Χοιρινό με Σέλινο

6 Νοεμβρίου 2011
By

Από τις καλύτερες εκδοχές που μπορούμε να μαγειρέψουμε το κρέας το χειμώνα είναι ο συνδυασμός του με χορταρικά και μυρωδιές. Η συγκεκριμένη συνταγή αφορά στο παραδοσιακό χοιρινό με σέλινο.

Το κρέας που μου πρότεινε ο Λευτέρης στο “Κρεοτεχνείο Γεωργιάδη” ήταν συνδυασμός ελιάς και στρογγυλού από μπούτι. Η ελιά σαν κομμάτι έχει λίγο κόκαλο και δίνει απίστευτη νοστιμιά. Το φαγητό σιγομαγειρεύτηκε σε μαντεμένια κατσαρόλα για μιάμιση ώρα και το αποτέλεσμα ήταν ενθαρρυντικό για τη μαγείρισσα-οικοδέσποινα – δεν περίσσεψε τίποτα!!!

Υλικά :

για 6 άτομα

  • 1,5 κιλό χοιρινό κρέας
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 800γρ. σέλινο
  • 1 κουπά λευκό κρασί
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.σ. κορν φλάουερ

για το αυγολέμονο

  • 2 αυγά
  • χυμός 2 λεμονιών

Εκτέλεση :

  1. Πλένουμε καλά το σέλινο και σε μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό το ζεματάμε για 3 περίπου λεπτά. Σουρώνουμε το σέλινο και δεν πετάμε το νερό γιατί ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: DemiDeli


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

XOIRINO ME SELINO, χοιρινό με σέλινο αργυρώς, xoirino me selino frikase, αργυρω μπαρμπαριγου-χοιρινο με σελινο, xoirinomeselino, xirino me selino, σελινο, μπαρμπαριγου αργυρω χοιρινο με το σελινο, μαγειρικη χοιρινο με σελινο, σελινοφρικασε συνταγη, χοιρινο με σελινα, χοιρινο λεμονατο με σελινο, frikase me xoirino, FRIKASE ME SELERI, συνταγη χοιρινο με σέλινο αργυρως, κλασικη συνταγη για φρικασε, xoipino me selino, frikase σελινο, χοιρινο με σελινο λεμονατο

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Τα σχόλια σας