Posts Tagged ‘ Αυγά ’

Βασιλόπιτα με Κρέμα Κάστανου 2016

27 Δεκεμβρίου 2015
By
Βασιλόπιτα με Κρέμα Κάστανου 2016

Μεθυστικά αρώματα κονιάκ, αστεροειδούς, γαρίφαλου, καβουρντισμένου αμύγδαλου, σοκολάτας, μαστίχας, των αιθέριων ελαίων του πορτοκαλιού κι η βελούδινη γλυκιά κρέμα κάστανου αναδύονται απ΄ αυτή τη Βασιλόπιτα και την τοποθετούν σε άλλη διάσταση. Με την πρώτη μπουκιά ένα απίστευτο κράμα γεύσεων και αρωμάτων εκρήγνυνται στον ουρανίσκο και η ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Kitchen Stori.es

Read more »

Ρολάκια κανέλας με σοκολάτα και καρύδια

11 Δεκεμβρίου 2015
By
Ρολάκια κανέλας με σοκολάτα και καρύδια

Υλικά: για τη ζύμη: 1/4 φλ. τσαγιού ζεστό νερό 14 γρ. ξερή μαγιά 1 ½ φλ. τσαγιού ζεστό πλήρες γάλα 1/2 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο λιωμένο + επιπλέον για το άλειμμα του μπολ 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη 2 κ. γλυκού αλάτι 2 μεγάλα αυγά 6 – 6½ φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις για τη...

Read more »

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΔΙΧΤΥ ΠΑΤΑΤΑΣ

30 Οκτωβρίου 2015
By
ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΔΙΧΤΥ ΠΑΤΑΤΑΣ

Για σήμερα κάτι απλό. Μια ομελέτα, όπως στην φωτό ΤΑ  Υ Λ Ι Κ Α  ΜΑΣ 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 μεγάλη πατάτα στο χοντρό του τρίφτη 350 γραμ. σπανάκι κατεψυγμένο σε φύλλα 4 κουταλιές ελαιόλαδο έξτρα παρθένο 2 αυγά 1 φλυτζανάκι του Ελλ. καφέ γάλα εβαπορέ Αλάτι & άσπρο πιπέρι ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Βάζω το...

Read more »

Καπκέικς με μπισκότα ορέο

12 Φεβρουαρίου 2015
By
Καπκέικς με μπισκότα ορέο

Καπκέικς με μπισκότα ορέο Υπέροχα, αφράτα, νόστιμα, σοκολατένια καπκέικς με μπισκότα ορέο και βουτυρόκρεμα!  Υλικά συνταγής για τα καπκέικς: Σκληρή μαργαρίνη: 90 γρ. (σε θερμοκρασία δωματίου) Καστανή ζάχαρη: 200 γρ.  Αυγά: 2 μεγάλα (σε θερμοκρασία δωματίου) Σκούρα σοκολάτα: 90 γρ. Βανίλια: 1 κουταλάκι τσαγιού εκχύλισμα Αλεύρι: 190 γρ. Μπέικιν πάουντερ: 1 κουταλάκι τσαγιού Σόδα: 1/3 κουταλάκι τσαγιού Γάλα: 1 κούπα (σε θερμοκρασία δωματίου)...

Read more »

Ζουμερά ρολά κανέλας

3 Φεβρουαρίου 2015
By
Ζουμερά ρολά κανέλας

Ζουμερά ρολά κανέλας Νοστιμότατη συνταγή που μας έρχεται από την Αμερική, για ζουμερά, αρωματικά και αφράτα ρολά κανέλας  Υλικά συνταγής για τη ζύμη: Αυγά: 3 μεγάλα Ξινόγαλο: 3/4 κούπας Ζάχαρη: 1/4 κούπας Ξερή μαγιά: 2 1/4 κουταλάκια τσαγιού (1 φακελάκι περίπου) Αλάτι: 1 1/4 κουταλάκι τσαγιού Αλεύρι: 4 1/4 κούπες (και λίγο επιπλέον για πασπάλισμα) Βούτυρο: 85 γρ. Υλικά συνταγής για...

Read more »

Κυριακάτικο πρωινό: αυγά scrambled, μανιτάρια σωτέ και καπνιστός σολομός

23 Ιανουαρίου 2015
By
Κυριακάτικο πρωινό: αυγά scrambled, μανιτάρια σωτέ και καπνιστός σολομός

Κυριακάτικο πρωινό: αυγά scrambled, μανιτάρια σωτέ και καπνιστός σολομός ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα 4 αβγά 2 κ.σ. γάλα ή κρέμα γάλακτος (προαιρετικά) 400γρ μανιτάρια λευκά, κομμένα σε λεπτές φέτες 100γρ σολομό καπνιστό, καλής ποιότητας (κατά προτίμηση Σκωτσέζικο) τοματάκια μικρά (ή ντομάτες μεγάλες όταν είναι η εποχή τους, κομμένες σε λεπτές φέτες) 2-4 φέτες του...

Read more »

Καγιανά, η Στραπατσάδα !!

9 Ιανουαρίου 2015
By
Καγιανά, η Στραπατσάδα !!

Υλικά μερίδες 2 6 αυγά 7 ντομάτες ώριμες Αλάτι-πιπέρι 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη Ελαιόλαδο Εκτέλεση Κόβουμε σε κατσαρολάκι τις ντομάτες σε κομματάκια ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Read more »

OMEΛΕΤΑ ΜΑΦΙΝΣ (OMELETTE MUFFINS)

7 Ιανουαρίου 2015
By
OMEΛΕΤΑ ΜΑΦΙΝΣ (OMELETTE MUFFINS)

Απλό, γρήγορο κι εύκολο πρωινό αλλά παρ' όλα αυτά υγιεινό, θρεπτικό και νόστιμο σας έχω σήμερα (ακριβώς όπως μου αρέσει - όπως και στους περισσότερους νομίζω) Ποσότητα: 6 "μάφινς" ΥΛΙΚΑ:  2 φέτες ψωμί 2 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο 2 αβγά 1/4 φλ. γάλα 1/3 φλ. φέτα τριμμένη 1/3 φλ. κασέρι τριμμένο αλάτι, πιπέρι λίγο λαδάκι...

Read more »

Μαρέγκες γιορτινές

29 Δεκεμβρίου 2014
By
Μαρέγκες γιορτινές

Μαρέγκες γιορτινές Κομψές, ελαφριές, λαμπερές, γλυκές και γιορτινές μαρέγκες!  Υλικά συνταγής: Ασπράδια αυγού: 4 από μεγάλα αυγά Κρεμόριο: 1/4 κουταλάκι τσαγιού Ζάχαρη:  1 κούπα Βανίλια: 1 συσκευασία Χρώμα ζαχαροπλαστικής: λίγο, σε μορφή τζελ, προαιρετικό Μικρά ζαχαρωτά: λίγα για διακόσμηση (προαιρετικά) Οδηγίες: 1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 95 βαθμούς. Στρώνετε 2 μεγάλα ταψιά με  ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο:...

Read more »

Βασιλόπιτα Κέικ 2015

28 Δεκεμβρίου 2014
By
Βασιλόπιτα Κέικ 2015

Η φετινή Βασιλόπιτα είναι λίγο διαφορετική, με πολλά νόστιμα υλικά, τα οποία λειτουργούν υπέρ της ιδιαίτερης γεύσης της. Καρύδια, αμύγδαλα, σοκολάτα αλλά και κόντιτα, γιαούρτι και χυμό εσπεριδοειδών, τα οποία της προσφέρουν αφράτη υφή και βελούδινη νωπή γεύση. Το γλάσο λεμονιού της χαρίζει ξινούς τόνους που ισορροπούν τέλεια με τη γλυκιά επίγευση της Βασιλόπιτας....

Read more »

Τυρόπιτα φούρνου με ξινομυζήθρα (χωρίς φύλλο)

30 Οκτωβρίου 2014
By
Τυρόπιτα φούρνου με ξινομυζήθρα (χωρίς φύλλο)

Η δική μου «ξυπόλυτη» πίτα!   Υλικά: 1 κεσές γιαούρτι 1 κεσές γάλα ½ κεσές ελαιόλαδο (και λίγο για το άλειμμα του πυρέξ) 2 αυγά Πιπέρι 2 κεσέδες ξινομυζήθρα 1 κεσές άλλο τυρί (φέτα, ή κάποιο κίτρινο) 2 κεσέδες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του Προαιρετικά , 2-3 κουταλιές βούτυρο και λίγο σουσάμι ή τριμμένη...

Read more »

Κανελόνια με τόνο

26 Οκτωβρίου 2014
By
Κανελόνια με τόνο

ΥΛΙΚΑ 1 πακέτο κανελόνια για γέμισμα 300 γρ. τόνος στο λάδι (κονσέρβα) 2 αυγά 50 γρ. κάπαρη 50 γρ. βούτυρο 4 κουταλιές της σούπας λάδι 1 σκελίδα σκόρδο 500 γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα και αλεσμένα 3 κουταλιές της σούπας γαλέτα Αλάτι – πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ετοιμάζουμε τη σάλτσα, σοτάροντας σε ένα κατσαρολάκι με το λάδι, το...

Read more »

Λαζάνια με μελιτζάνες

12 Οκτωβρίου 2014
By
Λαζάνια με μελιτζάνες

Λαζάνια με μελιτζάνες Υπέροχα, νοστιμότατα λαζάνια, με μελιτζάνες σε σάλτσα ντομάτας και τυρί. Ένα χορταστικό πιάτο χωρίς κρέας! Από το radicio.com. Υλικά συνταγής για τα λαζάνια: Αλεύρι: 2300 γρ. Αυγά: 3 πολύ μεγάλα Υλικά συνταγής για τη γέμιση: Φλάσκες μελιτζάνες: 2 μεγάλες (ή 3 μέτριες) Ψιλοκομμένο σκόρδο: 2 σκελίδες Ελαιόλαδο: 4 κουταλιές σούπας Ξεφλουδισμένες ντομάτες ρόμα: 2 κονσέρβες των 400...

Read more »

Καγιανάς με καπνιστό χοιρινό

28 Αυγούστου 2014
By
Καγιανάς με καπνιστό χοιρινό

Και ποιος δεν ξέρει αυτήν την νόστιμη καλοκαιρινή ομελέτα Τα υλικά μας: 6 αυγά 2 μπριζόλες καπνιστές χοιρινές 1 μεγάλο κρεμμύδι 2 ντομάτες μισή κούπα πουμαρό 2 κουταλιές κέτσαπ 1/3 κούπας ελαιόλαδο 1 κουταλάκι ρίγανη αλάτι – πιπέρι Στην πράξη: Τηγανίζουμε τις καπνιστές μπριζόλες σε κάποιο ελαφρύ λάδι. Ελάχιστο χρόνο θέλουν τηγάνισμα, ίσα...

Read more »