Ψητή παλαμίδα με σάλτσα λαχανικών

4 Σεπτεμβρίου 2015
By
Ψητή παλαμίδα με σάλτσα λαχανικών ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
  • 80 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. δενδρολίβανο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο
  • 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, τα φύλλα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 1.200 γρ. παλαμίδα, σε 4 φέτες
  • αλάτι, πιπέρι
  • 10 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
  • 150 ml έ.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το λάδωμα των λαχανικών
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 μικρή μαραθόριζα (φινόκιο), σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι, σε φέτες
  • 1 μεγάλη ντομάτα, σε χονδρές ροδέλες
  • 50 ml χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το θυμάρι, το δενδρολίβανο, το ξύσμα λεμονιού, τη ρίγανη και το σκόρδο ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Gourmet


GD Star Rating
loading...

Tags: ,

Τα σχόλια σας