ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΓΛΥΚΌ (ΠΟΥΓΓΙΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ)

18 Δεκεμβρίου 2010
By

Υλικά για την ζύμη

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 πακέτο βούτυρο γάλακτος
1/2 φλ τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλ τσαγιού χυμό ποστοκαλιού
1 κουτ γλυκού μπεικιν πάουντερ
νερό όσο χρειατεί

Υλικά για τη γέμιση

1 1/2 φλ τσαγιού καρύδια αλεσμένα
2 φλ. τσαγιού αμύγδαλα αλεσμένα
1/2 κουτ γλυκού κανέλα
1/2 κουτ γλυκού γαρύφαλο
1/2 κουτ γλυκού ξύσμα λεμονιού
3 κουτ.σούπας μέλι
1 κουτ.σούπας βούτυρο λιωμένο

ανθόνερο για το ράντισμα
ζάχαρη άχνη  για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Στο μπόλ του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο λιωμένο,την ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού και χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα για περίπου πέντε λεπτά.Στην συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν και λίγο λίγο το νερό μέχρι να γίνει η ζύμη μας μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια μας.Αφήνουμε την ζύμη μας να ξεκουραστεί και ετοιμάζουμε την γέμιση.
Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το μέλι....

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΑΓΑΚΙ


GD Star Rating
loading...

Tags:

Τα σχόλια σας