χριστόψωμο

19 Φεβρουαρίου 2011
By
Παναγούλα Γαϊτάνη 

προζύμι,  ίσαμε μισό πορτοκάλι
1,5 κιλά αλεύρι (περίπου)
νερό χλιαρό ανάλογο
αλάτι
λίγο ελαιόλαδο
μια χουφτίτσα ζάχαρη
σουσάμι όσο θέλουμε
λίγη κανέλλα ή γαρύφαλλο

Παρασκευή
«Το Χριστόψωμο το έφτιαχνα όταν ζύμωνα για τα Χριστούγεννα.
Και η μάνα μου τότε το ζύμωνε.
Κοσκινίζουμε κανονικά το αλεύρι και αναπιάζουμε το προζύμι αποβραδίς.
(Διαλύουμε δηλαδή σε λίγο χλιαρό νερό το προζύμι που έχουμε φυλάξει από το προηγούμενο ζύμωμα και το ανακατεύουμε με λίγο αλεύρι να γίνει κανονικό ζυμάρι – ούτε αραιό ούτε σφιχτό).
Το σκεπάζουμε και το κρατάμε ζεστό – ιδίως το χειμώνα.
Νωρίς το πρωί ανακατεύουμε το προζύμι που έχει φουσκώσει και έχει γίνει αφράτο, με χλιαρό νερό να πιει τα ξεράδια του (ξεραμένα αλεύρια), αλείφουμε τη λεκάνη μας με λίγο λάδι, ρίχνουμε το αλεύρι και το νερό που θέλουμε και αρχίζουμε να ζυμώνουμε το ψωμί πολύ καλά.
Αφού το ζυμώσουμε ρίχνουμε λίγο λάδι, λίγη ζάχαρη, μια σταλίτσα γαρύφαλλο ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Παραδοσιακές συνταγές της Κατίνας


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

χριστοψωμο παρλιαρος, χριστοψωμο αργυρως, χριστοψωμο μπαρμπαριγου, συνταγη χριστοψωμο παρλιαρος, χριστοψωμο, χριστοψωμο αργυρω, χριστοψωμο συνταγη βεφα, χριστοψωμο με προζυμι, χριστοψωμο παρλιαρου, χριστοψωμο αργυρω μπαρμπαριγου, χριστοψωμα, χριστοψωμο συνταγες, πως να φτιαξω χριστοψωμο, χριστοψωμο παρλιαρος συνταγη, αργυρω χριστοψωμο, παρλιαρος χριστοψωμο, χριστοψωμο βεφα αλεξιαδου, συνταγη χριστοψωμου, χριστοψωμο συνταγη μπαρμπαριγου, συνταγη για χριστοψωμο αργυρω, νοστιμο χριστοψωμο, χριστοψωμο γλυκο, χριστοψωμο συνταγη αργυρω, xristopswmo, xristopswma, μπαρμπαριγου χριστοψωμο, πως θα φτιαξω χριστοψωμο, Ανεβατη Βασιλοπιτα, suntagh gia xristopswmo, βεφα αλεξιαδου χριστοψωμο συνταγες, χριστοψωμομικρη κουζινα, χριστψωμο, χριστψωμο παλιαρου, πως να φτιαξω χριστψωμο, πως φταχνω χριστοψωμο, συνταγες για χριστοψωμο αργυρως, συνταγες χριστοψωμου, Χριστοψωμο ευκολη νοστιμη συνταγη, το πιο νοστιμο χριστοψωμο, χριστοψωμο βεφας Αλεξιαδοτ

Tags:

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading