Χαλβάς πολίτικος

12 Οκτωβρίου 2011
By

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. βούτυρο φρέσκο
350 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
100 γρ. αμύγδαλα καθαρισμένα
450 γρ. ζάχαρη άχνη
600 γρ. γάλα
180 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεφλουδίζουμε τα αμύγδαλα και τα χωρίζουμε στα δυο.
Βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με το βούτυρο, ρίχνουμε τα αμύγδαλα και
τα φέρνουμε μερικές βόλτες με μια ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τα ανακατεύουμε γρήγορα με την κουτάλα,
μέχρι να πάρουν ένα ρόδινο χρώμα ελαφρύ.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη,τη βανίλια και τα ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το γάλα και τέλος τη κρέμα γάλακτος.
Τα βράζουμε 2-3 λεπτά της ώρας,κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά,
τη σκεπάζουμε με το καπάκι και την αφήνουμε να σταθεί για 30 λεπτά.
Σερβίρουμε το χαλβά χλιαρό.

Note: There is a print link embedded within this post, please visit this post to print it.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Syntagies.gr


GD Star Rating
loading...

Tags: , , , , ,

Τα σχόλια σας