Χριστουγεν​νιάτικη Σουσαμόπιτ​α Χαλκιδικής……..

21 Δεκεμβρίου 2011
By
ΥΛΙΚΑ Για 10 - 12 άτομα 1 πακέτο φύλλο κρούστας. ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ: 4 φ σουσάμι. 1 φ καρυδόψιχα κοπανισμένη. 2 κ σ ζάχαρη. 1 κ γ κανέλα τριμμένη. ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ 3 φ τ ζάχαρη. 1 φ τ μέλι. 3 φ τ νερό. 2 - 3 σταγόνες λεμόνι. 1 κομμάτι κανέλα ξύλο. ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Αδειάζεται το σουσάμι σ ένα μπολ με άφθονο νερό. Το στραγγίζετε σε λεπτό τρυπητό και το απλώνετε σε ρηχό ταψί. Τοποθετείτε το σουσάμι στο φούρνο για 20 λεπτά στους 50 βαθμούς, ώστε να στεγνώσει. Έπειτα δυναμώνετε τη θερμοκρασία στους 100 βαθμούς και αφήνετε το σουσάμι να καβουρντιστεί, προσέχοντας όμως να μη μαυρίσει. Το αφήνετε λίγο να κρυώσει. Το αδειάζεται λίγο λίγο σ ένα μεταλλικό γουδί και το "σπάμε" ελαφρά. Μπορείτε να το κάνετε και μ ένα ηλεκτρικό μύλο αλλά υπάρχει κίνδυνος να σας γίνει σκόνη το σουσάμι. Αναμιγνύετε το σουσάμι με τα καρύδια, τη ζάχαρη ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Συνταγές μαγειρικής


GD Star Rating
loading...

Tags: , , , , ,

Τα σχόλια σας