KΕΙΚ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ

22 Οκτωβρίου 2012
By








αλεύρι  για όλες τις χρήσεις 4 κούπες
μπέικιν πάουντερ 3 κ.γ.
σόδα 2 κ.γ.
ζάχαρη καστανή 1/2 κούπας
πετιμέζι 1 κούπα
χυμό πορτοκάλι 1 κούπα
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
ελαιόλαδο 1 κούπα
σταφίδες 1/2 κούπα
κονιάκ 1 σφηνάκι
κανέλλα
μοσχοκάρυδο
σουσάμι

Βάλτε στο μπολ του μίξερ, το πετιμέζι τον χυμο πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο. Χτυπήστε να ανακατευτούν καλά. Ρίξτε την ζάχαρη, το μπέικιν, την σοδα, το ξύσμα  και τα μυρωδικά. Ανακατέψτε και βάλτε λίγο λίγο το αλεύρι. Περιχύστε τις σταφίδες με το κονιάκ και βάλτε τις στο μείγμα, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι. Βάλτε το μείγμα του κείκ σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα ή ταψακι. Ψήστε στους 180 C για 40-50 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει και ξεφορμάρετε.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: FOOD4PEACE


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

κεικ με πετιμεζι και σταφιδες, μελαχρινο ζακυνθου, μελαχρινη γλυκο με πετιμεζι, κεικ με πετιμεζι αργυρω, μελαχρινο με πετιμεζι, κεικ με μουστο και σταφιδες, γλυκο μελαχρινο Ζακυνθου, γλυκο μελαχροινο, γλυκο μελαχρινο με πετιμεζι, μελαχρινο γλυκο ζακυνθου, Μελαχροινο Κεικ Ζακυνθου, σταφιδοπιτα με πετιμεζη, μελαχροινο αργυρω, Αργυρω κεικ με πετιμεζι, μελαχρινο με σταφιδες, γλυκα με πετιμεζι, νηστισιμα γλυκα με σουσαμι, μουστογλυκο, κεικ με σταφιδες και κανελα νηστισιμο, μελαχροινο γλυκο με πετιμεζι της αργυρως, μελαχροινο γλυκο αργυρως, μελαχροινο γλυκο, μελαχρινο νηστισιμο, σταφιδοπιτα με πετιμεζι

Tags:

Comments are closed.