Χοιρινά φιλετάκια με πουρέ γλυκοπατάτας

30 Δεκεμβρίου 2014
By
Χοιρινά φιλετάκια με πουρέ γλυκοπατάτας ΥΛΙΚΑ (για 8 άτομα) Για τον πουρέ γλυκοπατάτας 
  • 1.800 γρ. γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 300 ml κρέμα γάλακτος, 15% λιπαρά
  • αλάτι, πιπέρι
  • 200 γρ. φρέσκο βούτυρο τύπου Κερκύρας
Για τη μαρινάδα
  • 2 κ.σ. πιπερόριζα (τζίντζερ), λεπτοτριμμένη στον τρίφτη
  • χυμό από 4 πορτοκάλια
  • 250 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • 4 κλωνάρια φρέσκιας ρίγανης
  • 3 κ.σ. θυμαρίσιο μέλι
  • 3 κ.σ. απαλή μουστάρδα
  • 2 αστεροειδείς γλυκάνισους
Για τα φιλέτα
  • 8 μικρά χοιρινά φιλέτα (ψαρονέφρια), 200-250 γρ. το καθένα
  • 2 κ.σ. δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. διάφορα ανάμεικτα πιπέρια, χονδροσπασμένα
  • περίπου 6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. φρέσκο βούτυρο τύπου Κερκύρας, για τη σάλτσα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πουρές: Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τις γλυκοπατάτες και τις σκεπάζουμε με νερό. Τις βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ώσπου να ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Gourmet


GD Star Rating
loading...

Tags: , ,

Τα σχόλια σας