Cheese cake with figs and procciuto – Αλμυρό cheese cake με σύκα και προσσούτο

20 Σεπτεμβρίου 2011
By
Πολύ νόστιμo και εμφανίσιμο ορεκτικό. Η συνταγή είναι από τον τελευταίο γαστρονόμο και με το που το είδα ενθουσιάστηκακαι την έφτιαξα. Και δικαιωθηκα για τι βγήκε πολύ ωραίο το αποτέλεσμα δεν νομίζετε? Για την βάση:
  • 350γρ παξιμάδια
  • 100 μλ ελαιόλαδο
  • 2 μέτριες ντομάτεςτριμμένες
Για την κρέμα:
  • 350 γρ ξινομυζήθρα
  • 500 γρ κατίκι
  • Φύλλα από ½ ματσάκι δυόσμο
  • 12,5 γρ φύλλαζαλετίνης
  • 100 μλ φρέσκο γάλα
Για την επικάλυψη
  • 8 φρέσκα συκακομμενα στα 4
  • 8 φέτες προσούτο
  • 2-3 κ.σ. βαλσάμικο
  • ½ φλ φύλλα φρέσκου δυόσμου
  • Αλάτι
  • πιπέρι
Βάση: Τρίβουμε στο μπλέντερτα παξιμάδια, το ελαιόλαδο και την ντομάτα μέχρι να γίνουν ένα λασπώδες μείγμα. Το αδειάζουμε σε τσέρκι που έχουμε τοποθετήσει πάνω σε πιατέλα και το παγώνουμεστο ψυγείο να σφίξει. Κρέμα:Σε μπολ αναμειγνύουμετην ξυνομυζηθρα, το κατικι και τον δυόσμου. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Σε μπολ βάζουμε φύλλα ζελατίνης με κρύο νερό και τα αφήνουμε να μαλακώσουν 5λεπτά. Στο μεταξύ σε μέτρια κατσαρόλα ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: wabi


GD Star Rating
loading...

Tags: , , , , , , ,

Τα σχόλια σας