Ψάρι στο φούρνο πλακί

5 Αυγούστου 2011
By
Ψαράκι στο φούρνο για αύριο, όπως το καλεί η ημέρα και μάλιστα πλακί, παραδοσιακό, μόνο με λίγες αλλαγές, για να γίνει πιο ελαφρύ.
Αγαπημένο οικογενειακό φαγητό, νόστιμο και υγιεινό. Αν προσθέσουμε και πολύχρωμες πιπεριές, τότε η γεύση του γίνεται καταπληκτική και μοσχοβολάει όλο το σπίτι! Πιστέψτε με!


Τ α  Υ λ ι κ ά


4 μεγάλα μπαρμπούνια ή ένα λυθρίνι περίπου 1 κιλό, ολόκληρο ή κομμένο φέτες
6 μέτριες πατάτες
4-5 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
6 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
½ φλιτζάνι ντοματοχυμός
2 ώριμες φρέσκιες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες φετάκια
2 χρωματιστές πιπεριές κομμένες λωρίδες (προαιρετικά)
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι λάδι
Ο χυμός ενός λεμονιού
½ ματσάκι μαϊντανός ή κόλιανδρο χονδροκομμένο

Ο δ η γ ί ε ς

Καθαρίζουμε καλά τα φρέσκα ψάρια, τα πλένουμε, τα αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε στην κοιλιά τους αλάτι, φύλλα μαϊντανού και από μια σκελίδα σκόρδο.
Τα βρέχουμε με το χυμό του λεμονιού και τα βάζουμε ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Τα ταξίδια μου


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

ποια ψαρια γινονται πλακι, τσιπουρα πλακι, τα πιο νοστιμα ψαρια, τσιπουρες πλακι, wwwsef ston aera, τσιπουρα στο φούρνο πλακι, ψάρι φέτα πλακί, ποιο ψαρι γινεται πλακι, ψαρι πλακι αργυρω μπαρμπαριγου, συνταγη ψαρι πλακη, ποια ψαρια γινονται ψητα, ποια ψαρια γινινται πλακι;, πλακι ποια ψαρια

Tags:

Τα σχόλια σας