χρυσό ριζότο αλά μιλανέζε με σαφράν

29 Οκτωβρίου 2015
By
χρυσό ριζότο αλά μιλανέζε με σαφράν Υλικά (για 4 άτομα – πρώτο πιάτο) υγρά 6 φλ. ζωμό κοτόπουλου πολύ ελαφρύ (ή λαχανικών για τη βετζετέριαν εκδοχή) 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί σοτάρισμα 3 κ.σ. ανάλατο βούτυρο 1/2 φλ. μεδούλι (από 2-4 κόκαλα, ανάλογα με το μέγεθος) ή λιγότερο – προαιρετικά 1/3 φλ. λευκό κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο ή περασμένο για μερικά δευτερόλεπτα στο μούλτι ρύζι 1½ φλ. ή 240-320 γρ. (η αναλογία είναι 60-80 γρ. ανά άτομο) Carnaroli ή Vialone nano ή Arborio αλάτι χοντρό συνοδευτικά ½ κ.γ. στήμονες σαφράν ή ¼ κ.γ. σκόνη σαφράν 1 κ.σ. ανάλατο βούτυρο 1/3 φλ. φρεσκοτριμμένo parmigiano ή grana padano

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Pandespani.com » Languages » Ελληνικά


GD Star Rating
loading...

Tags: , , , , , , ,

Τα σχόλια σας