maritsa’s κουραμπιέδες αμυγδάλου

9 Δεκεμβρίου 2008
By
ΥΛΙΚΑ

500 γρ βούτυρο (350 γρ γάλακτος + 150 γρ μαργαρίνη)
200 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρντισμένα και χοντροαλεσμένα
650 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλ. τσαγιού κονιάκ
1/2 κ.γ σόδα (διαλυμένη σε χυμό ενός λεμονιού)
1 πιατάκι του καφέ ζάχαρη άχνη
1 κρόκκος αυγού + 1 βανίλλια
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ (στο αλεύρι)
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει ( 10 λεπτά περίπου)
προσθέτουμε την ζάχαρη τον κρόκο του αυγού, το κονιάκ, τη σόδα 
με το χυμό λεμονιού και τις βανίλλιες.
Τέλος το αλεύρι και τα καβουρντισμένα αμύγδαλα.
Πλάθουμε σε διάφορα σχήματα της αρεσκείας μας.
...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Maritsa's συνταγές


GD Star Rating
loading...

Tags: ,

Comments are closed.