Χταπόδι γιουβέτσι

17 Ιουνίου 2015
By
Χταπόδι γιουβέτσι ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
  • 1 χταπόδι 1.200 γρ., καθαρισμένο*
  • 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 μικρή μαραθόριζα (φινόκιο), ψιλοκομμένη
  • 4 ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 400 γρ. κριθαράκι
  • 200 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κ.γ. αποξηραμένο εστραγκόν
  • 2 κ.σ. αποξηραμένο θυμάρι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο
  • αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Αφήνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί. Βάζουμε μέσα το χταπόδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και μαγειρεύουμε για περίπου

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Gourmet


GD Star Rating
loading...

Tags: ,

Τα σχόλια σας