ΨΩΜΙ ΜΕ ΠΡΟΖΥΜΙ

20 Οκτωβρίου 2012
By

500 μλ.νερό ζεστό

1500 γρ. αλεύρι (περίπου)

3κ.γ. αλάτι

300 γρ. προζύμι 



Σε μια μεγάλη λεκάνη διαλύουμε το προζύμι στο ζεστό νερό.Προσθέτουμε το περισσότερο από το αλεύρι και το αλάτι.Ζυμώνουμε καλά και προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί, ώστε ηζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας. Προσέχουμε όμως να μη βάλουμεκαι πολύ αλεύρι, για να μη γίνει το ψωμί μας πολύ σφιχτό..Ζυμώνουμε για άλλα 10-15'.

 

 

 Ξεχωρίζουμε λίγη από τη ζύμη μαςγια να κρατήσουμε ως προζύμι για την επόμενη φορά.Σκεπάζουμε τη λεκάνη μας με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνουμεσε μέρος ζεστό μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.Πλάθουμε τη ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

ψωμι με προζυμι, αναλογια αλευρι προζυμι, αναλογια μαγιας προζυμι, συνταγη ζυμωτο ψωμι με προζυμι, υφή ζυμωτου ψωμιου

Tags:

Comments are closed.

Αναζήτηση συνταγής:

Loading