liqueur Amaretto, σπιτικό

20 Ιουλίου 2011
By
.
liqueur Amaretto !
.
- και το κουκούτσι αμύγδαλο ! -
.

photos

ερασι τέχνης
.
.
.
αυτή είναι μιά παλιά, καλή συνταγή
της μαμάς μου.
σας την δίνω τώρα, γιατί γίνεται με το πικρό αμύγδαλο - κουκούτσι
του βερίκοκκου
και τώρα είναι η εποχή του βερίκοκκου !
.
.

η δόση γιά το ποτό είναι :
.
110 κουκούτσια από βερίκοκκο (τα μαζεύω σιγά - σιγά μες το καλοκαίρι και τα φυλάω στο ψυγείο ως να γίνουν 110)
1 λίτρο κονιάκ (μιά χαρά είναι το χύμα κονιάκ, το αγοράζω απ' την κάβα)
3/4 του κιλού ζάχαρη
.
.
παίρνω τα κουκούτσια απ' το βερίκοκκο και τα σπάζω ένα - ένα, με μιά πετρούλα, ένα σφυράκι ή έναν καρυοθραύστη.
δεν έχει καμιά σημασία αν σπάζοντας το κουκούτσι, σπάσει από μέσα και το αμύγδαλο. χρησιμοποιώ το αμύγδαλο ολόκληρο ή σπασμένο.
.
βάζω όλα τα πικραμύγδαλα (αυτά που έβγαλα απ' το κουκούτσι δηλαδή) μέσα σε μιά γυάλα με ανοιχτό στόμιο,
ρίχνω μέσα και 1 ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Ερασι τέχνης ...


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

κονιακ χυμα, λικερ αμαρετο ιταλικη συνταγη, amareto spitiko, ποτο πικραμυγδαλο με κουκουτσια βερυκοκου, πικραμυγδαλο συνταγες, ιταλικη συνταγη αμαρετο, αργυρω μπαρμπαριγου συνταγες πικραμυγδαλο, tastefull GLYKO BERIKOKKO, syntages me aleyri, liqueur κορομηλα, amaretto liqueur συνταγη, που θα βρω καβα να πουλαει χυμα μπραντυ

Tags: , , , , ,

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading