Χαλβάς με νισεστέ

11 Αυγούστου 2011
By
Τι είναι ο νισεστές;
Από το On Line Λεξικό του Κόμβου διαβάζουμε ότι είναι « αμυλάλευρο που το χρησιμοποιούν στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική για να πήζουν σάλτσες, κρέμες κτλ. ή στη βιομηχανία για να κατασκευάζουν κόλλες».
Σε άλλα Λεξικά αναφέρεται ότι η λέξη νισεστές είναι Περσικής προέλευσης και σημαίνει πολύ λεπτό αλεύρι από την καρδιά του σπόρου του καλαμποκιού.
Από καιρό ήθελα να δημοσιεύσω αυτή την απλή, εύκολη και παραδοσιακή συνταγή για έναν νηστίσιμο χαλβά με νισεστέ. Μπορεί να μην αρέσει σε όλους η γεύση του, γιατί δεν συνηθίζεται παντού. Αν, όμως, μας αρέσουν οι κρέμες, πρέπει να δοκιμάσουμε αυτό το νόστιμο και ελαφρύ γλυκάκι με τα πολύ απλά υλικά. Ας δούμε τι χρειαζόμαστε.



Τ α  Υ λ ι κ ά

4 κουταλιές (σούπας) ελαιόλαδο ή 3 φυτίνη
1 ποτήρι του νερού νισεστές
1 ποτήρι καστανή ζάχαρη (αν θέλετε βάζετε επιπλέον ½ φλιτζάνι )
2 ½ ποτήρια κρύο νερό
½ ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Τα ταξίδια μου


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

φαρσαλινός χαλβάς, χαλβασ με νισεστε, χαλβασ αργυρω, χαλβασ νισεστε, νισεστε, νισεστε συνταγες, χαλβας νηστίσιμος, νισεστες, χαλβας με αλευρι μαμαλακης, εύκολη συνταγή χαλβά με νησίστε, νεζεστε χαλβας, χαλβασ με νισεστε αργυρω, χαλβας με νισιστε, χαλβας με νισεστε βεφα ζαχαροπλαστικη, NEZESTE, xalbaw me nezeste, πετσα φαρσαλινου χαλβα, συνταγη για χαλβα με νισεστε, ζαχαροπλαστειο τι σημενη αμυλαλευρο, νισεστές αργυρω, nistisomo, Χαλβας με νησίστε, χαλβας με νεζεστε, ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ, βεφα αλεξιαδου χαλβας με νισεστε, ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ, ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΒΕΦΑ

Tags:

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading