Samosas! ινδικά πιτάκια με τραγανό φύλλο

30 Νοεμβρίου 2012
By
Βίγκαν σαμόσα So… last but not least, μια συνταγή που ήθελα εδώ και πολύ καιρό να φτιάξω μιας και μου είχε γίνει παραγγελιά! Τα samosas είναι ινδικά πιτάκια με τραγανό φύλλο, τριγωνικά και γεμιστά, και συνήθως τηγανιτά. Για τη ζύμη:
  • 2½ κούπες αλεύρι
  • 1 κούπα γάλα καρύδας
  • 1 κ.γ. σπόρους αγρικύμινου (Caraway)
  • ¾ κ.γ. αλάτι
→ Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και τα σποράκια. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και ... Για τη γέμιση:
  • ½ κιλό πατάτες
  • 200 gr μανιτάρια
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο
  • 1 κ.γ. σιναπόσπορο
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. κόλιαντρο
  • 1 κ.γ. garam masala
  • ¼ κούπας σταφίδες
  • ¼ κούπας νερό
  • 2 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 1-2 κ.σ. σουσάμι
  • ¾ κ.γ. αλάτι
  • λάδι
→ Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Τις βάζουμε σε ένα

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: project: 365 vegan days


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

χριστουγεννιατικα γλυκα με σοκολατα, γεωργιανη κουζινα συνταγες, γεωργιανη κουζινα, πιτακια samosa, samosa συνταγη, συνταγιες για Σαμοσα, σαμοσα λαχανικων, σαμοζα λαχανικων, Σαμοζα, σαμοσα συνταγή, ποιο ειναι το καλυτερο φυλλο για σαμοσας, ΜΠΑΝΟΦΙ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΕΤΡΕΖΙΚΗΣ, μαγειρευτα λαχανικα, Λαχανικα μαγειρευτα, ζυμη για σαμοσα, hokaido syntages, 365vegandays

Tags: , , , , , , , , , ,

Comments are closed.