KΕΙΚ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ

22 Οκτωβρίου 2012
By








αλεύρι  για όλες τις χρήσεις 4 κούπες
μπέικιν πάουντερ 3 κ.γ.
σόδα 2 κ.γ.
ζάχαρη καστανή 1/2 κούπας
πετιμέζι 1 κούπα
χυμό πορτοκάλι 1 κούπα
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
ελαιόλαδο 1 κούπα
σταφίδες 1/2 κούπα
κονιάκ 1 σφηνάκι
κανέλλα
μοσχοκάρυδο
σουσάμι

Βάλτε στο μπολ του μίξερ, το πετιμέζι τον χυμο πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο. Χτυπήστε να ανακατευτούν καλά. Ρίξτε την ζάχαρη, το μπέικιν, την σοδα, το ξύσμα  και τα μυρωδικά. Ανακατέψτε και βάλτε λίγο λίγο το αλεύρι. Περιχύστε τις σταφίδες με το κονιάκ και βάλτε τις στο μείγμα, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι. Βάλτε το μείγμα του κείκ σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα ή ταψακι. Ψήστε στους 180 C για 40-50 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει και ξεφορμάρετε.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: FOOD4PEACE


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

κεικ με πετιμεζι και σταφιδες, μελαχρινη γλυκο με πετιμεζι, κεικ με πετιμεζι, κεικ με πετιμεζι αργυρω, κεικ με μουστο και σταφιδες, συνταγη νυστισιμο μελαχρηνο, γλυκο με πετιμεζι, κεικ με πετιμεζι νηστισιμο, μελαχρινη με μουστο, νηστισιμο κεικ πετιμεζι, κεικ χωρις αυγα με μουστο, κεικ με πετιμέζι σταφίδες, συνταγη για μελαχρινο με πετιμεζι, κεικ με πετιμεζι και γαλα, κεικ με πετιμεζι και αυγα, γλυκα με πετιμεζι και σταφιδες, Γλύκα με πετίμεζη, melaxrino sintagi petimezi, keik petimezi, KAFE ME THN ELENH SYNTAGH KALIDH KEIK ME STAFIDES

Tags:

Comments are closed.

Αναζήτηση συνταγής:

Loading