Χοιρινό με Σέλινο

6 Νοεμβρίου 2011
By

Από τις καλύτερες εκδοχές που μπορούμε να μαγειρέψουμε το κρέας το χειμώνα είναι ο συνδυασμός του με χορταρικά και μυρωδιές. Η συγκεκριμένη συνταγή αφορά στο παραδοσιακό χοιρινό με σέλινο.

Το κρέας που μου πρότεινε ο Λευτέρης στο “Κρεοτεχνείο Γεωργιάδη” ήταν συνδυασμός ελιάς και στρογγυλού από μπούτι. Η ελιά σαν κομμάτι έχει λίγο κόκαλο και δίνει απίστευτη νοστιμιά. Το φαγητό σιγομαγειρεύτηκε σε μαντεμένια κατσαρόλα για μιάμιση ώρα και το αποτέλεσμα ήταν ενθαρρυντικό για τη μαγείρισσα-οικοδέσποινα – δεν περίσσεψε τίποτα!!!

Υλικά :

για 6 άτομα

  • 1,5 κιλό χοιρινό κρέας
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 800γρ. σέλινο
  • 1 κουπά λευκό κρασί
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.σ. κορν φλάουερ

για το αυγολέμονο

  • 2 αυγά
  • χυμός 2 λεμονιών

Εκτέλεση :

  1. Πλένουμε καλά το σέλινο και σε μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό το ζεματάμε για 3 περίπου λεπτά. Σουρώνουμε το σέλινο και δεν πετάμε το νερό γιατί ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: DemiDeli


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

XOIRINO ME SELINO, χοιρινό με σέλινο αργυρώς, xoirino me selino frikase, αργυρω μπαρμπαριγου-χοιρινο με σελινο, συνταγη χοιρινο με σελινο αργυρω, χοιρινο με σελινο φρικασε κλασικο

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Τα σχόλια σας