Χαλβάς με νισεστέ

11 Αυγούστου 2011
By
Τι είναι ο νισεστές;
Από το On Line Λεξικό του Κόμβου διαβάζουμε ότι είναι « αμυλάλευρο που το χρησιμοποιούν στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική για να πήζουν σάλτσες, κρέμες κτλ. ή στη βιομηχανία για να κατασκευάζουν κόλλες».
Σε άλλα Λεξικά αναφέρεται ότι η λέξη νισεστές είναι Περσικής προέλευσης και σημαίνει πολύ λεπτό αλεύρι από την καρδιά του σπόρου του καλαμποκιού.
Από καιρό ήθελα να δημοσιεύσω αυτή την απλή, εύκολη και παραδοσιακή συνταγή για έναν νηστίσιμο χαλβά με νισεστέ. Μπορεί να μην αρέσει σε όλους η γεύση του, γιατί δεν συνηθίζεται παντού. Αν, όμως, μας αρέσουν οι κρέμες, πρέπει να δοκιμάσουμε αυτό το νόστιμο και ελαφρύ γλυκάκι με τα πολύ απλά υλικά. Ας δούμε τι χρειαζόμαστε.



Τ α  Υ λ ι κ ά

4 κουταλιές (σούπας) ελαιόλαδο ή 3 φυτίνη
1 ποτήρι του νερού νισεστές
1 ποτήρι καστανή ζάχαρη (αν θέλετε βάζετε επιπλέον ½ φλιτζάνι )
2 ½ ποτήρια κρύο νερό
½ ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Τα ταξίδια μου


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

χαλβασ με νισεστε, φαρσαλινός χαλβάς, χαλβασ αργυρω, χαλβασ νισεστε, νισεστε, νισεστε συνταγες, χαλβας νηστίσιμος, νισεστες, χαλβασ με νισεστε αργυρω, χαλβας με αλευρι μαμαλακης, χαλβας με νισιστε, χαλβας νισεστε αργυρω, NEZESTE, χαλβασ με αλευρι αργυρω, πετσα φαρσαλινου χαλβα, χαλβας νισιστε λεμονι, χαλβας με νεζεστε, Χαλβας με νησίστε, χαλβας λαζαρου, ραβανι με νισιστε, νεζεστε, ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΝΕΖΕΣΤΕ

Tags:

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading