LOVE IT… ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

12 Δεκεμβρίου 2009
By
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ:

6 κρόκοι Αυγού
50 γρ. Ζάχαρη
3 ασπράδια Αυγού
35 γρ. Ζάχαρη
55 γρ. Αλεύρι κοσκινισμένο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ:

500 γρ. Κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
500 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε μορφή γιαουρτιού
250 γρ. Γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Για το ΜΠΙΣΚΟΤΟ: Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τα 50 γρ. ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν. Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με τα 35 γρ. ζάχαρη σε χαμηλή ταχύτητα, έως ότου γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα. Παίρνουμε το 1/3 από τη μαρέγκα και την ανακατεύουμε με το μείγμα των κρόκων. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι σαν βροχή ανακατεύοντας. Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε πολύ απαλά. Απλώνουμε το μείγμα αυτό πάνω σε μία λαδόκολλα σε πάχος 1 εκ. ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170οC για 12-15 λεπτά έως ότου πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Το αναποδογυρίζουμε σε μία άλλη λαδόκολλα και ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Le Petit Blog De Chocolat


GD Star Rating
loading...

Tags: , , , ,

Τα σχόλια σας