Ψαρονέφρι με σάλτσα γκοργκοτζόλα και πράσινες φακές

14 Νοεμβρίου 2011
By
Υλικά...
3 μέτρια ψαρονέφρια από 300 γρ. το καθένα, 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, ½ φλιτζάνι λευκό κρασί, ½ φλιτζάνι γάλα εβαπορέ, 1 κουταλιά γλυκού κορν φλάουερ, 50 γρ. γκοργκοντζόλα τριμμένη, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.  Για τις φακές:  1 φλιτζάνι κίτρινες φακές, 1 ξερό κρεμμύδι, 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, 2 κουταλιές σούπας μηλόξιδο, αλάτι, 2-3 κουταλιές σούπας φύλλα φρέσκου δυόσμου.   
Εκτέλεση... Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι. Βάζετε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι κι τις φακές, συμπληρώνετε 1 ½ φλιτζάνι νερό και βράζετε περίπου για 20’, μέχρι να μαλακώσουν οι φακές σε μέτρια φωτιά. Κατεβάζετε από τη φωτιά, αλατίζετε και ανακατεύετε με το ελαιόλαδο, το μηλόξιδο και τον φρέσκο δυόσμο. Κόβετε το ψαρονέφρι σε φέτες και το αλατοπιπερώνετε. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψαρονέφρι σε δυνατή φωτιά για 5’. Γυρίζετε τις φέτες για να σοταριστούν και από τις δύο πλευρές. Χύνετε το λάδι από το τηγάνι και το ξαναβάζετε ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Mr.Shef...


GD Star Rating
loading...

Tags:

Τα σχόλια σας