Posts Tagged ‘ Αλμυρά ’

Τα κιμαδοπιτάκια της κυρίας Δόξας – στα Ιωάννινα

1 Δεκεμβρίου 2014
By
Τα κιμαδοπιτάκια της κυρίας Δόξας – στα Ιωάννινα

Τρυφερή ζύμη, νόστιμη γέμιση! Υλικά : Για τη ζύμη 2 ποτήρια ανθρακούχα σόδα ή sprite 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού έτοιμο 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο απαλό 125γρ μαργαρίνη ή βούτυρο Αλεύρι όσο πάρει, που νομίζω ήταν σχεδόν 1.200γρ Για τη γέμιση 500γρ κιμά μοσχαρίσιο 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, κίμινο, πάπρικα γλυκειά και καυτερή 2-3...

Read more »

Σαλάτα με αλμύρα, κολοκυθάκια, φέτα και δυόσμο

22 Ιουνίου 2014
By
Σαλάτα με αλμύρα, κολοκυθάκια, φέτα και δυόσμο

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) Για τη σαλάτα 320 γρ. αλμύρα 800 γρ. κολοκυθάκια ½ φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο ½ κ.γ. φρέσκο δυόσμο, χονδροκομμένο 120 γρ. φέτα, σε κυβάκια αλάτι Για τη βινεγκρέτ λεμόνι  10 γρ. μουστάρδα Dijon 90 ml χυμό λεμονιού 1 κ.γ. ζάχαρη αλάτι 360 ml έ.π. ελαιόλαδο 45 ml νερό Για το αρωματικό λάδι  100 ml...

Read more »

Ρύζι με μπιζέλια και πολύχρωμες πιπεριές

8 Αυγούστου 2013
By
Ρύζι με μπιζέλια και πολύχρωμες πιπεριές

  Συνταγή-φωτογραφία: Μαρία Υλικά για 4-5 μερίδες 150-200 γρ. ψιλοκομμένες πιπεριές πράσινες, κόκκινες και κίτρινες Μια κουταλιά του γλυκού ψιλοκομμένο κρεμμύδι 100 γραμ. μπιζέλια κίτρινα ξερά 200 γρ. ρύζι, κατά προτίμηση παρμπόιλντ Ντοματοπελτές διπλής συμπύκνωσης Λίγη κανέλα και κίμινο Ελαιόλαδο Αλάτι Εκτέλεση Αν θέλουμε, βάζουμε τα μπιζέλια σε ... Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: ΝΗΣΤΕΙΑ

Read more »

Ελιοπιτάκια

23 Απριλίου 2013
By
Ελιοπιτάκια

Aυτά τα πιτάκια θα τα λατρέψετε! Νηστίσιμα, πανεύκολα και πεντανόστιμα τα ελιοπιτάκια και είναι ιδανικά για κάθε ώρα της μέρας!Υλικά 1 κούπα ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο 1 κούπα χυμό από πορτοκάλι 500 γρ. αλεύρι 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ ελάχιστο αλατάκι για τη γέμιση 1 κούπα ελιές σε φετάκια 2-3 κουταλιές σουσάμι Εκτέλεση Βάζουμε όλα μαζί...

Read more »

Ζυμαρικά Τυρινής με τόννο και εβαπορέ

17 Μαρτίου 2013
By

Μια πολύ επιτυχημένη συνταγή, τη βασική δομή της οποίας βρήκα κάποτε σε ένα βιβλιαράκι συνταγών για κάποιο ηλιέλαιο. Είναι ιδανική για την εβδομάδα της Τυρινής και σχετικά ελαφριά αν αποφεύγετε τις πολλές θερμίδες! Υλικά για 2 πλούσιες μερίδες (ή 3 πιο συντηρητικές) 250 γραμμάρια πέννες ή σπαγγέτι ή άλλο ζυμαρικό (μισό πακέτο του μισού...

Read more »

Μπισκότα με Τυρί και Ελιές

23 Φεβρουαρίου 2013
By

Εκτέλεση: Στο μίξερ ζυμώνουμε όλα τα υλικά εκτός από τις ελιές και όταν αποκτήσουμε ένα ζυμάρι προσθέτουμε τις ελιές.Ανοίγουμε λεπτό φύλλο κόβουμε τετράγωνα  κομμάτια, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (Miele) στους 170ο για 20’. Βάρος : 900 γρ. Χρόνος: 30΄   Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Γλυκές Αλχημείες

Read more »

Τυροκρουασανάκια

1 Φεβρουαρίου 2013
By
Τυροκρουασανάκια

Υλικά 2 ½ φλ.αλεύρι και επιπλέον για το άνοιγμα του φύλλου 200 γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κυβάκια 250 γρ.φέτα θρυμματισμένη 150γ ρ.cheddar τριμμένο 250 γρ.γκούτνα τριμμένο 2 κρόκοι αυγών Πιπέρι ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ 1 αυγό χτυπημένο Μαυροσούσαμο Οδηγίες Από την προηγούμενη μέρα βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και με...

Read more »

Η γιαννιώτικη κοτόπιτα της κυρίας Αλκινόης

29 Ιανουαρίου 2013
By
Η γιαννιώτικη κοτόπιτα της κυρίας Αλκινόης

Σήμερα, ένιωσα πως μου παρέδωσαν ένα κομμάτι από την πολιτιστική κληρονομιά της Ηπείρου. Οι ηπειρώτικες πίτες είναι διάσημες για το φύλλο τους, λεπτό, μεταξένιο, τραγανό, καλύπτει λάχανα (χόρτα), κρέατα, ρύζια, κρέμες. Οι γυναίκες που ξέρουν, ανοίγουν τα φύλλα πολύ λεπτά, ένα ένα, με θαυμαστή ταχύτητα και ικανότητα. Από τότε που η κόρη μου μετακόμισε...

Read more »

Τάρτα μανιταριών με καρύδια και μπλε τυρί – με ζύμη άμεσης χρήσης

28 Ιανουαρίου 2013
By
Τάρτα μανιταριών με καρύδια και μπλε τυρί  – με ζύμη άμεσης χρήσης

Εντυπωσιακή και πολύ νόστιμη τάρτα, με σπιτική τραγανή ζύμη, που σερβίρεται στο τραπέζι σε μία ώρα. Η ζύμη είναι διαφορετική, γίνεται στην κατσαρόλα με ένα κουτάλι, δεν θέλει ψυγείο για να κρυώσει, απλώνεται όπως είναι ζεστή, πανεύκολα, με τα χέρια και ψήνεται αμέσως. Όσο ψήνεται η τάρτα άδεια, ετοιμάζουμε τα μανιτάρια και το μίγμα...

Read more »

Κρουασανάκια με τυρί

16 Ιανουαρίου 2013
By
Κρουασανάκια  με  τυρί

ο  καφές  εννοείται  ότι  συνοδεύετε  με  διάφορα  εδέσματα  και  γλυκίσματα. Είπα  να  βάλω  κι  εγώ  ένα  χεράκι (χέρι  βοηθείας) και  έφτιαξα  τα  κρουασανάκια  μου  με  τυρί. Λίγο  μπελαλίδικα  αλλά  αξίζει  ο  κόπος. Πάμε  να  δούμε  πώς  γίνονται Υλικά  1 φλ. γάλα 1  αυγό 1 φλ. του  καφέ  λάδι 1 κουταλάκι  αλάτι 1  κουταλάκι...

Read more »

Καππαρόκουμπα Σαντορίνης

21 Δεκεμβρίου 2012
By

Υλικά 3 κ.σ.  ελαιόλαδο 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ή 1 μέτριο κρεμμύδι, χοντροκομμένα 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη ½ φλιτζ. λιαστές ντομάτες, μουλιασμένες σε λίγο ζεστό νερό ½ φλιτζ. τριμμένες φρέσκες ντομάτες, ή περισσότερες, ανάλογα με την προτίμηση 2-4 κ.σ. κάππαρη, ξεπλυμένη και στραγγισμένη ή λιαστή κάππαρη μουλιασμένη σε νερό 3 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί...

Read more »

Θαλασσινά με άγριο ρύζι

17 Δεκεμβρίου 2012
By
Θαλασσινά με άγριο ρύζι

Συνταγή-φωτογραφίες: Κατερίνα Οι αναλογίες δεν είναι προκαθορισμένες. Είναι ανάλογα με το γούστο μας. ΥΛΙΚΑ: Θαλασσινά τουγούστου μας (με σουπιά και γαρίδες στην παρούσα συνταγή, αλλά βάζουμε και ό,ποιο άλλο θαλασσινό μας αρέσει, π.χ. καλαμάρι, μύδια κλπ.). Κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο. Ελαιόλαδο με μέτρο (όχι πολύ – δεν θα απορροφηθεί). Αλάτι & πιπέρι.  Λίγη ντομάτα κονκασσέ...

Read more »

Μανιταρόσουπα αλάδωτη/λαδερή

15 Δεκεμβρίου 2012
By
Μανιταρόσουπα αλάδωτη/λαδερή

Συνταγή-Φωτογραφίες: Μαρία Απλή, ελαφριά και νοστιμότατη μανιταρόσουπα με λίγα υλικά – γιατί “ουκ εν τω πολλώ το ευ!” Υλικά Μανιτάρια Κρεμμύδια Άνηθος Αλάτι/πιπέρι Ελαιόλαδο (αν τη θέλουμε λαδερή) Λεμόνι (προαιρετικά) Μοσχοκάρυδο (προαιρετικά) Εκτέλεση Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια όπως βλέπουμε στην εικόνα. Αν θέλουμε τη σούπα αλάδωτη, βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσει λίγο...

Read more »

Σολωμός κρασάτος

14 Δεκεμβρίου 2012
By

Πλησιάζει η 17η Δεκεμβρίου, ημέρα που αποχαιρετάμε το ψάρι μέχρι να έρθουν τα Χριστούγεννα! Είπαμε λοιπόν να μοιραστούμε μια ωραία και απλή συνταγή της Αφροδίτης για σολωμό κρασάτο. Υλικά 2 φιλέτα σολωμού 2 κ.σ ελαιόλαδο 1/2 ποτήρι κρασί Chardonnay 1/2 ποτήρι νερό 1 φύλλο δάφνης 4-5 κόκκους μαυροπίπερου αλάτι & πιπέρι Ετοιμασία Ζεσταίνουμε σε...

Read more »