Χοιρινό μπούτι στη γάστρα με πιπεριές και ντομάτα

9 Ιανουαρίου 2013
By
Ένα φαγητό που η γιαγιά μου έφτιαχνε συνήθως τα καλοκαίρια, ειδικά όταν έκανε τραπέζι σε συγγενείς και φίλους. Βεβαίως και τους χειμώνες, πάρα πολλά Κυριακάτικα μεσημέρια, απολαμβάναμε την καταπληκτική του γεύση. Χοιρινό μπούτι στη γάστρα με πιπεριές και ντομάτα Υλικά •   1 μπούτι χοιρινό •   6 μεγάλες πατάτες, κομμένες κυδωνάτες •   1 πράσινη πιπεριά, σε λωρίδες •   1 πορτοκαλί πιπεριά, σε λωρίδες •   1 κόκκινη πιπεριά, σε λωρίδες •   1 κρεμμύδι, σε φέτες •   3  σκελίδες σκόρδο, κομμένες στα τέσσερα •   1 ώριμη ντομάτα, σε φέτες •   ½ ποτήρι του κρασιού λάδι •   ½  ποτήρι του κρασιού, λευκό ξηρό κρασί •   1 κ. σ. φυτίνη •   ½  κ. γλ. ρίγανη •   ½  κ. γλ. θυμάρι •   ½  κ. γλ. σκόνη μουστάρδα •   αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Πλένουμε καλά το κρέας, το στεγνώνουμε και το κόβουμε σε μερίδες. Το τοποθετούμε στη γάστρα και το αλατοπιπερώνουμε καλά. Κόβουμε τις ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Τα φαγητά της γιαγιάς


GD Star Rating
loading...

Tags: , , , , ,

Comments are closed.