Poutine

3 Φεβρουαρίου 2014
By
Στο Μόντρεαλ, η εβδομάδα που πέρασε ήταν αφιερωμένη στην "Poutine",  ένα πολύ γνωστό
Καναδικό πιάτο ...
χρειαζόμαστε
  • 6-7 μεγάλες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες (εγώ πρόσθεσα  μια γλυκοπατάτα)
  • λάδι για τηγάνισμα
  • 2 φλ. τυρί τσένταρ, κομμένο σε κύβους
για τη σάλτσα
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. αλεύρι
  • 2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 2 κ.σ. άσπρο βαλσαμικό ξύδι
  • 900 ml ζωμό κότας
  • 2 κ.γ. πράσινους ή κόκκινους κόκκους πιπεριού
Βάζουμε τις κομμένες πατάτες σ' ένα μπολ με κρύο νερό και τις αφήνουμε για μια ώρα. Έτσι, όταν είμαστε έτοιμες να τις τηγανίσουμε, θα είναι τραγανές απ' έξω (το κόλπο δούλεψε για μένα). Στο μεταξύ, βάζουμε το ζωμό με τους κόκκους πιπεριού να  ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: COOKANDFEED


GD Star Rating
loading...

Tags: , ,

Τα σχόλια σας