Χριστόψωμο

4 Δεκεμβρίου 2012
By
Το ζύμωμα του χριστόψωμου είναι ένα παραδοσιακό Ελληνικό έθιμο και γίνεται την παραμονή των Χριστουγέννων. Το χριστόψωμο μοιράζεται στο γεύμα ανήμερα τα Χριστούγεννα ή την παραμονή όπου και σταματάει η νηστεία.

Υλικά (Σερβίρει 8)

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 100 γρ. πρόβειο γιαούρτι με πέτσα
  • 1 1/2 κύβος (60 γρ) νωπή μαγιά
  • 2 κ. σούπας μέλι
  • 1 1/2 κ. σούπας αλάτι
  • 2 1/2 φλ. χλιαρό νερό
  • 12 καρφάκια γαρύφαλλο
  • 1 κρόκο αυγού
  • 2 κ. σούπας γάλα
  • 1 Καρύδι ολόκληρο

Εκτέλεση συνταγής

Βάζουμε σε μια λεκάνη για ζύμωμα το αλεύρι. Διαλύουμε σε μισό ποτήρι νερό την μαγιά μαζί με το μέλι, σκεπάζουμε το ποτήρι και αφήνουμε για 10 λεπτά ώστε να ενεργοποιηθεί η ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Συνταγές Mαγειρικής


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

χριστοψωμο χριστουγεννιατικεσ συνταγεσ

Tags: , , , , , ,

Comments are closed.