more »

Cup cakes μερέντας με 3 υλικά σε 2 λεπτά!

16 Ιουνίου 2014
By
Cup cakes μερέντας με 3 υλικά σε 2 λεπτά!

Είναι cup cakes! Είναι με μερέντα! Είναι γρήρορα Για τα cup cakes Μερέντας Χρειαζόμαστε 2 αυγά 1 φλιτζάνι μερέντα ή nutella 10 κ.σ αλεύρι φαρίνα Οδηγίες Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε την μερέντα με τα αυγά και σταδιακά προσθέτουμε  το αλεύρι ανακατεύοντας καλά. Σε φόρμα για cup cakes στρώνουμε χαρτάκια-θηκάκια. Με ένα μικρό ... Διαβάστε...

Read more »

Μπιφτέκια γεμιστά με ντομάτα και κασέρι

13 Ιουνίου 2014
By
Μπιφτέκια γεμιστά με ντομάτα και κασέρι

Μπιφτέκια γεμιστά με ντομάτα και κασέρι Υλικά για 7 μπιφτέκια για τη ζύμη  1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο άπαχο 1 αυγό (και παραπάνω ζύμη να έχετε, παραμείνετε στο ένα αυγό) 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη (ή 2-3 φέτες ψωμί ψίχα, μουσκεμένο και στυμμένο) 1 μικρό κρεμμύδι 2 κ. σ. κέτσαπ (ή μια μικρή ντομάτα τριμμένη) 2...

Read more »

Πίτσα μάφφινς

1 Ιουνίου 2014
By
Πίτσα μάφφινς

Μια απλή συνταγή με όλη τη γεύση της πίτσας που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους! Δοκιμάστε τα πίτσα μάφφινς! Υλικά: 1 κούπα αλεύρι 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ 1 κούπα γάλα 1 αυγό 1 κούπα ψιλοκομμένα αλλαντικά 1 κούπα τριμμένα κίτρινα τυριά 4 κουταλιές παρμεζάνα Ρίγανη, δυόσμο Αλάτι, κόκκινο πιπέρι Ελαιόλαδο Εκτέλεση: Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε...

Read more »

Βάφουμε Πασχαλινά αυγά με μπογιά εμπορίου

17 Απριλίου 2014
By
Βάφουμε Πασχαλινά αυγά με μπογιά εμπορίου

Καλά τα πατζάρια και οι κρεμμυδόφλουδες και όλα αυτά τα οικολογικά αλλά νομίζω λείπει μια απλή συνταγή τσακ μπαμ με μπογιά εμπορίου. Προσωπικά εμένα τα αυγά έτσι μου βγαίνουν όσο πιο κόκκινα γίνονται και χαίρομαι το χρώμα τους. Πρώτα πρώτα παίρνω αυγά χωριάτικα, βιολογικά, με την κουτσουλιά τους πάνω. Αυτό σημαίνει δύο πράγματα. Πλένουμε...

Read more »

Πώς βράζουμε πολλά αυγά για να μη σπάσουν

17 Απριλίου 2014
By
Πώς βράζουμε πολλά αυγά για να μη σπάσουν

Μέρες που είναι (Πάσχα δηλαδή) βάφω αυγά. Εδώ όμως έχουμε το πρόβλημα ότι πρέπει να βράσουμε καμιά τριανταριά αυγά χωρίς να σπάσουν. Ιδού το κόλπο. Τσακώνουμε αυγά σε θερμοκρασία δωματίου Πλένουμε τα αυγά καλά καλά Παίρνουμε μια κατσαρόλα (φαρδιά για να χωράνε πολλά αυγά). Στρώνουμε μέσα μια πετσέτα κουζίνας διπλωμένη (όχι από τις χνουδωτές)...

Read more »

Καβούρια γεμιστά

24 Μαρτίου 2014
By

Τα γεμιστά καβούρια είναι ένα εντυπωσιακό ορεκτικό που φτιάχνεται πολύ εύκολα και πάρα πάρα πολύ γρήγορα Υλικά: 4-6 μεγάλα καβούρια 4 κουταλιές μαγιονέζα 2 κουταλάκια κάπαρη τουρσί 3 αγγουράκια τουρσί 1 αυγό βραστό 1 κουταλάκι μουστάρδα 1 κουταλιά μαϊντανό ή κόλιανδρο φρέσκο Αλάτι Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα με βραστό και αλατισμένο νερό βουτάμε...

Read more »

Πικάντικες ομελέτες

21 Μαρτίου 2014
By
Πικάντικες ομελέτες

ΥΛΙΚΑ 175 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς 6 κουταλιές της σούπας καλαμποκέλαιο 1 κρεμμύδι καθαρισμένο και πολύ ψιλοκομμένο 1 πατάτα ψιλοκομμένη 5 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο 6 αυγά 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο κοπανισμένο Αλάτι-πιπέρι Μαϊντανός για γαρνίρισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σοτάρουμε τον κιμά με λίγο από το λάδι,ώσπου να ροδίσει αρκετά. Τον κατεβάζουμε από τη ......

Read more »

Μηλόπιτα εύκολη αναποδογυριστή

19 Μαρτίου 2014
By
Μηλόπιτα εύκολη αναποδογυριστή

Υλικά Για την ζύμη 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 1/2 κούπα νερού ζάχαρη 5 αυγά 4 κ.γ μπέικιν 2 βανίλιες Λίγο κονιάκ ή ρούμι(προαιρετικά) Για την γέμιση 4-5 μήλα 200 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη 1 κούπα ζάχαρη 1 κ.σ κοφτή κανέλα Λίγα καρύδια (προαιρετικά) Εκτέλεση Λιώνουμε το βούτυρο και το...

Read more »

Η σοκολατόπιτα της Αναστασίας

19 Μαρτίου 2014
By
Η σοκολατόπιτα της Αναστασίας

Υλικά 250 γρ μαργαρίνη ή βούτυρο 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη 1 φλ. τσαγιού νερό βραστό 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 φακελάκι μπέικιν 1 σφηνάκι κονιάκ(προαιρετικά) 3 βανίλιες 5 αυγά 90 γρ κακάο (3/4 από το πακέτο) Ξύσμα ενός πορτοκαλιού (προαιρετικά) Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε την μαργαρίνη Προσθέτουμε την...

Read more »