Χαλβάς με νισεστέ

11 Αυγούστου 2011
By
Τι είναι ο νισεστές;
Από το On Line Λεξικό του Κόμβου διαβάζουμε ότι είναι « αμυλάλευρο που το χρησιμοποιούν στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική για να πήζουν σάλτσες, κρέμες κτλ. ή στη βιομηχανία για να κατασκευάζουν κόλλες».
Σε άλλα Λεξικά αναφέρεται ότι η λέξη νισεστές είναι Περσικής προέλευσης και σημαίνει πολύ λεπτό αλεύρι από την καρδιά του σπόρου του καλαμποκιού.
Από καιρό ήθελα να δημοσιεύσω αυτή την απλή, εύκολη και παραδοσιακή συνταγή για έναν νηστίσιμο χαλβά με νισεστέ. Μπορεί να μην αρέσει σε όλους η γεύση του, γιατί δεν συνηθίζεται παντού. Αν, όμως, μας αρέσουν οι κρέμες, πρέπει να δοκιμάσουμε αυτό το νόστιμο και ελαφρύ γλυκάκι με τα πολύ απλά υλικά. Ας δούμε τι χρειαζόμαστε.



Τ α  Υ λ ι κ ά

4 κουταλιές (σούπας) ελαιόλαδο ή 3 φυτίνη
1 ποτήρι του νερού νισεστές
1 ποτήρι καστανή ζάχαρη (αν θέλετε βάζετε επιπλέον ½ φλιτζάνι )
2 ½ ποτήρια κρύο νερό
½ ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Τα ταξίδια μου


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

χαλβασ με νισεστε, φαρσαλινός χαλβάς, χαλβασ αργυρω, χαλβασ νισεστε, νισεστε, νισεστε συνταγες, χαλβας νηστίσιμος, νισεστες, χαλβας με αλευρι μαμαλακης, νεζεστε χαλβας, εύκολη συνταγή χαλβά με νησίστε, χαλβασ με νισεστε αργυρω, χαλβας με νισιστε, χαλβας με νισεστε βεφα ζαχαροπλαστικη, συνταγη για χαλβα με νισεστε, πετσα φαρσαλινου χαλβα, NEZESTE, xalbaw me nezeste, nistisomo, ακης συνταγες γλικον, βεφα αλεξιαδου χαλβας με νισεστε, Χαλβας με νησίστε, χαλβας με νεζεστε, ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ, ζαχαροπλαστειο τι σημενη αμυλαλευρο, ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ, ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΒΕΦΑ, νισεστές αργυρω, keik me nezeste

Tags:

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading