Christmas cake – Πλούσιο κέικ Χριστουγέννων

3 Δεκεμβρίου 2012
By
Ναι ναι! Καλά βλέπετε! Όχι, όχι! Δεν είναι πολύ νωρίς για κέικ Χριστουγέννων! Αντιθέτως ίσα που προλαβαίνετε να το φτιάξετε. Καλά... Μην σας αγχώσω κιόλας! Το κέικ-υπερπαραγωγή που ακολουθεί, είναι ένα πλούσιο φρουτοξηροκαρπένιο κέικ, άκρως θερμιδοφόρο και με όχι φτηνά υλικά (επειδή έχει πολλά). Όμως, τίποτα από τα δύο δεν πρέπει να σας αποτρέψει από το να το φτιάξετε. Σκεφτείτε ότι θα το [...] Christmas cake- Πλούσιο κέικ Χριστουγέννων Υλικά για ένα κέικ 28-30 εκ.
  • 300 γρ. κόντιτα ή φρουί γλασέ ψιλοκομμένα ή γλυκά κουταλιού από φλούδες φρούτων, ξεπλυμένα, στεγνωμένα και ψιλοκομμένα
  • 5 αποξηραμένοι χουρμάδες ψιλοκομμένοι
  • 90 γρ. σταφίδα ξανθή και μαύρη
  • 45 γρ. κράνμπερις
  • 3 σύκα από γλυκό κουταλιού, ξεπλυμένα, στεγνωμένα και ψιλοκομμένα
  • 60 γρ. αμύγδαλα με τη φλούδα ψιλοτριμμένα (όχι σκόνη)
  • 60 γρ. καρύδια ψιλοτριμμένα (όχι σκόνη)
  • 60 γρ. φουντούκια ψιλοτριμμένα (όχι σκόνη)
  • ½ κ. γ. εκχύλισμα λεμονιού σκόνη (ή υγρό ή ξύσμα)
  • ½ κ. γ. εκχύλισμα πορτοκαλιού σκόνη (ή υγρό ή ξύσμα)
  • 1/8 κ. γ. μαχλέπι τριμμένο
  • 1/8 κ. γ. γαρίφαλο σκόνη
  • 1/8 κ. γ. μοσχοκάρυδο σκόνη
  • ½ κ. γ. κανέλλα σκόνη
  • 1 φακελάκι βανίλια ή ½ κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 125 γρ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 μεγάλα αυγά χωρισμένα τα ασπράδια από τους κρόκους (Αν κόψετε σύντομα το κέικ σας, βάλτε 4 αυγά. Αν το αφήσετε να δέσει για πολλές μέρες, μπορείτε να βάλετε 3).
  • 2 κ. γ. μπέικιν πάουντερ (μισό φάκελο)
  • ¼ κούπας γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • ¼ κούπας χυμό πορτοκαλιού
  • ½ κούπα λικέρ διάφορα (προτιμήστε εσπεριδοειδών ή κανέλλας, τεντούρας κλπ)
  • λίγο λικέρ ή μπράντυ για να βρέξουμε το κέικ
για την 1η επικάλυψη (αμυγδαλόπαστα)
  • 500-600 γρ. έτοιμη αμυγδαλόπαστα (μάρτζιπαν) ή χειροποίητη (δείτε παρακάτω)
  • 120 γρ. μαρμελάδα βερύκοκο
για τη 2η επικάλυψη (γλάσο ρουαγιάλ)
  • 350 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 4 κ. γ. σκόνη παστεριωμένο ασπράδι αυγού (αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κανονικό αυγό, δείτε παρακάτω)
  • 4 κ. σ. νερό ζεστό
για το στόλισμα
  • φιγούρες από ζαχαρόπαστα, κουφετάκια ή ό,τι θέλετε να βάλετε στο κέικ σας
Εκτέλεση (καλό και εύκολο για σας θα είναι να χωρίσετε τα υλικά σας) Μέσα σε ένα μπωλ, ψιλοκόβουμε όλα τα ...  

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: μικρή κουζίνα


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

αθηνα λοιζιδου χριστουγενιατικο κεικ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΟ ΚΕΙΚ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΛΟΙΖΙΔΟΥ, χριστουγεννιατικο κεικ χριστος χριστοδουλου, κουζινοπαγιδα ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ, syntages christmas cake, christmas keik, χριστος χριστοδουλου christmas cake, συνταγή για Christmas Cake, συνταγη για chrismans cake, συνταγές για cristmas keik, συνταγη για αγγλικο χριστουγενιατικο κεικ, Παρλιαρος christmas keik, κεικ χριστουγεννων αθηνας λοιζιδου, xristougeniatiko keik athina loizidou, xristougeniatiko cake, www suntages cristmans cake, sintages chrismas keik, christmas κεικ συνταγες, ATHINA LOIZIDOUCHRISTMAS CAKE

Tags: , ,

Comments are closed.

Αναζήτηση συνταγής:

Loading