Ψήνουμε πιπεριές Φλωρίνης;

19 Ιουλίου 2012
By
Ταξίδεψε από τη Νότια Αμερική και συγκεκριμένα τη Βραζιλία μέχρι την Ευρώπη με τον Χριστόφορο Κολόμβο τον 16ο αιώνα και έφτασε στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας εκατό χρόνια αργότερα. Φλώρινα, Πρέσπες, Βέροια, Αριδαία, Κοζάνη υποδέχτηκαν τον καινούργιο, εξωτικό τότε, καρπό. Εκεί όμως που ευδοκίμησε η συγκεκριμένη πιπεριά και προσαρμόστηκε στις εδαφικές και κλιματολογικές συνθήκες, ήταν τα φημισμένα για την ευφορία τους χώματα της Φλώρινας, της γης των τεσσάρων λιμνών. Μέχρι το 1950, η κόκκινη πιπεριά σε σχήμα Δ είχε εξελιχθεί σε σημαντικό προϊόν της περιοχής. Το 99% του προϊόντος προοριζόταν για ξήρανση.
Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι οι πιπεριές Φλωρίνης είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, που ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Tante Kiki


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

παστα πιπεριας φλωρινης, πιπεριες φλωρινης πως διατηρουνται, πιπεριές φλώρινας, πιπεργιες φλωρινης, πιπεριες Φλωρινης Πως τις διατηρουμε, ρεβιθια με πιπεριες φλωρινης

Tags:

Comments are closed.